Skocz do zawartości

Edycja polityki prywatności

MadDog

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

mam problem. Dostałam przez platformę, na której się zarejestrowałam zlecenie wykonania edycji polityki prywatności i plików cookies.

Chciałabym zrobić to dobrze, ale chyba nie bardzo rozumiem, o co dokładnie chodzi zleceniodawcy. Nie wiem, czy powinnam wiedzieć, bo to wynika z treści zlecenia, czy nie powinnam wiedzieć, bo dał za mało informacji - właśnie dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc. Oto treść zlecenia:

Prośba o edycję Polityki prywatności i polityki cookies

Szkic jest do pobrania tutaj:

https://we.tl/t-MaklVQWfBq

Typ zbieranych danych:

-Wszystkie dane z formularzów kontaktowych w zakładce Serwis oraz Kontakt (w celach kontaktowych i handlowych)

-email z newsletter na stronie głównej (w celach marketingowych)

-automaczynie: adres IP, przeglądarka, system operacyjny

-Cookies: Podpięte oprogramowanie to Google Analytics oraz Google Search Console do zbierania danych o ruchu na stronie

Szkic jest do pobrania tutaj:

https://we.tl/t-MaklVQWfBq

Typ zbieranych danych:

-Wszystkie dane z formularzów kontaktowych w zakładce Serwis oraz Kontakt (w celach kontaktowych i handlowych)

-email z newsletter na stronie głównej (w celach marketingowych)

-automaczynie: adres IP, przeglądarka, system operacyjny

-Cookies: Podpięte oprogramowanie to Google Analytics oraz Google Search Console do zbierania danych o ruchu na stronie

Czy ktoś może coś podpowiedzieć?

@MadDog jeśli nie wiesz jak to zrobić to odrzuć zlecenie. Tutaj nie ma prostej odpowiedzi typu "wpisz a"

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Ja raczej przypuszczam, że @MadDog  korzysta z jakiejś platformy do pisania tekstów i dostał tego typu zlecenie, ktoś uznał, że dostanie politykę prywatności w cenie precla :P

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

To jakas masakra jest...

Ostatnio widziałem zlecenie na oferii bodajze wlasnie na napisanie chyba regulaminu dla serwisu i polityki;) I tak patrzę ze sporo osob licytuje... I się zastanawiałem czy na oferii siedzi tylu prawnikow czy tylu pokemonów?   I jak czytam cos takiego... to chyba już znam odpowiedz.

Ciekawe co by powiedział ten zleceniodawca, a może czyta ten wątek;p

@roli Po pierwsze to nie chcieli od nowa napisać polityki prywatności, ale ją edytować. Myślę, że to znaczna różnica. Po drugie, owszem, dużo racji w tym, że zabrałam się za coś, o czym nie mam pojęcia. Po trzecie właśnie, dlatego próbowałam rozeznać, co jest wymagane przy tego rodzaju zleceniach. Po czwarte podejmowanie nowych wyzwań może i dla niektórych jest głupotą lub przejawem nieprofesjonalizmu, nieodpowiedzialnością i tak dalej. Jest tylko jedno "ale". Można nie próbować i siedzieć całe życie w tym samym punkcie albo robić rzeczy, o których inni mówią, że są niemożliwe. Trochę szkoda, że szukając pomocy i rady tych, którzy się znają można spotkać się ze wszystkim poza wsparciem. Dziękuję. Zapraszam do dalszego trollowania. 

Trolowania? Szkoda ze tak to odbierasz. Przeczytaj Twój pierwszy post, ktory wygląda jak dobry żart, a nim niestety nie jest. Pomocy mogłabyś prosić gdybys robiła to we własnym zakresie na własne potrzeby. Ale jak czytam post ze wzięłaś zlecenie za $$$ i teraz pytasz o poradę to nie dziw się reakcji.

A jaka jest roznica w edytowaniu a napisaniu od nowa?  Zlecałem napisanie regulaminu i polityki prawnikowi, myślisz ze jak teraz potrzebuję dopisac kilka punktów to sam je sobie dopiszę? Nie, bo wiem ze jak mi to zrobi prawnik to mogę spać spokojnie:)

Żeby wykonywać pewne usługi trzeba mieć do tego wykształcenie, czy inne uprawnienia. Idąc twoim tokiem rozumowania, można powiedzieć o chciałbym sobie trochę poleczyć ludzi, bo szukam szybkiej kasy to sobie założe gabinet i będę leczyć.

22 godziny temu, MadDog napisał:

@Finan liczyłam na coś bardziej konstruktywnego, ale takie uwagi też się przydają.

Wyobraź sobie, że jedziesz do mechanika samochodowego na wymianę feskopa.
Mechanik mówi  nie ma problemu z feskopem ....  tyko proszę poczekać gdyż skocze do komputera i zapytam na forum o tego  feskopa!

Fajnie ? No chyba NIE fajnie...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności