Skocz do zawartości

Edytor do html

Czachapl

Rekomendowane odpowiedzi

a w moich statystykach wygląda to tak:

gecko, czyli głównie firefox ok 44,5

IE ok 43,7

Opera ok 11,6

więc tak czy siak warto dbać o każdą z wielkiej trójcy, przynajmniej dla mnie :D

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z moich statystyk wynika, że ~90% internautów używa IE, potem jest ff ~10%, a opera to tylko jakieś 0,5%, więc nie jest aż tak źle :D .

To masz chyba jakieś stare statystyki :D

44% Internet Explorer

38% Firefox

3% Opera

Tak a wyszukiwarka onetu to 30% polskiego rynku :D

Wracając do tematu to używam Zajączka, może mało profesjonalny program ale jestem amatorem i mi wystarcza, no i jest darmowy.

moje staty -

1 66.97% MSIE 6.0

2 26.59% Mozilla/5.0

3 2.79% Opera/9.0

4 1.66% MSIE 7.0

a odnośnie onetu to na 1 z moich str mam aż 7% ruchu od nich:P

a co do edytorów to ja używam pajączka i nie narzekam:)

Jeśli chodzi o edytory to polecić mogę Ci ezHTML gdyż to z niego korzystam od początku mojej przygody z HTML'em. ezHTML + kurs Pawła Wimmera to najlepszy sposób aby opanować język HTML. Dzięki edytorom tekstowym poznasz dogłębnie kod i łatwiej Ci będzie go zrozumieć. Poza tym unikniesz śmieci w w kodzie, które pozostawia po sobie większość edytorów WYSIWYG. Ale decyzja należy do Ciebie :]

Ja aktualnie używam polecanego już tutaj kED'a, z kilku przyczyn:

* atrakcyjna cena ;-)

* pasuje mi kolorowanie składni (XHTML/PHP/CSS - choć w tym to wiele nie ma do kolorowania ;-) )

* pozwala na pracę przy różnych charsetach bez dodatkowego kombinowania

* zwija bloki kodu

A poza tym ma jeszcze parę przyjemnych featurów, które traktuję już jednak jako zbędne dodatki.

Absolutnie jest mi za to niezbędny FireFox z paroma wtyczkami - przy czym dla mnie kluczowy jest Web Developer (https://chrispederick.com/work/webdeveloper/), a przydają się jeszcze HTML Validator, Live HTTP Headers, oraz IE Tab (pozwalający jednym kliknięciem zmienić silnik renderujący stronę)

Taaaak, prawdziwy webmaster używa tylko notatnika i patrzy z obrzydzeniem na najlepsze programy WYSIWYG (jak choćby Dreamweaver) !!!

Rozumiem, że na grzebanie w notatniku nie jest Ci szkoda czasu.

A czy ja gdzieś napisałem że używam notatnika ??? Przeczytaj najpierw to co napisałem, przemyśl i wyciąg wnioski z tego co pisze. Dla twojej wiadomości: używam Pajączka, a na poprawianie kodu po Dreamweaver'ze szkoda mi czasu. Robienie stron w notatniku bez kolorowania składni to jeszcze większa strata czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności