Skocz do zawartości

Active 24 - głos krytyczny

Konread

Rekomendowane odpowiedzi

Wykupiłem na Active 24 (vel domeny.org) plan hostingowy wraz z domeną, wszystko działało w miarę dobrze do dnia wczorajszego, kiedy spotrzegłem, że katalog qlWeb z włączonym mod_rewrite, nie działa. Napisałem do obsługi z zapytaniem czy jest u nich awaria. Ze zdumieniem otrzymałem odpowiedź, że to nie wynik awarii lecz w ramach poprawy jakości usług został wyłączony dostęp do .htaccess oraz wyłączona opcja mod

_rewrite. Pomijam już kwestję, że to hosting płatny i przy wyborze jest rzesza osób kierujących się wyborem pod kątem SEO, ale nie powiadomiono ani mailem o powyższych zmianach, ani nie zamieszczono o tym informacji na stronie, efekt jest taki że jeśli korzysta ktoś z ich usług, to że serwis nie działa z tej przyczyny, może się dopiero dowiedzieć od osób przeglądających serwis lub kiedy sam się zorientuje że coś nie gra.

Można się naprawdę zdenerwować!

Profesjonalne badania rynku wykonywane przez socjologów

Prywatny blog

Pozycjonownie i optymalizacja stron

Ja co kilka miesiecy mam problemy z serwerem pocztowym u nich (a serwer wymaga uwierzytelniania). Czasem cos mieszaja w konfiguracji bez powiadamiania użtkowników i co jakiś czas przestają działać skrypty na stronach www obsługujace poczte. Albo przepuszczają poczte tylko z wybranych domen.

.

heh, dobrze ze to czytam bo zastanawialem sie nad kupnem hostingu u nich. Potrzebuję min. 300 gb/mies a te przynajmniej 1024 GB transferu wydawalo sie interesujace. Niestety dla mnie hosting bez mod_rewrite to kicha.

Wiktor [goryl] Pacocha.pl

W końcu dostałem odpowiedź z biura obsługi klientów że na życzenie włączyli mi mod_rewrite, tecz kolejny kwiatek polega na tym że brak dostępu do .htaccess. Trzeba wpierw mailem przesłać do nich plik (-iki) a potem sami je umieszczą w odpowiednich miejscach. Kiedy sie korzysta z gotowych CMSów nie widzę w tym problemu, lecz kiedy człowiek chce zwyczajnie przetestować czy dane rozwiązanie zwyczajnie działa na ich serwerach nie ma możliwości sprawdzenia !!!

Zostało mi jeszcze 10 miesięcy wykopionego u nich hostingu, może sie firma przez ten czas obudzi ze snu, że jest jedyną firmą na rynku...

Profesjonalne badania rynku wykonywane przez socjologów

Prywatny blog

Pozycjonownie i optymalizacja stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności