Skocz do zawartości

Strona kwiaciarni.

Marcin.w

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdz sobie to jakims narzedziem do accessibility, bo kontrast lezy i kwiczy (co nie powinno mnie dziwic, skoro to jakis gotowy szablon...). Poza tym - nie uzywam FB Messengera, i co mi zrobisz? ?

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Strona STRASZNIE zmulona !!!! W teście pagespeed Mobilne uzyskuje aż 5 punktów  / Deskop uzyskuje aż 33 punktów

Buttom ( sklep) jakiś mały i jak dla mnie za dużo tam pustych przestrzeni... Światło jest ważne, ale tu są reflektory ;) 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

51 minut temu, callmemaximillian napisał:

wizualnie dość ładnie wygląda,

Ale pierwsze wrażenie jest takie, że nie wiadomo co to jest

-------------

Najnowsze

PRODUKTY

-------------

Brakuje jakiegoś sensownego wstępu z informacją "z czym to się je" co w związku z SEO powinno być odpowiednim nagłówkiem z słowem kluczowym

Tymczasem wazny nagłówek zawiera całkowicie nieistotne jak chodzi o SELO  dane

<h2 class="elementor-heading-title elementor-size-default">Najnowsze</h2>
Podobnie kolejne
<h2 class="elementor-heading-title elementor-size-default">INSTAGRAM</h2>

Po wejściu na stronę produktu np

https://bloomspl.com/produkt/flower-box-christmas/

Odwiedzający od razu się pogubi ! bo nie ma nawigatora,  gdzie się znajduje w strukturze serwisu =  popularnego Breadcrumbs'a

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dzięki za wszystkie uwagi, na pewno z nich skorzystam. Jestem laikiem, to moja pierwsza strona, zrobiona na potrzeby firmy mojej żony. Świadom jestem, że nie jest idealna i wiele rzeczy jest do poprawy.

Jeśli chodzi o pagespeed test to wiem, se ma tam taki wynik, ale wydaje mi się, że nie oddaje on rzeczywistości. Poza tym opinie o pagespeed test są różne, często takie, żeby się tym aż tak nie przejmować. Na gtmetrix wynik jest ok 80. Wiem, że to nie super, ale cały czas staram się ja optymalizować, ulepszać. Dlatego dzięki za opinie bo na pewno pozwoli ki to zwrócić uwagę na rzeczy do poprawy.

Z nagłówkami masz rację - poprawie je.

Buttom ( sklep) jakiś mały i jak dla mnie za dużo tam pustych przestrzeni..

Masz na myśli przycisk "sklep" pod produktami, tak ?

W dniu 14.11.2020 o 18:37, Marcin.w napisał:

opinie o pagespeed test są różne

Opinie pagespeed są wiążące dla Google a masz być szybki dla robota Google a nie jakiegoś gtmetrix 

Nie wnikam szczegółowo w tematy techniczne. Strona jest kolorystycznie i pod kontem doboru wielkości frontów nieładna i nieprawidłowa. Nie powinno być tyle białego a w stopce masz maciupeńkie czcionki szare na czarnym tle.

https://wave.webaim.org/report#/https%3A%2F%2Fbloomspl.com%2F

Nie stosuje się białego bez żadnych lekkich domieszek a w stopce dla kontrastu masz czarny. Od tego oczy bolą. Dobór estetycznych i odpowiednio proporcjonalnych fonów tez ma znaczenie a twoja strona nie wygląda najlepiej  

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Korzystałem 3 czy 4 razy z usług kwiaciarni w sieci, ale ani razu nie wpadłem na pomysł aby szukać produktów w języku obcym.

Doświadczone i pewne Biuro Rachunkowe w Łodzi. Na rynku od 1995 roku! 

Blog księgowego, czyli nowe przepisy podatkowe opisane prostym językiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności