Skocz do zawartości

Zaplecze z rankingiem firm

K3rmit

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkich, mam prośbę w sprawie zbudowania rankingu firm.

Posiadam stronę główną z pozytywnymi wynikami. Działa to dosyć dobrze, ale wiele firm konkurencyjnych widnieje także w różnych rankingach porównawczych na zewnętrznych serwisach: cena, opłata, opinie itd. Słowo ranking+fraza kluczowa ma małą konkurencyjność ale dużo wyników wyszukiwania dlatego łatwo osiągnąć wysokie pozycje. Dodatkowo może poszerzyć frazy z długiego ogona, których nie mam na stronie docelowej. Zgłosiłem swoją firmę do różnych portali ale bez rezultatu. Co oznacza, że raczej każdy prowadzi swój ranking, w którym chce być najlepszy. Dlatego chciałbym założyć swój ranking, gdzie opisałbym branżę w której działam oraz firmy np. z top10 wynikami na frazę kluczową (moja strona też się tam znajduje).  Mam pytanie jak zrobić to prawidłowo? Zamierzać stworzyć blog oraz ranking. Czy linki z artykułów do firm mają mieć atrybut dofollow czy nofollow? Czy linkować swoją stronę dofollow, a konkurencje nofollow? Czy lepiej nofollow dla wszystkich i czerpać korzyści z rankingu w postacie ruchu. Czy jest coś na co warto zwrócić uwagę? Jak prowadzić zaplecze prawidłowo, żeby nie dostać bana czy filtru?

Z góry dziękuje z pomoc

W dniu 6.10.2020 o 09:37, K3rmit napisał:

Posiadam stronę główną z pozytywnymi wynikami.

Jak miło... Hmmm brak odwiedzi chyba świadczy o tym, że nikt nie wie o co w tym chodzi...

W dniu 6.10.2020 o 09:37, K3rmit napisał:

Co oznacza, że raczej każdy prowadzi swój ranking, w którym chce być najlepszy. Dlatego chciałbym założyć swój ranking

W którym Ty będziesz najlepszy < nie mogłem się powstrzymać >  :yahoo:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Rankingi oraz serwisy porównujące oferty są obecnie popularne jak np oferty ubezpieczenia samochodu. Podając podstawowe dane otrzymujemy zestawienie firm, ich oferty, cenę oraz opcje dodatkowe. W prosty sposób można wybrać  coś dla siebie. 

5 godzin temu, Mion napisał:

Jak miło... Hmmm brak odwiedzi chyba świadczy o tym, że nikt nie wie o co w tym chodzi...

W którym Ty będziesz najlepszy < nie mogłem się powstrzymać >  :yahoo:

Dokładnie tak. Będąc moderatorem mam kontrolę nad rankingiem i wybieram te cechy, które najlepiej  przedstawiają moją ofertę. 

Brałeś pod uwagę, że te "rankingi" o których piszesz robione są pod afiliację/programy partnerskie i często na kolejność w nich ma wpływ prowizja którą dostają właściciele stron? Nie wiem w jakiej branży działasz, ale ja już rzadko spotykam w topach rankingi produktów czy usług robione w innych celach niż pod afiliację. Dlaczego nie zostałeś do nich dodany? Bo nie zaproponowałeś właścicielowi żadnej prowizji czy jakiegokolwiek innego profitu.

1 godzinę temu, K3rmit napisał:

Rankingi oraz serwisy porównujące oferty są obecnie popularne jak np oferty ubezpieczenia samochodu. Podając podstawowe dane otrzymujemy zestawienie firm, ich oferty, cenę oraz opcje dodatkowe. W prosty sposób można wybrać  coś dla siebie

W ubezpieczeniach są popularne, bo za każdą zawartą za pośrednictwem takiego "rankingu" umowę właściciel dostaje prowizję.

Pozdrawiam :)

23 godziny temu, K3rmit napisał:

Dokładnie tak. Będąc moderatorem mam kontrolę nad rankingiem i wybieram te cechy, które najlepiej  przedstawiają moją ofertę. 

No to chyba lepiej założyć własną wyszukiwarkę?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności