Skocz do zawartości

Jezus królem Polski

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
A robią to wszystko po to, żeby jeszcze bardziej zjednoczyć moherową armię.

nie tylko, już po głosowaniu (niezależnie od wyniku) będą mieli tez świetny materiał do oplucia każdego racjonalnie myślącego posła który zagłosuje przeciw

heh właśnie skończyła się konferencja PiS na TVP3 i nawet przynajmniej jeden ich poseł też uznaje to za głupotę czyli jest jakaś nadzieja że poleci do śmietnika w pierwszym czytaniu :rotfl: paranoja normalnie, jak się im nudzi to lepiej niech zaczną wypełniać PiTy obywatelom tak jak obiecał rok temu Żelazny Ludwik a nie tracą czas na jakieś koronacje

Sens stawiania precli jest taki że jak Google da nam bana na domenę do której linkujemy to będą musieli nam oddać samolot.

zero3 bluźnisz z najwyższych wartości dla chrześcijan! Zastanów się co piszesz, człowieku!

nad czym mam sie zastanawiać? napisałem nieprawdę?

moim zdaniem Józef przeżył spory stres, został potraktowany instrumentalnie i tyle.

dla mnie czynienie cudów, uzdrawianie, przemiana wody w spirytualia to nie jest żadne wielkie halo, natomiast pogodzenie się z faktem, że moja kobieta ma dziecko z niewiadomokim i wychowanie tego dziecka to jest COŚ.

Józef OK.

Nie ma co lać wody skoro reakcja najwyższych funkcjonariuszy polskiego kościoła mówi bardzo wiele na temat tego pomysłu - nawet oni widzą bezsens wprowadzania takiej ustawy.

Ja bym tego tak jednoznacznie nie widział.

Jestem przekonany, że ta inicjatywa posłów nie wynika wprost z ich przekonań i prawdziwych intencji. Dla mnie jest jasne, że jest to inicjatywa pod wpływem pewnych środowisk kościelnych. Chyba wszyscy się domyślamy że ten wpływ idzie wprost z Torunia...

I w tym miejscu trzeba sobie zdać sprawę, że ostatnio często się zdarzało, że władza kościelna mówiła swoje, a władza o. Rydzyka swoje. Ta druga władza stale rośnie w siłę i oficjalne władze mają z nią coraz większy kłopot... I w pewnym momencie wcale nie będzie takie oczywiste, że to co mówią władze kościelne będzie miało wpływ na to co zrobią posłowie...

Za komuny episkopat i władze kościelne mogły reagować, przedstawiać swoje stanowiska, a polski rząd i tak sobie nic z tego nie robił...

Tak czy inaczej, co się stało to się nie odstanie. Informacja pójdzie w świat. Będzie śmiech i politowanie. A tego właśnie mam już trochę dość, o czym zresztą już wcześniej pisałem.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

No zejdźcie już więcej. Romek mówił mi że mnie awansuje i żebyśmy to trzymali w tajemnicy, ale że od razu na króla?

:rotfl:

Ustępuje z reguły słabszy albo mądrzejszy.

:D

Liczby są z reguły ujemne lub nieujemne.

Kubek jest z reguły biały lub ciemniejszy.

Kwiatki są z kolcami i bez kolców.

:):):)

Pozdrawiam, J.

Ta druga władza stale rośnie w siłę i oficjalne władze mają z nią coraz większy kłopot... I w pewnym momencie wcale nie będzie takie oczywiste, że to co mówią władze kościelne będzie miało wpływ na to co zrobią posłowie...

Wydaje mi się że przeceniasz Tadeusza R., historia Kościoła jako instytucji pokazuje że nie z takimi dyletantami potrafili sobie poradzić (owszem kilku dyletantom się udało ale byli zdecydowanie wyższych lotów od Tadzia)

Tadeusz Rydzyk to taki mały błąd w kościelnym matriksie który zostanie załatany przy pierwszej sprzyjającej okazji :rotfl:

Swoją drogą to jest bardzo ciekawy tego projektu - w Konstytucji jest odwołanie od Boga i uwzględnienie alternatywnych wzorców moralnych, a w taki wypadku nie mam pojęcia jak dostosowali tą ustawę dla uczuć osób dla których Jezus żadnym królem nie jest

Sens stawiania precli jest taki że jak Google da nam bana na domenę do której linkujemy to będą musieli nam oddać samolot.

trzeba stad jednak uciekac. robi sie kraj afer i martyrologii.

dwa tygodnie temu seks-afera; w zeszlym "cala Polska pamieta o Stanie wojennym, grudniu'1970, i co tam jeszcze"; wczoraj, czy przedwczoraj jakis brukowiec napisal, ze taki a taki ksiezunio pracowal z SB; dzisiaj znowu jakies madrusie wykopuja informacje o kolejnej "aferze" z jezusem-krolem polskim...

ludzie, CO Z TEGO???

niech i nawet uchwala, ze p.oslowie to dzieci boga. przeciez to zupelnie nie ma wplywu na nasze zycie.

a to, ze mamy durniow u wladzy to osobny temat. ale ludzie wybieraja sobie podobnych - to jest regula d***kracji...

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

ja tam bym wolał zeby posłowie i posłani zajeli sie czymś bardziej produktywnym. Tyle rzeczy jest do poprawienia a tutaj wyskakują z propozycjami które jak dla mnie nic madrego nie wnoszą, może by zajeli sie vatem od darowizn albo innymi powazniejszymi sprawami.

Opodatkowali się dobrowolnie od głupoty :rotfl:

z góry przepraszam katolików ale z tego co wiem to królową polski jest Matka Jezusa. jak on by był Królem to jakoś tak dziwnie... Marie by trzeba było zdegradować czy jak.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

nie ma sie co przejmowac, i tak to nie bedzie miało wpływu na nasze zycie. jesli o mnie chodzi to naszym krolem mozebyc byle kto, byleby mi nie KAZALI go czcic i nie musiałbym na niego podatków płacić

wkrzujace jest to, ze pomysł ten pokazuje, ze nasi wybrancy nudza sie w sejmie. zamiast zajac sie pozytecznymi rzeczami, zajmuja sie pierdołami.

w kosciele spadly dochody, a przecież wciąż wchodza nowe modele samochodów, kina domowe, hydromasaże i juz nie starcza.

chłopaki z episkopatu ruszyli do pisiaków i dogadali, że Jezus zostanie królem, wejdzie nowe święto państwowe (co najmniej jedno) i koscielne zarazem, wzrosną datki, uratują sytuacje... znów zapełni sie kiesa na auta i gadżety.

z tego co wiem to królową polski jest Matka Jezusa. jak on by był Królem to jakoś tak dziwnie... Marie by trzeba było zdegradować czy jak.

jimmi a nie może być tak że oboje królują nad nami? Może, i tak powinno być w każdym kraju katolickim. Zachęcam do lektury: https://www.voxdomini.com.pl/sw/sw16.html . Tam dowiecie się dlaczego Intronizacja Chrystusa Króla jest bardzo ważna w dzisiejszym świecie.

Nie jestem katolikiem, nie zgadzam się na ustanowienie jakiejkolwiek ikony katolicyzmu na mojego krola, nie zgadzam sie na placenie swietopietrza, dziesieciny, utrzymywania kontaktow dyplomatycznych z watykanem (z gospodarczego punktu widzenia jest to bezsensowne), nie zgadzam sie na ulgi w opodatkowaniu ksiezy, nie zgadzam sie na fundusz koscielny, nastepnego chodzacego 'po pieniadze' poszczuje psem, nie zycze sobie zeby ktokolwiek mowil mi w co mam wierzyc, a w co nie, nie mam tez zamiaru wysluchiwac ze polska jest krajem katolickim - polska jest krajem po******m (mozliwe ze jedno wynika z drugiego); tak samo jak arabia saudyjska, iran i afganistan. Co gorsza normalni ludzie masowo emigruja za granice i jest ich w kraju coraz mniej. Jeżeli dożyję czasów kiedy królem polski zostanie ikona jakiejkolwiek religii, to przed wylotem z kraju porzygam sie na wjezdzie do sejmu.

Nie jestem katolikiem, nie zgadzam się na ustanowienie jakiejkolwiek ikony katolicyzmu na mojego krola, nie zgadzam sie na placenie swietopietrza, .......................Jeżeli dożyję czasów kiedy królem polski zostanie ikona jakiejkolwiek religii, to przed wylotem z kraju porzygam sie na wjezdzie do sejmu.

:rotfl::D:):)

mam identyczne zdanie, moze i katolikiemjestem ale nie wierze w kościół...

a pomysł z jezusem to dno totalne, dzieciaki w przedszkolu wykazują bardziej rozwinięty poziom intelektualny...

i jeszcze jedno... taki pomysł obraża wszystkich ludzi którzy nie są katolikami... państwo powinno być świeckie... wiara to prywatna sprawa każdego człowieka...

szkoda gadać... transfer się marnuje... czas uciekać...

brak sygnatury

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności