Skocz do zawartości

Mod rewrite dla adresów i sitemaps

axekd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam takie 2 pytania dotyczace indexowania przez google:

1. Jesli chodzi o mod rewrite, czy dla gogla sprawia jakas roznice, i czy ma

to jakis wplyw na pagerank, czy wysokosc w wyszukiwarkach jesli adres bedzie w

roznych formatach, np:

www.filmy.pl/film.php?id=123

www.filmy.pl/film-123.html

www.filmy.pl/the_lord_of_the_rings.html

Czy zyskam cos stosujac ostatnia metode?

Zrobilem sobie tak w serwisie www.przygodowki.web.iq.pl - chce

przerabiac tez inny serwis, ale nie wiem czy to ma sens.

2. I drugie pytanie - mapa strony dla googla. Jakie plusy to daje? Czesciej

sie indexuje? Czy google daje mi jakies dodatkowe punkty, za to ze dostarcze

mu mape strony?

Z gory dzieki za porady.

Pozdrawiam

Adam

Masz bann w google ? Na Twoje pytania już wiele razy padła odpowiedź na tym forum

przyjazne url

mapa witryny

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Masz bann w google ? Na Twoje pytania już wiele razy padła odpowiedź na tym forum

przyjazne url

mapa witryny

Wiem na czym polega mod rewrie oraz mapowanie strony, wiec nie muszę czytac manuali jak to zrobic.

Chcialem sie tylko dowiedziec: JAKIE TO MA KORZYŚCI pod wzgledem atrakcyjnosci mojej witryny dla robota google.

adam

Dodam jeszcze, ze nazywa się to "przyjazne adresy URL" - co jest takiego przyjaznego w tych adresach przetworzonych przez mod rewrite?

Wydaje mi sie, ze sa one tylko bardziej czytelne dla uzytkownika, jesli patrzy on co wyswietla sie w urlu, ale wg mnie dla googla to jeden kit, skoro i tak przy indeksowaniu "lata" on po calej witrynie.

JAKIE TO MA KORZYŚCI pod wzgledem atrakcyjnosci mojej witryny dla robota google.
Nie bądź AŻ tak leniwy w podanych linkach do poprzednich postów na 100 % jest odpowiedź na twoje pytanie ! :blush:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności