Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 do innej treści

Tomasz11

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Mam na jednej z moich stron, artykuły sponsorowane publikowane na 2 lata. Czy jeśli dany artykuł nie może być już dłużej publikowany (klient nie opłacił przedłużenia publikacji) to czy mogę z tego artykułu przekierować za pomocą 301 do listy wszystkich artykułów w tej kategorii wpisów? Lub np. na stronę główną? Czy takie praktyki grożą sankcjami, banami? Czyli ktoś w Google szuka konkretnej treści, klika, ale ja kieruję go na inną podstronę to dla Google ok? Tak się robi?

A może lepszym pomysłem jest zmiana treści na tej stronie na zasadzie "podana treść jest nieaktualna, ale zobacz wpisy dotyczące innych ofert" - i tutaj byłyby 4-5 streszczeń artykułów o innych podobnych produktach oraz w każdym akapicie link do konkretnego artykułu. 

22 hours ago, Tomasz11 said:

Cześć. Mam na jednej z moich stron, artykuły sponsorowane publikowane na 2 lata. Czy jeśli dany artykuł nie może być już dłużej publikowany (klient nie opłacił przedłużenia publikacji) to czy mogę z tego artykułu przekierować za pomocą 301 do listy wszystkich artykułów w tej kategorii wpisów? Lub np. na stronę główną? Czy takie praktyki grożą sankcjami, banami? Czyli ktoś w Google szuka konkretnej treści, klika, ale ja kieruję go na inną podstronę to dla Google ok? Tak się robi?

W dniu 24.10.2020 o 22:29, Tomasz11 napisał:

to czy mogę z tego artykułu przekierować za pomocą 301 do listy wszystkich artykułów w tej kategorii wpisów? Lub np. na stronę główną? Czy takie praktyki grożą sankcjami, banami?

Jak najbardziej lub do innego wpisu o podobnej tematyce.

Nie ma sankcji i banów za takie działania.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności