Skocz do zawartości

Szukam opinii o agencjach Advist i Mateusz Kozlowski

Sequoia

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, okazwłoka napisał:

agencji kontenerowej

:shok:

P.S. Domyślam się, że literówka, ale nie mogłem się powstrzymać :D

3 godziny temu, Sequoia napisał:

sam uwarzałem

To już raczej nie literówka, ale litraż :D

e: 

Teraz, okazwłoka napisał:

zauważyłeś "liniowej"? 

Nie, kontenerowej, bo ostatnio pracowałem w Porcie w Gdańsku, a tak w ogóle często w logistyce, gdzie pełno kontenerów :)

Edytowane przez Nikonem

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Pisałem ze smartfona. Ale wyszło ładnie :D 

@Nikonem -  zauważyłeś "liniowej"? 

Edytowane przez okazwłoka
  • Thanks 1

• 2 tygodnie później...
W dniu 17.11.2020 o 20:36, Sequoia napisał:

Mam zespół handlu, dyrektor handlu itd. Panowie, nasz rynek konopii jest bardzo młody, rózne rynki się staraja odnaleść, farma, kosmetuki, suplementy. 

Mamy zapytania przez forme kontaktową z całej Europy, Azji, Kanady... ale ja wiem, że firm szukających jak moja jest wiele, wiele wiecej, tylko nas nie znajdują. 

Pytam powaznie: dlaczego pozycjonowanie?

Działałam w "pokrewnej branży" i nie udało mi się pozyskać ŻADNEGO dużego klienta w sposób inny niż przez telefon/mail.

I przyznać muszę, że i w drugą stronę, czyli szukając firm do współpracy również poruszałam się wyłącznie wśród ofert jakie otrzymałam na mail. 

Dlaczego?

Ponieważ zabawa w wyszukiwanie kogokolwiek w google wygląda tak:

Wariant A:

po odnalezieniu strony, dzwonię na podany numer telefonu, zwykle do działu handloweg (i tu albo cisza, albo zabawa typu "strać godzine, na zabawę we wciskanie cyferek") 

Wariant B:

kiedy się jakimś cudem dodzwaniam (hurraa), zwykle do sekretariatu, Pani odsyła do działu handlowego, a dział handlowy.. poczebuje, żeby im wysłac maila, zarejestrowac się bo oni tylko z firmami i tylko hurt... czyli ogolnie w każdym razie kolega wszystko wyjaśni. 

Wariant C

osoba po drugiej stornie sluchawki proponuje umówienie z PH, ktory przyjedzie i wszystko wyjaśni. Mają trzech na kraj, pierwszy wolny termin za miesiąc.

Kompletnie nie rozumiem po co niektórym strony, czy działy handlowe.

Ok, chwilowo nie ma targów czy innych tego typu imprez, gdzie można było nawiązac kontakty. Niemniej w dalszym ciągu uważam, że mail z namiarami na konkretnego czlowieka odpowiedzialnego za sprzedaż, jest wart więcej niż miejsce na liście wujka google.

Papier zawsze można schować. Gorzej kiedy trzeba będzie pokazać świstek, którego się nie ma. 

Tak samo jest z umiejętnościami.

W dniu 28.11.2020 o 19:14, Eviene napisał:

mail z namiarami na konkretnego czlowieka odpowiedzialnego za

W obecnych czasach to szukam takiego maila do Google i człowiek odpowiedzialnego za polskie wizytówki Google który siedzi gdzieś w Irlandii, Grenlandii albo na łonie Abrahama. Napisałem już robotowi ładną wiązankę "miłosną" ale cisza 

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

W dniu 28.11.2020 o 19:14, Eviene napisał:

Pytam powaznie: dlaczego pozycjonowanie?

Kompletnie nie rozumiem po co niektórym strony, czy działy handlowe.

a po co Ci ubranie? Przecież mozesz chodzic nago. Nie rozumiem po co niektorym ubrania ... podobnie jak mózg.

• Haha 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@zgred Tutaj raczej chodzi o to, że  jest dział handlowy, a osoba kontaktowa tam podana nie jest kompetentna bo to sekretariat albo jakiś PM. I do osoby decyzyjnej ciężko się dostać. U nas też oferty wysyłają na biuro zamiast do działu marketingu.

Pozdrawiam

Pysio

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi