Skocz do zawartości

Niechciana popularność w images.google.com

kava

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stronę gdzie od dłuższego czasu 95% wejść prowadzi z images.google.com,

Niestety wiąże się to z praktycznym zanikiem klików w Adsensy !!! W końcu szukacz od razu znajduje czego chce - konkretny obrazek - reklam często nawet nie widzi,

W jaki sposób obchodziliście ten problem jednocześnie nie tracąc za wiele UU?

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

albo zmień nazwy plików i ich opis

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

zamiast utrudniać ludziom życie po prostu dodaj znak wodny do zdjęć

Co ma piernik do wiatraka? Mam znaki wodne.

Chodzi o A$.

Redirect jest OK, lecz pytam czy zawuażyliście wpływ na zachowanie usera po zmianach - zostaje dłużej na stronie? krócej? nie ma totalnie znaczenia? (teoretycznie nie powinno mieć)...

La Palma tu żyję.

Link Vault jest spoko.

Tacy userzy szukaja obrazkow, grafikii, a nie tresci na stronie. Oczywiscie sa duzo gorsi od normalnych userow, bo maja na celu sciagniecie tylko grafikii.

Tez mialem kiedys taki "problem" zzerajacy mi traffic. Najlepszym rozwiazaniem jest redirect jezeli referer to images.google na stronke z reklamami. Jakis procent na pewno kliknie i nie bedziemy tracic tylko zarabiac :)

Pozdrawiam,

Ważka

Tez mialem kiedys taki "problem" zzerajacy mi traffic. Najlepszym rozwiazaniem jest redirect jezeli referer to images.google na stronke z reklamami. Jakis procent na pewno kliknie i nie bedziemy tracic tylko zarabiac :)

Transfer mnie nie martwi. Bardziej mnie interesuje zachowanie usera.

Tacy userzy szukaja obrazkow, grafikii, a nie tresci na stronie.

Zgadza się, taki user z góry jest adsensowo (prawie)bezużyteczny. Stąd myślówa czy w ogóle warto cokolwiek robić, czy lepiej zostawić i nie irytować niewinnych internautów niedziałającym "back" :D

La Palma tu żyję.

Link Vault jest spoko.

Tacy userzy szukaja obrazkow, grafikii, a nie tresci na stronie. Oczywiscie sa duzo gorsi od normalnych userow, bo maja na celu sciagniecie tylko grafikii.

ja u siebie widze zupelnie odwrotne zachowanie

jezeli user konkretnie szuka jakiegos zdjecia/obrazka to bardzo czesto to co znalazl, mimo ze w temacie dobrym, to mu nie odpowiada i przeglada strone w poszukiwaniu innych zdjec/obrazkow a co za tym idzie klika w ciekawe linki ktore widzi na stronie

a nie lepiej poprostu wyindeksowac obrazki ?

-zabronić je w robots.txt i wszystko

i user wejdzie tylko z przeglądarki tekstowej i trochę pobłądzi po stronie zanim znajdzie i ściągnie obrazek

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

• 1 miesiąc temu...

a jak długo userzy oglądają stronę? ja często szukając grafik w gi wchodzę na sekundę na stronę bo okazuje się, że minatura mi pasowała a oryginał już nie bardzo , jeśli oryginał pasi (albo coś mnie zainteresuje innego) to przełączam się już na oryginał strony (wyłaże z googla) - może obok zdjęć daj swoje inne miniatry tak żeby rzucały się w oczy przy oglądaniu głównego - sygnał dla szukającego -> tu jest dużo zdjęć ergo: warto poszperać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności