Skocz do zawartości

dla zwolenników "content is king"

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

@Yeden, @szczepan: oczywiste jest, że najpierw musi być jakaś reklama. Jak otwierasz nowy sklep "tradycyjny" to dajesz jakiś szyld, możesz rozdać ulotki, puścić info po znajomych, jak masz więcej kasy to radio/prasa. I od tego są np. katalogi, umiejętność dobrego zbudowania treści na stronie - niekoniecznie na top-frazy ale kompleksowo - znowu pojawia się rola contentu. Co z tego, że będą wypasione wypozycjonowane sklepy w topce na słowo "komputery" jak w środku będzie bida z nędzą, zero opisów, złe opisy itp. Korzystając z "nieruchomości" - owszem, słowo złoto, każdy chciałby być na 1 miejscu. Tylko jak da ciała to okaże się, że 90% ruchu ma z tego słowa a ktoś ze 150 strony ma z tego 0,001% i ruch ogólny 100 razy większy bo zbiera na drobnicy.

Ale wracając do odpowiedzi - normalne jest, że na początku trzeba nadać pewien pęd. Owszem, wystarczy sam link w dmozie tylko że na efekty będziemy czekać 100 lat (zanim ten jeden link się rozpropaguje miną wieki). I znowu odnosząc to do "tradycyjnego" biznesu/życia - jest to normalne i nie do uniknięcia. I nie jest to nic sztucznego. Do tego G za katalogi bana nie daje więc akceptuje je w pełni z całym inwentarzem i przeznaczeniem.

I nie prezentuję niczego jako nowość;)

Tak mi się skojarzyło przy okazji: wiele osób zapomina po co robią to co robią/mają troszkę inne ode mnie podejście do życia :P Jaki jest cel SEO? Pozornie pierwsze miejsce. Czemu pozornie? Wystarczy sobie odpowiedzieć na pytanie po co jest te pierwsze miejsce. Oczywiście dla kasy właściciela strony/serwisu;) A jak najłatwiej zarobić kupe kasy? Uczynić użytkownika szczęśliwym;) Niech nasz serwis będzie dla niego idealny, najlepszy, najwspanialszy. Wtedy kasę zostawi u nas a nie u konkurencji.

Jaki jest cel SEO? Zadowolenie użytkownika końcowego. Więc nie tylko linki ale przede wszystkim content. I nie jest to jakaś chora misja w celu zbawiania świata tylko zdrowy rozsądek.

Stara zasada: klient nasz pan;) Końcówka tak bardzo OT ;)

dymna.jpg

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
o so chodzi?

No, w końcu się ktoś zainteresował ;-) Thx.

Na razie bez konkretów - narzędzie seo (wg. symulacji bardzo skuteczne i w zasadzie niewykrywalne), które powali indeks G na kolana, tzn umożliwi połączenie przyjemnego z pożytecznym: efektywne pozycjonowanie plus możliwość uzyskania dodatkowego dochodu. Oferta w wersjach dla zawodowców i amatorów. Wymagać będzie nieco wysiłku, ale skoro chce się Wam wklepywać wpisy do katalogów - to nie powinno być problemu. Sprawa wydaje mi się na tyle ciekawa (choć w sumie żadne cuda na kiju), że uruchomiłem procedurę związaną z patentem.

Cierpliwości zatem - u mnie wszystko rodzi się w bólach. Jak będzie gotowe - uruchomię subforum w RotMistrzu. [Koniec kryptoreklamy]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności