Skocz do zawartości

Jaką wersje wybrac Domeny przez V czy z W?

colca

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki dosc istotny z punktu pod "spektrum marketingu" dylemat tzn. Jaką wersje wybrać Domeny - przy zalozeniu, ze posiadam dwie nazwy domen z V i W

a chodzi o nazwe z branzy Vitamin pod Apteke - np. Vitamina  .pl v  Witamina  .pl

Wg wielu roznej masci audytow na dzis z mojej strony - glownie pod SEO - sporo stoi za wyborem przez W... glowny powod to fakt iz masa slow kluczowych nie tylko tych glownych wpisywana jest przez internautow przez W-itamina.

Jak wiemy na rynku PL google bedzie mocniej wybijal wtedy domene z W niz V w serpach przy zalozeniu, ze nie wykonujemy wiekszych prac pod SEO dla domeny z V.

Za wyborem przez   V - przemawia mocno punkt wizualny - prezentacja na materialach reklamowych, wizytowka no i pod anglojezycznsc, ktora mocno dzis wypiera slowa z jezyka Polskiego przy wyborze nazwy marki (co wg mnie nie jest dobrym zjawiskiem dla Polskosci).

Jakbyscie do tego podeszli? albo moze juz ktos z Was taki dylemat ma profesjonalnie ogarniety?

Dzieki wielkie z gory za kazdy pomocny wpis! 

Edytowane przez colca

• 2 miesiące temu...
W dniu 19.09.2020 o 17:14, colca napisał:

Za wyborem przez   V - przemawia mocno punkt wizualny - prezentacja na materialach reklamowych, wizytowka no i pod anglojezycznsc, ktora mocno dzis wypiera slowa z jezyka Polskiego przy wyborze nazwy marki (co wg mnie nie jest dobrym zjawiskiem dla Polskosci).

Do mnie te argumenty nie przemawiają - może dlatego, że w pełni się z Tobą zgadzam, że jest to złe zjawisko. Jeśli biznes tylko w granicach Polski to ja bym postawił na W, a drugą domenę na przekierowanie, tak żeby konkurencja nie podwędziła ?

Zadaj sobie pytanie kto w XXI wieku w ogóle wpisuje nazwy domenowe czegoś szukając poza np google.pl , allegro itddd  albo  sex.com  ;)

• Like 1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak na polski rynek to "W" jak najbardziej.  Chyba że chcesz również uderzyć w zagraniczny rynek.

Korzystam w pracy z niemieckiego łącza i wyniki regionalne są zupełnie inne jeśli V!==W

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!