Skocz do zawartości

Szybki Hosting pod WP

Roktan

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim,

Nie wiem jak napisać ten post, żeby nie być posądzonym o szeptankę, ale może się uda ;) Szukam szybkiego serwera, dla niewielkiej strony (do 30 podstron) pod wordpress. Przyznam, że nie znam się na tym specjalnie i dostępne oferty wyglądają dla mnie jednakowo, a że działam trochę w pp to wszystkie rankingi omijam szerokim łukiem ;)

Stary już jestem więc potrzebuje hosting z dostępem do direct admin, najlepiej z instalatorem wp, więc diabełek niestety odpada. Jeśli ktoś może coś polecić to z góry dzięki. 

Każda oferta jakoś się jednak różni. Ceną, powierzchnią, oprogramowaniem itd. Szybkości w ofercie nie zobaczysz, bo nawet na dyskach nvme i serwerze litespeed możesz odczuwać spowolnienia, jeśli firma nawali tam mocno obciążających klientów. Teraz każda firma oferuje okres testowy, więc na twoim miejscu wybrałbym kilka firm które odpowiadają twoim potrzebom i je po prostu sprawdził, jak to wygląda w praniu. A mimo to i tak będzie zawsze opcja, że trafisz na świeży serwer, na którym dopiero co lokowani są klienci ;) Jeśli chcesz 100% zasobów dla siebie, to tylko serwer dedykowany, bo nawet cloud/vps będzie zawsze jakoś uzależniony od innych.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Skoro nie masz dużych oczekiwań względem powierzchni, to powinieneś się imo skupić na najtańszych ofertach, bo po co płacić za coś, czego się nie potrzebuje? Wybierz np. 3 i porównaj szybkość działania strony, funkcjonalności panelu, sprawność supportu. W ten sposób sam zbudujesz opinię.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

26 minut temu, Roktan napisał:

Strona malutka więc powierzchni dużej nie potrzeba, ruch też raczej niewielki, pewnie 300-500 dziennie.

https://www.mydevil.net/

https://zenbox.pl/
https://www.nazwa.pl/hosting/

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dzięki wielkie za odpowiedzi ? Chyba przetestuje hosting w nazwa, wygląda dobrze, zwłaszcza opcja Memcached, zenbox też ciekawie, ale cena trochę spora, zobaczę jak wyjdzie w praniu, bo z opisów to zawsze wszystko działa rewelacyjnie, a w życiu jak to w życiu :)

Edit.

Chyba trzeba dokładniej czytać wszystkie regulaminy przed zakupem... nie sprawdziłem wcześniej, miałem już zarejestrowaną domenę u innego operatora i... nie mogę przekierować domeny, chyba, że skorzystam z dns anycast za 100zł rocznie :D Zachciało mi się kombinować i szukać szybkiego serwera... no nic postaram się o kod authoinfo i zobaczymy, chce przetestować czy faktycznie będzie chodzić tak szybko jak zapewniają, tylko znowu odnowienie domeny zdecydowanie droższe.

10 godzin temu, Roktan napisał:

zenbox też ciekawie, ale cena trochę spora,

Cytat

Hosting Firma 10k

Promocja Jesień z zenbox!
Idealny dla stron firmowych i małych blogów

49.90  / rok

W związku z tym, że klient na tm hosting, to kontaktowałem się z ich BOK i odpowiedz po kilku minutach.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zgadza się, tylko że w kolejnym roku to już 399zł ;) 

Ogólnie uciekam od nazwa jeśli tylko się da, czekam cały czas na odpowiedz na maila, ale pojęcia nie mam ile to potrwa, w wielu firmach kilka minut, nawet w niedziele, tutaj.... Może uda się anulować zamówienie, zobaczymy. Przeniesienie tam czegokolwiek z zewnątrz to jakiś koszmar dla kogoś kto nie siedzi mocno w temacie. Dla mnie serwer to tylko zainstalować i zapomnieć ;)

Chyba już nie będę kombinował i zostanę na starym, chciałem zobaczyć czy da się przy podobnej optymalizacji i dobrej templatce wycisnąć coś więcej, ale za dużo czas już zmarnowałem. Technologia zaczyna mnie przestać, starość :D

16 minut temu, Roktan napisał:

Chyba już nie będę kombinował i zostanę na starym

Jakoś szybko się poddałeś, 13 godzin od napisania pytania już temat nieaktualny?

17 minut temu, Roktan napisał:

Ogólnie uciekam od nazwa jeśli tylko się da, czekam cały czas na odpowiedz na maila, ale pojęcia nie mam ile to potrwa, w wielu firmach kilka minut, nawet w niedziele, tutaj.... Może uda się anulować zamówienie, zobaczymy. Przeniesienie tam czegokolwiek z zewnątrz to jakiś koszmar

Rozwiniesz wątek, bo ja właśnie jestem na etapie migracji. W czym jest ten koszmar?

Tak wiem, idzie szeptanka wielkimi krokami :D

A tak poważnie, szybko się poddałem bo to czynności które zajmują moment. Może to mój problem, ale znalezienie tam jakiś sensownych informacji to wyzwanie, o kilku dowiedziałem się z komentarzy pod artykułami (oczywiście sponsorowanymi) na temat ich usług, no i w sumie z tego co widzę, ludzie specjalnie zadowoleni nie są, ale to może takie wrażenie. Druga sprawa to support i czas reakcji, nie powala. Jak kupisz sobie wszystko u nich to nie ma problemu. 

Edit.

Nie widzę problemu, żeby temat został zamknięty, bo niektórzy trochę przewrażliwieni już na pewnym punkcie ;)

3 godziny temu, Roktan napisał:

Zgadza się, tylko że w kolejnym roku to już 399zł

No to najtaniej wyjdzie mydevil.net, którego mogę śmiało polecić.

2 godziny temu, Mags1 napisał:

Wtedy i jakość i szybkość w jednym miejscu by była.

Ale pod względem jakości i szybkości nic im nie dolega.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności