SzlafRock Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 16 godzin temu, Finan napisał: Powierzchnia dyskowa - 1 TB Moc obliczeniowa - 4 vCPU Ram - 8 GB To jest specyfikacja VPSa Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finan Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Skopiowałem to z opisu który jest w nazwa.To nie jest VPS Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloudman Opublikowano 1 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Koszt zakupu i odnowienia każdej z usług nazwa.pl wskazany jest w cenniku dostępnym na stronie https://www.nazwa.pl/cennik/ Serwer o pojemności 1 TB, z gwarancją zasobów mocy 4 vCPU 5 GHz i 8 GB RAM (2 GB limitu RAM dla procesu PHP) to koszt 400 zł netto w pierwszym roku i 800 zł netto w kolejnych latach (odnowienie). Kiedyś koszty serwerów były wyższe, i być może użytkownik, który zgłosił tutaj uwagę w tym temacie, posiadał u nas serwer, którego aktualnie nie ma w ofercie, i który jest rozliczany wg starego cennika. W każdej chwili można albo samodzielnie (przez Panel Klienta), albo z pomocą konsultantów Działu Obsługi Klienta, dokonać zmiany posiadanego pakietu hostingowego na nowy, z naszej aktualnej oferty. Z racji tego, że reprezentuję nazwa.pl na forum.optymalizacja.com, można się także ze mną kontaktować przez wiadomość prywatną, zawsze staram się pomagać każdemu, kto w sprawie oferty i usług nazwa.pl się ze mną kontaktuje (oczywiście w zakresie, który nie wymaga jakiś autoryzowanych dyspozycji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik81 Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 4 godziny temu, cloudman napisał: Serwer o pojemności 1 TB, z gwarancją zasobów mocy 4 vCPU 5 GHz i 8 GB RAM (2 GB limitu RAM dla procesu PHP) to koszt 400 zł netto w pierwszym roku i 800 zł netto w kolejnych latach (odnowienie). Kiedyś koszty serwerów były wyższe, i być może użytkownik, który zgłosił tutaj uwagę w tym temacie, posiadał u nas serwer, którego aktualnie nie ma w ofercie, i który jest rozliczany wg starego cennika. W każdej chwili można albo samodzielnie (przez Panel Klienta), albo z pomocą konsultantów Działu Obsługi Klienta, dokonać zmiany posiadanego pakietu hostingowego na nowy, z naszej aktualnej oferty. Ciekawe ciekawe.... Powaznie 800zł za przedłużenie? Hmmm... a jak sprawdzam u siebie o przedłużenie -> Opłać -> to dostaje info: Hosting Cloud Pro SERWERRTYUI.nazwa.pl z rozszerzoną ochroną DDoS, WAF i zabezpieczeniem SPF/DKIM/DMARC (1 rok) -> 1 722,00 zł czyli 1400zł netto Bo to czego w ofercie juz nie ma i trzeba płacic jak za zboże? Jak rok temu chciałem zmienić na obecne pakiety to były problemy -> jakies techniczne... bo cos nie pasuje z mojego serwera do obecnie oferowanego.... W każdym razie Cloudman dziękuję za wpis... oto parametru ktore widze w szczegółach mojego serwera. Parametery tego serwera Starego: Parametry Hosting Cloud Pro Powierzchnia dyskowa Powierzchnia dyskowa określa ilość dostępnego miejsca na pocztę e-mail, bazy danych oraz strony WWW. Jej wielkość w ofercie umożliwia utrzymanie setek tysięcy wiadomości pocztowych oraz wielu stron WWW. 750 GB Gwarantowana moc obliczeniowa Technologia CloudHosting, przy wykorzystaniu setek procesorów dostępnych w klastrze nazwa.pl, umożliwia dla każdej usługi hostingowej przydzielenie gwarantowanej mocy obliczeniowej 4 vCPU, dedykowanej do obsługi stron WWW. Do obsługi poczty, baz danych, FTP, SSH oraz zadań CRON, przeznaczone są oddzielne serwery w chmurze, umożliwiając każdej usłudze równoczesne korzystanie nawet z kilkuset kolejnych vCPU. Rzeczywiste użycie czasu procesora wywoływane przez wszystkie operacje wykonywane na usłudze hostingowej, rozliczane jest w sekundach. 4 vCPU Maksymalny czas użycia procesora Usługa hostingowa może wykorzystać w ciągu 24 godzin dostępną ilość sekund czasu procesora, korzystając z mocy obliczeniowej setek serwerów dostępnych w chmurze nazwa.pl. Do czasu użycia procesora zliczane jest obciążenie wywoływane przez wszystkie procesy związane z jej funkcjonowaniem. Dzięki dużej dostępnej mocy obliczeniowej, wszystkie operacje wykonywane są zawsze szybko, niezależnie od chwilowego wzrostu obciążenia spowodowanego porą dnia lub prowadzonymi przez Ciebie działaniami marketingowymi zwiększającymi liczbę odwiedzin stron WWW i ilość przesyłanej korespondencji e-mail. 259 200 s Procesory Zastosowanie procesorów Intel Xeon E-2288G z bardzo wysokim taktowaniem 5 GHz redukuje do minimum czas oczekiwania na wykonywanie wszystkich operacji na serwerach, co zwiększa szybkość generowania dynamicznych stron WWW typu WordPress. Skalowanie zasobów zapewnione jest przez technologię CloudHosting. 5 GHz Pamięć RAM Dzięki dużej ilości pamięci RAM przeznaczonej do obsługi stron WWW, skrypty na serwerze wykonują się z maksymalną szybkością, niezależnie od pory dnia lub prowadzonych przez Ciebie działań marketingowych. Wysokie parametry pozwalają również na uruchomienie oprogramowania z dużymi wymaganiami systemowymi. 8 GB CloudHosting Technologia chmury zapewnia dynamicznie rozdzielanie obciążenia pomiędzy serwerami z najmniejszym obciążeniem w klastrze, co gwarantuje, że każda usługa hostingowa ma zapewnione zasoby zagwarantowane w ofercie. Obciążenie serwerów monitorowane jest dziesięć razy na sekundę, co zapewnia bardzo szybki czas reakcji na zwiększające się na pojedynczym serwerze obciążenie. Content Delivery Network (CDN) Serwery cache nazwa.pl utrzymują w różnych miejscach na świecie kopie elementów składowych Twojego serwisu WWW. Dzięki skróceniu odległości pomiędzy lokalizacją użytkownika korzystającego z Twojej strony a serwerem, na którym przechowywane są pliki, skraca się czas jej otwierania. Bezpośredni dostęp do wielu punktów wymiany ruchu w sieci Internet zapewnia błyskawiczne przekazywanie informacji, a rozproszony system ochrony DDoS w każdym węźle CDN nazwa.pl chroni Twoją stronę przed atakami. --- Czy ktoś coś tańszego za takie parametry? Na serwerze tylko kilka baz danych i folderów do stron www. Chetnie przeniosę się... jakies sugestie? Z góry dziękuję. 1 - instalacje budowlane - serwis o instalacjach budowlanych - engineering design london - projekty HVAC - mechanical engineering design - projekty budowlane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloudman Opublikowano 1 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 (edytowane) 15 minut temu, albercik81 napisał: Hosting Cloud Pro To stara oferta, której już nie ma od chyba 1,5 roku (jak nie dłużej). I dlatego napisałem w swoim poprzednim komentarzu, że jeżeli posiadasz serwer ze starej oferty, ze starymi parametrami, możesz się z nami skontaktować i dokonać zmiany posiadanego przez siebie pakietu na aktualnie obowiązującą ofertę. Oferty się zmieniają, niekiedy tanieją, niekiedy drożeją. BTW - sam, kiedy zaczynałem przygodę z hostingiem (akurat nie w nazwa.pl, ale w innej polskiej firmie), a było to w 2001 roku, za serwer 50 MB płaciłem coś koło 600 zł Edytowane 1 Września 2021 przez cloudman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik81 Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 8 minut temu, cloudman napisał: To stara oferta, Dziękuję za odpowiedź. Ok, to gdzie napisać w celu przedstawienia zaktualizowanej oferty? kontakt@nazwa.pl? Chętnie porównam z innymi hostingami, bo to koszty już duuuużżżżeee.... - instalacje budowlane - serwis o instalacjach budowlanych - engineering design london - projekty HVAC - mechanical engineering design - projekty budowlane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloudman Opublikowano 1 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 13 minut temu, albercik81 napisał: kontakt@nazwa.pl Można mailowo na adres kontakt@nazwa.pl, można telefonicznie - infolinia 801 33 22 33 lub 22 454 48 10. Weryfikując możliwość zmiany sprawdzamy, czy wykorzystanie usługi mieści się w parametrach bezpieczeństwa nowego pakietu hostingowego. Zmiana "w dół" możliwa jest od nowego okresu abonamentowego, czyli przy odnowieniu hostingu, natomiast zmiana "w górę" możliwa jest w każdej chwili, a koszty rozliczane są proporcjonalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finan Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 To ja dołożę jeszcze swoje 3 słowa.Dlaczego więc nikt mi nie zaproponował zmiany podczas rozmowy telefonicznej, a tylko coś ok 100 zł rabatu? Zresztą możliwość takiej zmiany powinna być wysyłana mailem jak wysyłacie fakturę, a nie gdzieś ukryte. I tak nie ważne bo byłem Waszym klientem chyba z 10 lat jak nie lepiej, a teraz wszystko przenoszę, łacznie z domenami. Ceny przedłużeń u Was są z kosmosu. Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloudman Opublikowano 1 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 7 minut temu, Finan napisał: To ja dołożę jeszcze swoje 3 słowa.Dlaczego więc nikt mi nie zaproponował zmiany podczas rozmowy telefonicznej, a tylko coś ok 100 zł rabatu? Nie wiem, jak przebiegała rozmowa, czego dotyczyła. Jeżeli zaproponowano rabat, dotyczył on obniżenia kosztu w ramach obecnie wykorzystywanego pakietu, a nie przejścia na nowy pakiet. Użytkowanie usługi odbywa się wg parametrów, które użytkownik wskazał podczas zamawiania usługi, i które wykorzystuje zgodnie z umową, jaką zawarł. Nie zmieniamy automatycznie rodzaju usługi (chyba żadna firma tego nie robi, bo to wymaga zmiany umowy z użytkownikiem). Opcje samodzielnej zmiany są dostępne przez Panel Klienta, w szczegółach hostingu. Proszę o kontakt przez PW w tej sprawie, postaram się wyjaśnić ten konkretny przypadek - zależy mi na tym, bo konsultanci powinni wskazać taką możliwość, w przypadku gdy wykorzystuje się stary pakiet hostingowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finan Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 @cloudmanNie ma sensu się teraz kontaktować bo po co jak jutro upływa termin serwera, a wszystko przeniesione. Konsultant nic nie powiedział o zmianie,jedynie co to ok 100 zł zniżki zaproponował. Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloudman Opublikowano 1 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 35 minut temu, Finan napisał: Nie ma sensu się teraz kontaktować bo po co jak jutro upływa termin serwera Rozumiem i ubolewam nad tym, że konsultant nie wskazał takiej możliwości, jak zmiana. Jeżeli jest taka możliwość, prosiłbym jednak o wiadomość na PW. Chodzi mi bardziej o wskazanie osobie, która z ramienia nazwa.pl prowadziła rozmowę, że powinna była powiedzieć o możliwości zmiany pakietu na jakiś z naszej obecnej oferty, lub chociaż powinna przekazać, jak zmianę taką wykonać samodzielnie przez Panel Klienta. @Finan bardzo by mi na tym zależało, abyś dał mi znać przez Pw. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finan Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 47 minut temu, cloudman napisał: Chodzi mi bardziej o wskazanie osobie, która z ramienia nazwa.pl prowadziła rozmowę, że powinna była powiedzieć o możliwości zmiany pakietu na jakiś z naszej obecnej oferty, lub chociaż powinna przekazać, jak zmianę taką wykonać samodzielnie przez Panel Klienta Rozumiem że to żart? Skąd mam wiedzieć kto z waszej strony dzwonił? Co prawda przedstawia się ale sądzisz że jak ktoś dzwoni z różnych firm to ja siedzę i zapisuję sobie w notatniku imię i nazwisko? Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloudman Opublikowano 1 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 9 minut temu, Finan napisał: Skąd mam wiedzieć kto z waszej strony dzwonił? Jeżeli ktokolwiek z nazwa.pl prowadzi rozmowę, jest ona rejestrowana. Prosiłem o kontakt przez PW, abyś dowiedzieć się np. o login serwera, który u nas był aktywny. Żadnych więcej informacji nie potrzebuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finan Opublikowano 1 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Ale ja nie potrzebuję już z Wami rozmawiać.Nie potrzebuję nic udowadniać itp. @Mion z tego forum przenosił od Was ostatnio na podobny serwer pracując dla mnie i stwierdził że jest nawet lepiej. Serwer kosztował chyba 1000% mniej niż u Was.Z gwarancją przedłużenia na kolejny rok za 199 zł. A dwa mam u Was i żona wykupione poczty, przedłużenie jednej z nich to jak dobrze pamiętam coś ok 400 zł a druga 700 zł. Bez komentarza. 4 godziny temu, albercik81 napisał: Ciekawe ciekawe.... Powaznie 800zł za przedłużenie? Hmmm... a jak sprawdzam u siebie o przedłużenie -> Opłać -> to dostaje info: Hosting Cloud Pro SERWERRTYUI.nazwa.pl z rozszerzoną ochroną DDoS, WAF i zabezpieczeniem SPF/DKIM/DMARC (1 rok) -> 1 722,00 zł czyli 1400zł netto Widzisz @cloudmannie tylko ja tak mam. Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cloudman Opublikowano 1 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 9 minut temu, Finan napisał: Ale ja nie potrzebuję już z Wami rozmawiać. Poprosiłem o kontakt, który nam pomoże wyjaśnić wewnętrznie, dlaczego nie dostałeś informacji o możliwości zmiany planu hostingowego. Jeżeli nie widzisz takiej możliwości, aby podać mi przez PW login serwera, od którego zaczęły się Twoje komentarze w tym wątku - trudno. Dziękuję za poświęcony czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi