Skocz do zawartości

Obrazki obok reklam

zaq

Rekomendowane odpowiedzi

Kierowany troską o $$$ napisałem dziś do supportu (podając adres strony z AdSense),

i po paru godzinach mi odpisali:

Witamy Państwa,

Dziękujemy za wiadomość.

W zasadzie nie ma przeciwwskazań co do umieszczania obrazów w pobliżu reklam Google w witrynie. Niemniej jednak, niektóre implementacje są niedozwolone przez naszą Politykę Programową, dlatego prosimy o rozważne dobieranie obrazów i ich umiejscowienia.

Ja zostawiam :)

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może się mylę, ale dla mnie nie wynika, by wszystkie obrazki były niedozwolone. Tam jest napisane, że gdy obrazki "appear to be associated" (czyli są / wydają się być powiązane (tematycznie)) z reklamami, nie można ich umieszczać. Ale jak wrzucę obrazek pluszowego misia na stronę z reklamami o nieruchomościach to nikt się nie powinien przyczepiać.

Zresztą...każdą moją stronę z reklamami i obrazkami obok nich podsyłałem najpierw Google do obejrzenia...

Ja kilkanaście dni temu poprosiłem o sprawdzenie zgodności wyświetlanych reklam z regulaminem, na stronie są 2 bloki reklam z obrazkami. Obrazki są tematycznie związane z wyświetlanymi reklamami. Dostałem odpowiedź, że sposób powiązania wyświetlanych reklam z obrazkami nie narusza w żadnym przypadku regulaminu.

Nie znam angielskiego ale jeśli prawdą jest to co napisał (przetłumaczył) Lis to jest to wielką pomyłką...

Z tego wynika, że można wstawić obok reklam tematycznych np o "pluszowych misiach" obrazek "mercedes za darmo" i niby będzie OK ?

dobór zdjęć i reklam w przykładzie jest dosyć wymowny. przy czym przy tak dużej rotacji tematycznej reklam sporym ryzykiem jest zostawienie takich obrazków tuż przy reklamach.

Tam jest napisane, że gdy obrazki "appear to be associated" (czyli są / wydają się być powiązane (tematycznie)) z reklamami, nie można ich umieszczać.

do jasnej choinki :D to google dostosowuje reklamy do tresci strony (a grafika zwykle współgra z treścią), a nie wydawca ma sie dostosowywac do reklam.

to jest chore, nic nie zmieniam, czekam na bana :rotfl:

goglasy się boją po prostu procesów odszkodowawczych bo ja np bedzie wyświetlana reklama tekstowa "samochód za 20 złotych" a obok ukaże się miniaturka Maybacha no to reszte możecie sobie sami dośpiewać :P, tym bardziej, że zachodnie prawo konsumenckie nakazuje sprzedaż danego towaru za wystawioną cenę nawet jak to jest cena wystawiona omyłkowo ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności