Skocz do zawartości

"Lekki" filtr na nową stronę?

Autochat

Rekomendowane odpowiedzi

Istnieje coś podobnego do jakiegoś "lekkiego" filtra na nową stronę? nowa to w tej chwili 2 miesiące.

Jakby od miesiąca na wszystkie istotne frazy strona stoi pod koniec drugiej strony albo na początku trzeciej.

Początkowy była tam na 4-5-6 stronie i w miarę podejmowanych działań szła wyżej ale właśnie wszystko stanęło i ani drgnie.

Typowa sytuacja czy coś tam na rzeczy? aktywnie pozycjonowanych stron jest z 8 więc wszystkie siedzą w Top10.

Odpowiedź: "to zależy" - już napisałem więc proszę już jej nie pisać ;)

Ciężko wbić nową domenę w top10 na cokolwiek bardziej konkurencyjnego. 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

1 godzinę temu, Autochat napisał:

aktywnie pozycjonowanych stron jest z 8 więc wszystkie siedzą w Top10.

Mało zrozumiałe jest to stwierdzenie.

A w kwestii tego, dokąd zaszła strona - inni też pozycjonują, dłużej, niż Ty. W czym jesteś od nich lepszy? Masz lepsze linki? Lepsze teksty? Czemu masz być wyżej od innych?

45 minut temu, Aleksiejs napisał:

nie są to za bardzo konkurencyjne frazy, bardziej chodzi mi o jakiś "systemowy" mały filtr bo dziwi mnie to, że w zasadzie wszystko się zatrzymało na tym pograniczu 2 i 3 strony,

22 minuty temu, Mags1 napisał:

Mało zrozumiałe jest to stwierdzenie.

no widzę, że te 8 wyników jest optymalizowane typowo pod SEO i mają typowe seo-linki, ktoś je po prostu pozycjonuje,

reszta to takie powiedzmy naturalne wyniki, nie widzę typowych działań SEO,

nie chodzi mi o to aby od razu wbić się w Top5 ale aby przynajmniej wskoczyć ponad te "naturalne" wyniki,

wydaje mi się, że już właśnie powinienem ale strony nie chcą wskoczyć wyżej i zastanawiam się czy coś źle na to patrzę i to co jest to max. moich działań czy może nowa domena ma właśnie jakiś taki lekki filtr na początek,

gdzieś tam mi się to właśnie obiło o oczy/uszy

Nie ma czegos takiego jak lekki filtr - raczej problemy z rankowaniem i tyle.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

21 godzin temu, Autochat napisał:

nie są to za bardzo konkurencyjne frazy, bardziej chodzi mi o jakiś "systemowy" mały filtr bo dziwi mnie to, że w zasadzie wszystko się zatrzymało na tym pograniczu 2 i 3 strony,

no widzę, że te 8 wyników jest optymalizowane typowo pod SEO i mają typowe seo-linki, ktoś je po prostu pozycjonuje,

reszta to takie powiedzmy naturalne wyniki, nie widzę typowych działań SEO,

nie chodzi mi o to aby od razu wbić się w Top5 ale aby przynajmniej wskoczyć ponad te "naturalne" wyniki,

wydaje mi się, że już właśnie powinienem ale strony nie chcą wskoczyć wyżej i zastanawiam się czy coś źle na to patrzę i to co jest to max. moich działań czy może nowa domena ma właśnie jakiś taki lekki filtr na początek,

gdzieś tam mi się to właśnie obiło o oczy/uszy

Pamiętaj że jest możliwość ukrywania linków przed programami, więc to że widzisz cześć "seo linków" to może być, i zapewne jest ułamek tego co prowadzi do tych stron. 

CzechPranie.pl - usługi prania tapicerki meblowej i samochodowej.

CzechRolety.pl - szeroka oferta rolet, żaluzji i innych dekoracji okiennych.

22 godziny temu, Aleksiejs napisał:

Nie prawda. Mogę pokazać kilka LP stworzonych kilka dni temu gdzie są w top.Na frazy bardzo konkurencyjne.Inna sprawa ile tam będą, ale to nie ważne bo będą następne.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

8 stron może być pozycjonowanych, ale dochodzą zawsze stronki które są tam za całokształt, takie portale jak olx, lento, sprzedajemy czy podobne wchodzą na regionalne topy prawie siłą grawitacji, dla sporej części "pozycjonerów" przeskoczenie takich portali to mission impossible.

To że dasz 100 linków do strony nie oznacza ze będziesz nad adwordsami. Może twoje moce przerobowe jeśli chodzi o pozycjonowanie są na poziomie top 30

Edytowane przez Arkaszka
  • Like 1

6 minut temu, Arkaszka napisał:

przeskoczenie takich portali to mission impossible.

Dokładnie.Ale można je przeskoczyć inaczej, dając u nich ogłoszenie lub art, często za darmo.Pewna fraza którą się interesuję jest w top 3 dzięki znanemu portalowi.Płacę za to tylko 30 zł miesięcznie.Po co się martwić pozycjonowaniem jak to oni wbijają w top? Za takie pieniądze?Trzeba tylko pomyśleć jak to zrobić.

• Like 1

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

W dniu 15.11.2020 o 21:03, Autochat napisał:

Typowa sytuacja czy coś tam na rzeczy

W dniu 15.11.2020 o 23:35, Autochat napisał:

bo dziwi mnie to, że w zasadzie wszystko się zatrzymało na tym pograniczu 2 i 3 strony

W dniu 15.11.2020 o 23:35, Autochat napisał:

nie są to za bardzo konkurencyjne frazy

Na rzeczy może być fakt, że  obrałeś złą strategię. Szczególnie gdy frazy nie są za bardzo konkurencyjne.

Już od dawna słychać głosy, że google nie wpuszcza w topy nowych domen. Wpuszcza i to jak. W zasadzie to już jest mało nowych domen. większość już jest przemielona z historią.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

11 godzin temu, Finan napisał:

Mogę pokazać kilka LP stworzonych kilka dni temu gdzie są w top

poka poka :)

Dla wielu branż w serpach w top10 nie znajdzie się domen młodszych niż 1-3 lata co nie powinno dziwić biorąc pod uwagę, że te starsze domeny pozycjonują się od lat. Przeskoczenie tego w miesiąc byłoby nielogiczne. Nie mam na myśli wpisów blogowych, gdzie łatwiej znaleźć jakiś temat którego inni nie mają tak super zoptymalizowanego pod wybrane frazy kluczowe.

Nie mówię, że się nie da, mam roczny sklep, który jest na większość fraz w swojej branży w top5-7, ale wyżej mam problem wejść, bo są tam molochy pokroju leroy merlin, castorama itd.

• Like 1

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Dziękuję za udzielone odpowiedzi.

Inne strony siedzą tam od lat. Fraza jest mało konkurencyjna poza tym TOP10 gdzie pewnie jest i tak średnio-łatwa.

W mojej ocenie dobicie do tych 10-14 miejsca to "czy się stoi czy się leży" ale właśnie utknęło na ok. 20 i nie chce ruszyć wyżej.

No nic, będę kombinował.

Wszystko zależy od metody, oraz jakie masz zasoby porządnych linków. Najtrudniejsze w tym biznesie  jest to że nie do końca wiesz które linki robią robotę, a które nie.

To ze np ahrefs mało co nie obślini się na punkcie linka, to nie oznacza że googlowi on też się spodoba.

Finan dokładnie też tak robię, ładna optymalizacja tekstu, parę marnych linków i lokalne topy w 2 dni :)

Edytowane przez Arkaszka