Skocz do zawartości

kradzież domeny

eryk123

Rekomendowane odpowiedzi

dane danymi w panelu , ale z tego co się orientuje aby ktoś mógł przejąć Ci Twoją domene musiałbyś Ty podpisać umowę cesji (to że zrzekasz się praw)? A o nowe dane wystąp to providera, (zadzwon do nich, powiedz co sie stało). Powinni nowe dane przesłać na adres @ który był wykorzystany przy rejestracji domeny

ale domenę kupiłem na allegro. I nie robiłem cesji i nie zmieniałem hasła

:D;)

myślę ze to tamta osoba( osoba od której kupowałem ma zablokowane konto oraz wystawiłem mu pozytywa) czy mam jakieś szanse na odzyskanie domeny ?

Jeśli się nie dogadasz, to nie.

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

wydaje mi sie że mógłbys od biedy do sądu podac ta osobe (albo chociaż zagrozić sądem) bo jeśli zapłaciłes za ta domene a po prostu nie wiedziałeś ze potrzeba jest cesja to zostałes oszukany a oszukiwac nie wolno:P

ale jesli "kupiłes" ją za 50zł to raczej prokurator odrzuci to jako "niska szkodliwośc społeczna czynu" ...

ale jesli dałes 500zł to może wyglądac to inaczej...

powodzenia

ale domenę kupiłem na allegro. I nie robiłem cesji i nie zmieniałem hasła myślę ze to tamta osoba( osoba od której kupowałem ma zablokowane konto oraz wystawiłem mu pozytywa) czy mam jakieś szanse na odzyskanie domeny ?

To lipa. Szczyt bezmyślności to kupienie domeny bez wykonania cesji. Gościu cwany i wątpię żeby udało Ci się coś z tym zrobić. Zawsze można pogrozić sądem tak jak napisał kolega powyżej ale szanse są marne. Masz nauczkę na przyszłość.

no wszystko zależy od rodzaju szkody

jeśli jest to 50 złotych to raczej nic mu nie grozi

ale jeśli jest to np. 1000 (bo kupował domenę i zawatrość może??) to raczej ktoś tym powinien się zając

wykorzystywanie czyjejś głupoty (przepraszam ale inaczej tego nie da się nazwać, może bezmyślnością) tez jest karane.

ps. jak by co głupota nie jest to że kupiłeś domenę bez cesji, ale to że robiąc coś nie dowiadywałeś się na jakich zasadach to polega. Jak byś poszedł na giełdę samochodową to też kupiłbyś auto bez dowodu rejestracyjnego??

To co zrobiłeś, wygląda jak wypożyczenie na 4 miesiące.

Spróbuj wysłać pismo do niego z groźbą wystąpienia na drogę sądową, jak nie dokona cesji tej domeny na Ciebie w maksymalnie 7 dni roboczych. Oczywiście, to zależy jak była sformułowana treść aukcji, a teraz się tego nie sprawdzi, bo Allegro trzyma archiwum aukcji do 3 miesięcy.

Może, jak podasz nazwę domeny, to się wyszuka w Google, o ile ją zaindeksował.

Tak naprawdę, to marnie to wygląda...

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

allegro raczej nie zapłaci... a 200zł to za mała szkoda żeby ktokolwiek sie tym zajął od 250zł dopiero jest karalne...

a tak to od dostane góra jakiś mandat

a domeny i tak nie odzyskasz bo on może ją sprzedać komuś innemu, a jak ktoś kupi to już bedzię jego niezależnie że ty kupiłeś pierwszy...

Z własnego doświadczenia wiem, że z "profesionalnymi" sprzedawcami z Allegro trzeba ostro, prośby itp. nie pomogą. Napisz, że zgłosisz sprawę na Allegro a następnie pójdziesz tym na policję, że czujesz się oszukany i nie pozostawisz tak tej sprawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności