Skocz do zawartości

Edycja polityki prywatności

MadDog

Rekomendowane odpowiedzi

@roli Korzystam z platformy do pisania tekstów i na całe szczęście zanim podejmę się zlecenia mogę je przejrzeć lub zrezygnować jeśli okaże się nie na miarę moich możliwości. Chciałam się zorientować, co i jak, więc tak po prostu zapytałam, co jest potrzebne, żeby się tego podjąć.

Masz rację, biorąc się za wykonywanie pewnych czynności trzeba mieć nieraz odpowiednie wykształcenie, uprawnienia, doświadczenie i tak dalej. Ale kiedy dopiero zaczyna się gdzieś pracować, to można popełnić też błędy. I myślę, że nie jestem jedyną osobą, która ma na swoim koncie wpadki, choć staram się ich unikać (stąd mój post). Jednak problem, który się pojawia, dotyczy nie tego, że trudno jest przyjąć krytykę. Konstruktywna krytyka jest tym, co pozwala się rozwijać, ale wykazywanie samego błędu w połączeniu z naśmiewaniem się z czyjejś niewiedzy jest nie tylko demotywujące, ale przede wszystkim trudne do zrozumienia. Raczej nie istnieje człowiek wszechwiedzący, który wszystko od początku, za co się nie weźmie, wykonuje perfekcyjnie. Dystans do siebie to jedno, a znoszenie grubiaństwa innych to drugie. Odrobina empatii jeszcze nikomu nie zaszkodziła.

1 minutę temu, MadDog napisał:

Ale kiedy dopiero zaczyna się gdzieś pracować, to można popełnić też błędy.

Co innego jest błąd w programie np PHP, który ma tysiące linijek kodu i wiele funkcjonalności ,  a co innego jest podejmowanie się usługi, której nie potrafi się zrobić. Co więcej narażając kogoś na nieprzyjemności. "polityki prywatności" to nie jest artykuł prunelowy, tylko konkretny dokument, gdzie nie ma miejsca na domysły!

3 minuty temu, MadDog napisał:

Odrobina empatii jeszcze nikomu nie zaszkodziła.

Właściciel "zjebanego" regulaminu ma się na to w razie (W)  powołać ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

28 minut temu, Mion napisał:

Właściciel "zjebanego" regulaminu

Dostanie po du**e w razie problemów.

Dziwi mnie ktoś kto nie ma pojęcia o czymś a bierze się za to.

To tak jakbym ja przyjmował zlecenia na wykonanie np. strony internetowej a nie mam o tym pojęcia.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

@Mion naprawdę rozumiem, co do mnie mówicie. Problem polega na tym, że chyba to nie działa w drugą stronę, wiec zacznę od początku. 

Na platformie do pisania prostych tekstów preclowych, pojawiło się wyżej zamieszczone zlecenie. Zarejestrowana jako autor, mam opcje przeglądania treści zamówienia, tego, czego oczekuje zleceniodawca. W momencie otwarcia zlecenia nie pobieram od nikogo pieniędzy, zresztą system i tak na to nie pozwala. Chciałam się dowiedzieć, o co chodzi, co jest potrzebne do wykonania takiego zlecenia, dlatego wstawiłam zapytanie. Niestety zostałam źle odebrana i teraz wszyscy piszą, jak to jest źle, że "tacy jak ja" niekompetentni i tak dalej psują rynek i w ogóle to niech spadają na drzewo. Tylko, że jeszcze nie zdążyłam nic zrobić. Nawet zarezerwować tego zlecenia. Dlatego mam wrażenie, że wasz sąd, co do mojej "przewiny" jest nieco nieadekwatny. That's all. 

1 godzinę temu, MadDog napisał:

Niestety zostałam źle odebrana i teraz wszyscy piszą, jak to jest źle, że "tacy jak ja" niekompetentni i tak dalej psują rynek i w ogóle to niech spadają na drzewo

To nie tak.Nawet jak Ci odpisałem nie miałem tego na myśli.Po prostu są to takie zagadnienia że nie powinnaś się tego podejmować.

@Finan zdążyłam już się zorientować po pierwszych wpisach, że nie dla mnie jest to zlecenie i naprawdę cieszę się, że chociaż tyle udało mi się na spokojnie ustalić. Rzeczywiście użyte przeze mnie sformułowanie, że "dostałam zlecenie" a nie "znalazłam" było niezbyt szczęśliwe. Dobrze, że już wszyscy się rozumiemy i to najważniejsze.

A tak BTW to ogólnie szukam właśnie miejsc, gdzie można zdobywać wiedzę w zakresie copywritingu, więc jeżeli jesteście w stanie wskazać jakieś rzetelne źródła wiedzy, to będę wdzięczna. 

2 godziny temu, MadDog napisał:

. Chciałam się dowiedzieć, o co chodzi, co jest potrzebne do wykonania takiego zlecenia, dlatego wstawiłam zapytanie. Niestety zostałam źle odebrana i teraz wszyscy piszą, jak to jest źle, że "tacy jak ja" niekompetentni i

Czy Ty poważnie nie Widzisz istoty problemu :olaboga:

Cytat

Dostałam przez platformę, na której się zarejestrowałam zlecenie wykonania edycji polityki prywatności i plików cookies.

Chciałabym zrobić to dobrze, ale chyba nie bardzo rozumiem, o co dokładnie chodzi zleceniodawcy.

Skro NIE rozumiesz to że tak powiem kolokwialnie  "jakim prawem" w ogóle rozważasz podjecie się takiego zlecenia.

Teraz, MadDog napisał:

gdzie można zdobywać wiedzę w zakresie copywritingu,

Ale regulamin & polityka prywatności to nie jest copywriting, to nie jest lanie wody na precla. Tutaj potrzeba biegłej znajomości obowiązujących przepisów, klauzul abuzywnych itd ...

EOT

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

9 minut temu, MadDog napisał:

A tak BTW to ogólnie szukam właśnie miejsc, gdzie można zdobywać wiedzę w zakresie copywritingu, więc jeżeli jesteście w stanie wskazać jakieś rzetelne źródła wiedzy, to będę wdzięczna. 

Ale Ty szukasz nie wiedzy z copywritingu, a z bardzo i to bardzo ważnych zagadnień.Nie da się regulaminu stworzyć i będzie uniwersalny bo to są indywidualne podejścia do tematu.

Ale skoro tego nie rozumiesz nie mój problem.

10 minut temu, Mion napisał:

Skro NIE rozumiesz to że tak powiem kolokwialnie  "jakim prawem" w ogóle rozważasz podjecie się takiego zlecenia.

A więc twoim zdaniem teraz miałoby się wydarzyć. Mówisz, że nie powinno mi przejść przez myśl, żeby się spróbować dowiedzieć, o co chodzi w tym zleceniu, ale przeszło, więc co w związku z tym? Jakaś publiczna egzekucja? 

Teraz, Finan napisał:

Ale Ty szukasz nie wiedzy z copywritingu, a z bardzo i to bardzo ważnych zagadnień.Nie da się regulaminu stworzyć i będzie uniwersalny bo to są indywidualne podejścia do tematu.

Ale skoro tego nie rozumiesz nie mój problem.

Nie wiem, czy zdążyłeś zauważyć, ale zwrot BTW wskazuje na zmianę tematu, więc moja prośba o źródła wiedzy z copywritingu nie dotyczyła już postu początkowego. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności