Skocz do zawartości

Obrazki obok reklam

zaq

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Najciekawszy fragment moim zdaniem:

Publishers should also be careful to avoid similar implementations that people could find misleading. For instance, if your site contains a directory of Flash games, you should not format the ads to mimic the game descriptions.

Taka interpretacja sprawia, że obecnie spora część stron działa niezgodnie z polityką google :)

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

What if I place a space or a line between my images and my ads? Would that work?

No. If the ads and the images appear to be associated, inserting a small space or a line between the images and ads will not make the implementation compliant.

idę kasować obrazki :)

Przecież pisze :)

Nie można stosować obrazków w sposób, który może zmylić odbiorcę reklam. Czy obrazki oddalone o 200-300px zmylą internautę? Zawsze istnieje ryzyko, że google tak to zinterpretuje

Piszą żeby rozważyć zastosowanie ramki wokół reklamy lub zmianę koloru reklam.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

@zaq: zmieniłem Ci temat -> poprzedni tak słabo się wyróżniał, że go przeoczyłem :)

@No More Google: biorąc pod uwagę ostatni "szał" z kombinowaniem jak by tu wpasować reklamy aby zrobić usera w konia - to tak, ogrom serwisów nie jest zgodna z TOS.

@sfaho: no właśnie, że nie ;) Problem w tym, że mailowanie do Googla i odpowiedzi od ich pracowników NIE SĄ żadną wiążącą odpowiedzią co już wielokrotnie tutaj udowodniono.

@zaq: zmieniłem Ci temat -> poprzedni tak słabo się wyróżniał, że go przeoczyłem :)

...

fajnie - przydałaby się jeszcze stosotna informacje np.

edycja: zmiana tytułu by normanos

obecny (zedytowany przez Ciebie) tytuł do nie jest moja opinia - nie wszystkie obrazki obok reklam zą zakazane* - co wiem, bo mam całkiem świeżą korespondencję z Google na ten temat włącznie ze screenshotami z moich stron, które otrzymałem od Google

zresztą to wiadomo od dawna - teraz pojawiło się tylko bardziej przecyzyjne stanowisko ze strony Google

Korespondencje z Google możesz sobie wydrukować i powiesić na ścianie ;) jest nic niewarta, szczególnie ta polska.

prawda to, ale łudzić się można :)

prawda jest też taka, że za ten stan rzeczy odpowiada jakiś naukowiec, który kiedyś zdefiniował słowo monopol, teraz niektóre firmy (tepsa, googiel itd.) - czerpią z tej definicji ile się tylko da

mówisz - masz.

dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności