Skocz do zawartości

Pozycjonowanie i indeksacja forum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Ostatnio zacząłem sie interestować tworzeniem stron. Borykam się ze strasznie dużym problem z wypozycjonowaniem adresu. Z dwa miesiące temu skończyłem prowadzić jeden serwis, gdyż nie chciał się zindeksować (jedynie w yahoo). Teraz chciałem otworzyć forum w phpbb by przemo i przez te dwa miesiące google nie zindeksowało strony(i tak samo jak wcześniej jedynie yahoo). W "web seo toolbar" pokazuje mi że mam pare BL-ów. Ale google jak nie było tak nie ma. Dzisiaj odkryłem ze po wpisaniu w Whois mojej domeny nie pojawiają się żadne informacje. Czy może to mieć jakiś wpływ na proce indeksacji.

Proszę o pomoc. Adres forum:

https://www.nauka.sprawdzto.com

Pozdrawiam Michał

Wiem ze te linki tak naprawde nic nie znaczą(nie mają żadnej wartości dla robota) wiec z czasem miałem zamiar jest usunąć i zostawić tylko te najpotrzebniejsze. Chodziło mi tutaj bardziej o tym by robot google mogł w jakiś sposób dostać sie na te strony bo katalogowaniem zająłem sie tylko dla 2 z nich. Możliwe ze podjęte kroki są błędne jak chodziło mi tylko o możliwość przejścia robota ze strony na stronę

Masz rację. Zawartość merytoryczna strony nie jest wcale bogata ale czy to nie zmienia faktu, że strona powina być zindeksowana z tym co jest?

A co do linków to zdaję sobie sprawe i mam się zamiar tym zająć tyle ze cały czas dręczy mnie to nie indeksowanie.

A co do linków to zdaję sobie sprawe i mam się zamiar tym zająć tyle ze cały czas dręczy mnie to nie indeksowanie.
Nie ma w internecie linków do Twojej strony i dziwisz się, że Google nie zagląda? To tak jakbyś do samochodu nie nalał paliwa i narzekał ze nie chce jeździć.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

no i właśnie tu jest kolejny problem. Mozliwe ze czegos nie rozumiem ale toolbar pokazuje mi 7 Back Linków a strona jest w katalogach. A nawet jesli nie to forum to inne też są w katalogach. Przyznam narazie mało jest tych wpisów. Rozumiem ze nawet jesli toolbar pokazuje BL to google mogł faktycznie nie wykryc linków, tak? Bo po wpisaniu link:nauka.sprawdzto.com nic sie nie wyświetla

A do ilu katalogów dodałeś? Myślałeś o tym, że mogłeś dodawać to takich, które nie były jeszcze zaindeksowane lub podstrona na której jest Twój wpis nie jest zaindeksowana? Zanim robot znajdzie Twój link może minąć trochę czasu, może być tak, że nie odnajdzie go nigdy. Dlatego nie dziw się, że ilość BL jest tak mała. Radzę otworzyć www.katalogiseo.info, włączyć sortowanie wg. PR i dodawać stopniowo, najlepiej tą domenę, którą chcesz pozycjonować a nie wszystkie śmieci, które masz na subdomenach.

Apropo twojego forum to faktycznie skup się na jednym, a gdy będziesz się cieszyło dużym powodzeniem to wtedy pomyśl o nowym, jak już chcesz mieć też inne. Wtedy część odwiedzających możesz pozyskać z już wypromowanego forum.

Zbieraj linki z zewnętrznych serwisów prowadzących do twojego forum, wewnętrzne też są ważne więc to na dole to nie jest zły pomysł tylko powinno być trochę lepiej zastosowane.

Na początek pododawaj sobie ręcznie linki do katalogów, pamiętając żeby zmieniać słowo kluczowe w linku (anchor text) i zmieniać bardzo często opis. Poczytaj na forum coś o linkach, linkowaniu jak to robić, wymieniaj się z innymi forami ... nie polegaj tylko na katalogach, tylko żeby się wymieniać to musisz coś reprezentować i na początku może być trudno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności