Skocz do zawartości

Wypadanie indeksow

intruder2600

Rekomendowane odpowiedzi

Obserwuje tego rodzaju ruchy z wylatywaniem indeksu juz od 1-2 miesiecy. Najpierw katalogi ale tez "normalne strony". Czesc takich indeksow wrocila po kilku tygodniach (czasem szybciej). Zauwazam nasilenie tego problemu przy "normalnych" stronach w ostatnich dniach. Niektore nawet niespecjalnie linkowane (lub wcale).

Sklep z winami, dobre wino,wina europejskie oraz katalog budowlany

Kominki, piece, wkłady kominkowe, kominki - akcesoria.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Sprawdźcie sobie swoje indeksy teraz. Przed chwilą wrócił mi indeks katalogu, którego wywaliło z miesiąc temu.

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

Wyloty z cachu to już raczej standart. Mniw wylatują strony na max 3 dni - tylko zastanawiam się czy to kwestia szczęścia czy też kroków jakie zawsze w takiej sytuacji powtarza ;)

Stawiam na błąd w Googlaku bo sporo takich wylotów zdarza się właśnie podczas updatu PR.

Roli zajrzyj głębiej tzn sprawdź ile BLi straciła Twoja strona bo imo google nie każe stron obniżając im PR bo niby po co skoro nie ma on znaczenia dla pozycji Twojej strony w serpach.

Nimek moja strona ma bardzo duzo BL;) zreszta jakby bylo to zwiazane z BL to by nie spadlo z 5 do 0 bo PR 2 miec czy nawet 3 to wiele nie trzeba;) Pytanie dlaczego takie serwisy jak gery.pl lub nawet qlweb maja 0?

edit:

tak sobie sprawdzam i znalazlem zaprzeczenie bo dziwne ale np. gwiazdor.pl nie spadl w rankingu a ma pr 0 i to jest w sumie.... no zglupialem juz calkowicie:>

edit2: webwweb.pl 0? hmmmm widacz trzeba jeszcze poczekac:>

Hehe.. falszywy alarm, jeden indeks wrócił, dwa inne wyleciały ;)

no nie wiem czy fałszywy, u mnie domena prawie dwa lata z pr4 na 0 poszła i na główną frazę też wyleciała dziś ;)

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

Nie wiem czy to może mieć jakiś związek ale jedną ze stron linkowałem tylko na stronę główną, po pewnym czasie zaindexowało wszystkie podstrony i stronę główną. Ze 3 tygodnie temu wyleciał index, zostały tylko podstrony. Dodałem trochę linków tylko na podstrony, i po paru dniach wróciła mi też strona główna. Myślicie ,że to jakaś prawidłowość?

wlasnie dokladnie taka sama sytuacje mam na jednej stronie.

podejrzewam, ze ta "czkawka" to skutek nadmiernego linkowania tylko strony glownej, pomijajac podstrony. dlatego, prosze, napiszcie, jak linkowaliscie strony, ktore wylecialy.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności