Skocz do zawartości

Hosting w podkatalogu

wiktor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Provider hostingowy mówi mi, że mogę u niego trzymać kilka stron na tym samym serwerze, ale że tylko jedna domena będzie wskazywać na główny katalog. Pozostałe będą wskazywać na podkatalogi, czego jedyną konsekwencją będzie fakt, że nie będę mógł używać subdomen.

Jak dla mnie ok - mam w jednym hostingu kilka stron, ale czy takie rozwiązanie nie ma negatywnego wpływu na pozycjonowanie?

Pozdrawiam, Wiktor.

Peruki z naturalnych włosów - tylko na stronie peruki.org.

i tak miałem zamiar kupić IP tylko dla sklepu

/własny adres IP nie był w standardzie, musze za niego dopłacić 85 zetów/

nota bene, to właśnie sklep będzie w głównym katalogu - ze względu na potrzebę posiadania IP dla SSLa

ale, wracając do pozycjonowania...

- czy brak własnego IP ma znaczenie dla znacznej części wyszukiwarek, czy dla tylko dla kilku?

- w szczególności interesowałyby mnie google, yahoo, msn, askjeeves, no i polskie: onetu i wp

- no, i czy można kupić IP dla podkatalogów?

Peruki z naturalnych włosów - tylko na stronie peruki.org.

Witam!

Provider hostingowy mówi mi, że mogę u niego trzymać kilka stron na tym samym serwerze, ale że tylko jedna domena będzie wskazywać na główny katalog. Pozostałe będą wskazywać na podkatalogi, czego jedyną konsekwencją będzie fakt, że nie będę mógł używać subdomen. 

Czy aby dobrze zrozumiałeś providera ??

Coś mi się zdaje o to że będziesz mugł używać subdomen ale będą one wskazywały na katalogi, jednak uzytkownik wchodząć na adres subdomena.domena.pl nie będzie zupełnie tego widział.

Zobacz na przykład kamery.deili.webd.pl a deili.webd.pl/kamery jeśli tak jest to dlaczego niby nie możesz używać subdomen ?

Co do problemu z tym samym IP to ma to tylko takie znaczenie że Google będzie traktowało linki między stronami jako wewnętrzne a nie zewnętrzne.

Wątpie aby można było kupić IP dla katalogu czy też Subdomeny, w takim wypadku musiał byś kupić nowe konta, tyle tylko że jeśli go kupisz u tego samego operatora dostaniesz zapewne IP z tej samej klasy adresowej a to też ma jakiś wpływ na to że wartość linków pomięddzy stronami będzie, troche niższa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności