Skocz do zawartości

Reklamy na strone o bardzo specyficznej tresci

milek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam strone o bardzo specyficznej tresci. Na tyle specyficznej, ze nie ma prawie zadnych polskich reklam zwiazanych tematycznie z ta strona (a angielskie sie nie wyswietlaja bo strona po polsku). Aktualnie uzywam reklamy google adsense, ktore maja srednio 5000 wyswietlen dziennie, ale CTR mam znacznie ponizej 1%...

Jedynym sposobem jaki znam na wstawienie reklam zwiazanych z trescia strony, jest uzywanie ukrytych DIVow z trescia po angielsku o tej samej tematyce co strona. I ludzie wtedy klikaja w reklamy - bo rzeczywiscie moga byc zainteresowani tymi amerykanskimi/brytyjskimi ogloszeniami.. Ale wstawianie takiego ukrytego DIVa jest chyba zabronione i nie stosuje tego z tego powodu (tylko testowalem ale balem sie stosowac cos takiego na dluzsza mete).

Co byscie poradzili? Skoro juz mam reklamy o tematach dowolnych i niska klikalnosc to czy za takie reklamy wiecej placi google czy ktoras z polskich firm? Moze polskie maja wiecej polskich reklamodawcow? Wiadomo, ze zazwyczaj lepiej placi google. Ale moze w moim przypadku gdzie nie mam reklam o jakis ciekawych slowach kluczowych polecilibyscie cos innego?

A moze jednak ten DIV nie jest zlym rozwiazaniem, jesli zawiera tresc o tematyce zwiazanej ze strona to wtedy nie ma w tym nic zlego? Problem, ze slowa kluczowe, ktore wywolaly by porzadane przeze mnie reklamy angielskie raczej nie nadaja sie do wstawienia do polskiej tresci... wygladalyby dziwnie... sztucznie...

Z gory mowie, ze raczej porzucenie tej strony i zalozenie takiej po angielsku o podobnej tematyce raczej nie wchodzi w gre. Strona ma juz swoja spolecznosc, znam wielu z tych ludzi i nie robie tego dla zyskow z reklam - one tylko pomagaja utrzymac strone. Z drugiej strony w obecnej sytuacji serwujac reklamy zupelnie nie zwiazane z tematyka strony czuje sie, ze moze sie to odwiedzajacym nie podobac, na dodatek ja na tym malo zarabiam...

Ma ktos jakies madre rady? Dzieki.

Czasem nie trzeba ukrytych divów, a jedynie lekkiego podprowadzenia robota na anglojęzyczne reklamy - jakieś uniwersalne, wielojęzykowe meta, na dole np. krótkie english summary itd. W ten sposób na stronie bazowo polskojęzycznej przynajmniej część reklam będziesz miał ze świata.

Ale oczywiście wiele zależy od tematu.

Możesz zrobić np. tak: załóżmy, że masz stronę o kierowcach autobusów. Piszesz tak:

"Kierowcy autobusów (bus drivers), to fajne chłopaki, bo są kierowcami i jeżdżą autobusami."

I w miarę potrzeby dodajesz tych anglonizmów tyle ile wlezie. Mi to pomogło na pewnej mojej stronie, na której nie było polskich reklam, a za to było dużo angielskich.

Ucząc się języków obcych zaopatruj się w odpowiednie podręczniki. Księgarnia lingwistyczna zaprasza do zakupów.

dużą rolę odgrywa adres podstrony,

wstaw w adresie podstrony słowa które Ciebie interesują

to samo możesz zrobić z title, meta

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności