Skocz do zawartości

Indexu Free Version

pjanek

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chciałem zainstalować na serwerze (webd) katalog Indexu Free Version jednakw końcowym etapie instalacji pojawił mi się taki błąd

Warning: main(/home/domena/public_html/katalog//indexu/lib/smarty/Smarty.class.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/domena/public_html/katalog//indexu/lib/template.lib.php on line 0

Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required '/home/domena/public_html/katalog//indexu/lib/smarty/Smarty.class.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/domena/public_html/katalog//indexu/lib/template.lib.php on line 0

i oczywiście nie mogłem przeprowadzić instalacji ponieważ caly czas pojawiał się powyższy komunikat

Czy ktoś miał ten problem, a może ktoś wie jak sobie z tym poradzić

Proszę o pomoc.

P.S

Dodam tylko że na lokalnym serwerze też miałem ten błąd

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

dzięki zgred za odpowiedz. jednak nie bardzo będę mógł skorzystać z Twojej podpowiedzi ponieważ nie znam angielskigo. Proszę jeśli Ci to nie sprawi kłopotów to podpowiedz mi tak aby to zrozumial i naprawił powyższy błąd.

Bardzo mi zalezy na tym katalogu, ponieważ wg mnie jest najlepszy jaki widziałem do tej pory, bardzo chciałbym go zainstalowac poeksperymentować

Z gry dziękuję

zobacz pliki o ktorych mowa:

Smart.class.php

template.lib.php

poza tym moze cos w konfiguracji ? sprawdz czy nie masz klopotów ze scieżką i ze zmienną $base_path

include($base_path."titles.inc.php"); - o co s takiego moze jest w tych plikach ?

byc moze problem polega na tym ,ze system rozroznia duze i male litery i na przyklad:

require_once (dirname(__FILE__) . "/smarty/Smarty.class.php");

nie dziala bo plik, ktory wkopiowales ma małe literki i ma postać smarty.class.php wiec nei ma pliku Smarty.class.php

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Być może że błąd ma związek z wielkością liter, jak poprawiłem na Smarty.class.php to wskazał błąd w lini 1461 ale i tak nie kumam.

Ale jeszcze jedno mnie zatanawia A mianowicie przeszedlem proces instalacji tabel, był komunikat aby usunąć katalog install i przejśc do panelu admina. I jak chciałem się połaczyć zostałem przelączony na stronę https://nicecoder.com/order/license_invalid.php z komunikatem

Scenarios for Invalid License:

1) Possible Typo of license number provided

2) Trying to use the script without a valid license

3) You haven't put your license in key.php file yet

4) IP changes, try to reissue your license in client area

If you feel that this error is invalid, please contact the software vendor.

Click here to obtain your license key for Free 7 Days Trial

Ale ja jeszcze nie miałem możliwości wpisać klucz który dostałem przy rejestracji. W którym momencie miałem to uczynić ???

Zgred dzięki jesteś wielki chodziło o to że pliki Smarty_Compiler.class.php i Smarty.class.php miały być z dużej litery.

Teraz tylko ten nieszczęsny klucz nie moge sie dostac do panelu admina :blush:

aby wejsc do panelu admina musisz miec klucz wpisany do pliku key.php :D

a skoro poprawiłes male litery na duze to znaczy ze musisz wszystkie znaki zachowac w nazwach plikow inaczej sie wszystko rozjedzie :P

a co jest w linii 1461 ? pytam bo mam pelne wersje IndexU i nie uzywalem nigdy Lite.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności