Skocz do zawartości

cudzyslowy

petrosz moss

Rekomendowane odpowiedzi

witam

po wpisaniu w yahoo np "travel bulgaria" (z cudzyslowami) jestem na 20. miejscu https://search.yahoo.com/search?p=%22travel...l=0&fr=sfp&b=11 podczas gdy wpisze travel bulgaria (bez cudzyslowow) nie ma mnie w ogole.

Jak mozna to zinterpretowac i czy moze to byc jakas wskazowka jak poprawic wyniki w drugim przypadku.

dzieki

pozdrawiam

Jak debil ma młotek to wszystkie problemy wyglądają jak gwoździe...

To ja moze rozwine to co napisal jez.

Yahoo jaki Google maja AND jako domyslny operator zamiast OR, co bardzo ulatwia wyszukiwanie. Oznacza to, ze wszystkie slowa w zapytaniu musza byc znalezione, ale niekoniecznie w danej kolejnosci. Jezeli zapytanie dajemy w " ", to oznacza, ze dokladnie taka fraza jaka jest zawarta pomiedzy " " musi byc znaleziona, dokladnie w takiej kolejnosci, co bardzo ogranicza ilosc wynikow. Z " " masz wynikow 13,800 a bez masz 2,640,000.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności