Skocz do zawartości

Jezus królem Polski

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie byłem pewien, ale sprawdziłem i potwierdzam: w moim mieście (około 50 tys.) ponad 10 lat temu przeprowadzono Intronizację Chrystusa Króla, dokonał tego w imieniu mieszkańców prezydent miasta, na wniosek rady miasta.

Oczywiście nie wyprowadziłem się z tego powodu, nie jesteśmy też ani trochę bardziej miastem wyznaniowym, ani nie staliśmy się pośmiewiskiem na skalę kraju. Nie zauważyłem też żeby komukolwiek to przeszkadzało.

Sejm i oraz zadna instytucja panstwowa nie powinna poruszac spraw religijnych. Wzajmnie w druga strone. Religia to sprawa osobista a nie panstwowa.

Cieszy mnie postawa przedstawicieli kosciola.

- Posłowie niech się zajmą tym, co z konstytucji wynika, a niech zostawią pole działania dla instytucji religijnych, dla Kościoła, który w tej sprawie ma stanowisko jednoznaczne. Określił je Chrystus - skomentował propozycję intronizacji biskup Tadeusz Pieronek.

- Niech murarz buduje mieszkania, krawiec szyje ubrania, a posłowie niech nie wtrącają się do tego, na czym się nie znają. Powinni się modlić i pokutować, to im na dobrze wyjdzie - stwierdził arcybiskup warszawsko-praski Leszek Sławoj Głódź.

:rotfl:

Cytat z GW

Pozdrawiam

Jurdziol

kumpel sie ze mnie ostatnio nabijal, czy w polsce mamy prezydenta czy boga, w sumie za bardzo nie wiedzialem o co chodzi, bo nic na bbc nie widzialem o polsce i jej hm nowym krolu, przyjezdzam do kraju i wszystko staje sie jasne... jak dla mnie przegiecie na maxa, zamiast zajac sie problemem bezrobocia, poprawa stopy zyciowej, masowa emigracja, to debile zajmuja sie katolizacja spoleczenstwa, wprowadzajac takie suchary jak ten o ktorym dyskutujecie czy metode kalendarzykowa jako zgodna z bogiem. i ja sie zastanawialem nad powrotem do tej czarnej dziury

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Nie mieszajcie wiary z kwestią zdrowia psychicznego paru psychopatów z wiejskiej.

Temat "fundametalizmo/debilizmu" w każdej wierze to temat woda.

Szkoda tylko, że tych paru debili nie potrafi "zabłysnąć" w sposób merytoryczny i nie potrafią udowodnić że nie są darmozjadami z Wiejskiej i złodziejami nierobami.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Co prawda nie uważam, że jest to powód do uciekania z Polski... Jeżeli ktoś w tym go widzi, to znaczy że nie potrafi dostrzec realnych problemów naszego kraju i może faktycznie wyjazdem stąd sobie pomoże, a ojczyźnie nie zaszkodzi. (oby tylko dzieleniem włosa na czworo nie wypadł źle w oczach tych, do których trafi...).

...ale zasięg rażenia tej informacji jak widać jest dosyć duży. Nie podoba mi się to, że aż tyle emocji budzi taka wiadomość. Ostatecznie są problemy większego kalibru, które powinny wstrząsnąć opinią publiczną i przede wszystkim rządzącymi. Ale jak widać, stałe tematy, bieżące, ale i wciąż aktualne, na dłuższą metę nie sprzedają się dobrze.

A nasz rząd musi się solidnie sprzedać, żeby zyskać w oczach wyborców.

Temat zastępczy, dosyć mocny, by szybko przykryć złe wrażenia seksafer i czerwonych małp. Bo trudno mi uwierzyć w to, że władza dzięki temu liczy na jakieś cuda...

Jak widać w cytatach powyżej, Kościół wyraził obawy, że cudów jednak nie będzie. :rotfl:

...so steer a course, a course for nowhere and aforyzmy drop the anchor, my little empire - I'm going nowhere...

Administracja serwerami - zapraszam! A po godzinach - Cytaty.eu.

Nie podoba mi się to, że aż tyle emocji budzi taka wiadomość. Ostatecznie są problemy większego kalibru, które powinny wstrząsnąć opinią publiczną i przede wszystkim rządzącymi.

No jasne, w końcu jest np. sprawa Anety K. ...

Co tam próby ustanowienia państwa wyznaniowego...

Co się przejmować, że rządzą nami psychicznie chorzy posłowie...

To są detale...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności