Skocz do zawartości

[info] 25-latek z Białegostoku prowadził nielegalny serwis z filmami. Grozi mu kara 47 mln złotych

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

25-latek z Białegostoku prowadził nielegalny serwis z filmami. Grozi mu kara 47 mln złotych...

W Białymstoku przed sądem stanął właściciel portali fili.cc, filiser.tv oraz filiser.pl. 25-letni Adam S., prowadzący serwisy z nielegalnymi filmami, miał pokrzywdzić interesy aż 40 podmiotów. Miejscowa prokuratura domaga się gigantycznego odszkodowania oraz karty bezwzględnego więzienia. Mieszkaniec Białegostoku w latach 2015-2019 prowadził nielegalną dystrybucję filmów na trzech portalach (fili.cc, oraz pod wcześniejszymi nazwami: filiser.tv i filiser.pl). Według wyliczeń biegłego, udostępnił tam niemal 62 600 plików z filmami oraz serialami – bez zgody właścicieli praw autorskich...

https://www.dobreprogramy.pl/25latek-z-Bialegostoku-prowadzil-nielegalny-serwis-z-filmami.-Grozi-mu-kara-47-mln-zlotych,News,111202.html

:olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie jestem za tym aby kopiować cudze treści itp. i czerpać z czyjejś pracy zysk dla siebie.

Tylko jak oni wyliczyli te 47mln złotych straty jest trochę ...............

To tak samo jak znam przypadki ZUS gdzie firma niechcący nie dopłaciła np. 50 zł, zus się nie upominał, a nagle parę dni przed przedawnieniem zus żąda z odsetkami i karami nie 50 zł a już 500 zł.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

A jak to jest z CDA? Że oni też dają miejsce, ale czy jak? Czy nie może się w ten sposób bronić, że nie on wrzucał ale wskazywał i nikt nie kazał usuwać

Zalukaj się ładnie trzyma

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

2 godziny temu, Herkules napisał:

Czy nie może się w ten sposób bronić, że nie on wrzucał ale wskazywał i nikt nie kazał usuwać

Jak narobił szkód na ponad 40 baniek to pewnie stać go na prawnika :D 

Tak poza tym dostęp do platform typu Netflix, czy bilet do kina nie są na tyle drogie, by ściągać na lewo filmy.

e:

Godzinę temu, Herkules napisał:

Polska i światowa kinematografia w zapaści

Nie przesadzaj proszę, a film faktycznie spoko.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

5 minut temu, Nikonem napisał:

Tak poza tym dostęp do platform typu Netflix, czy bilet do kina nie są na tyle drogie, by ściągać na lewo filmy.

Ja nawet TV nie oglądam, jak trzeba to idę do kina :) wiadomo 3 ejro czy tam 15 zł to nie pieniądz a jednak taka fajna atmosfera, dla mnie już dawno Polska i światowa kinematografia w zapaści no oprócz chyba kina niezależnego ale do tego dostępu nie mam aktualnie :)

Choć muszę przyznać, że się pośmiałem ostatnio

\\'

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Cytat

On tyle nie zarobił, pozew złożyli większe wytwórni prawdopodbnie w portfolio setki/ tysiące filmów z bazy tego portalu, przeliczyli mu utracone zyski za każdy swój film + kary i wyszło 40 baniek. Nikt teraz ju nie wie  ile kto oglądał/ściągał filmów wiec jest on w czarnej... Tak kończą się pomysły 20 latków zarobić szybko i dużo. Oczywiście może jeszcze być taka opcja, że student tylko myślał, że to on jest "szefem" a kasa leciała gdzie indziej :D 

1 godzinę temu, MaxPan napisał:

przeliczyli mu utracone zyski za każdy swój film + kary i wyszło 40 baniek

Ja jestem pewien na 100% że tego co mu zarzucają nie zarobił, nie ma szans.

Ja ogólnie nie jestem w temacie tego serwisu bo nie oglądam i nie oferuje ale jeśli wierzyć pozostałościom po serwisie w sieci to na samej stronie podanej w artykule filmów fizycznie nie było musieli przez hostingi na niego wyjść za same linki 40 baniek to nie realnie.

Nawet jakby miał filmy u siebie to nie realne. Bo słyszymy o serwisie w momencie gdy ma zarzut.Ktoś słyszał wcześniej?

Nie?, acha jak nie to jak zarobił 40 baniek nie będąc znanym w sieci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności