Skocz do zawartości

Jezus królem Polski

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tylko normanos, 'katole' to tak o wszystkich katolikach?

nie, tylko o katolach :D

katol to taka polska odmiana katolika. Do kościoła chodzi jak mu się zachce, postoi przed wejściem albo (tego nie rozumiem) posiedzi w samochodzie (!?!), jest przykładnym katolikiem ale tylko w teorii, jak trzeba to przyje**e, ukradnie, zgnoi. Najwięcej krzyczy, wręcz drze ryja w sprawach kościoła bo on przecież dobry katolik jest. Wyjdzie z kościoła i powie ci spierd*. itd. itp.

nie chce mi się więcej pisać o katolach :P w każdym razie jest ich pełno w okół mnie, jak np. sąsiad który podjeżdża 100m dalej do kościoła samochodem, którego używa tylko raz w tygodniu tylko właśnie po to. Jak mu zwrócisz uwagę, żeby nie palił na klatce bo śmierdzi i porzygać się można to w odpowiedzi otrzymasz tzw. wiązankę katola, słów które pewnie usłyszał z ambony :(

Polska jest katolickim Narodem i jest nim nierozerwalnie. Dlaczego więc nie możemy ogłosić Jezusa Chrystusa Królem Polski? Moim zdaniem jest to bardzo radosna wiadomość. Jeżeli nie przyjmujecie tego za oczywistą rzecz to już dawno Was tu nie powinno być. Mamy korzenie takie jakie mamy i tych korzeni musimy się trzymać bo jak każda roślina bez korzeni - umrzemy. Zastanówcie się nad tym bo ja bym tego tematu do Dowcipów nie zaliczył :D - sprawa ma wielką wagę.

P.S.

Polecam przeczytać coś na temat Intronizacji Chrystusa Króla - zmienicie zdanie.

To masz świetną historię, historię kościoła katolickiego który od zawsze mordował w imie religii i ze zwykłej chciwości, zasięgnij trochę hostorii ale nie od proboszcza, zapytaj się co się działo z protestantami, luteraniami i innymi odałamami chrześciajństwa (tak tej samej religii) na ziemiach polskich, poczytaj o czechu który przed Lutrem ogłosił podobne tezy, poczytaj o papieżu Piusie który podczas II wojny swiatowej popierał faszyzm i rząd Vichy, itp. Przykładów są setki

Gratuluję historii:)

To masz świetną historię, historię kościoła katolickiego który od zawsze mordował w imie religii i ze zwykłej chciwości, zasięgnij trochę hostorii ale nie od proboszcza, zapytaj się co się działo z protestantami, luteraniami i innymi odałamami chrześciajństwa (tak tej samej religii) na ziemiach polskich, poczytaj o czechu który przed Lutrem ogłosił podobne tezy, poczytaj o papieżu Piusie który podczas II wojny swiatowej popierał faszyzm i rząd Vichy, itp. Przykładów są setki

Gratuluję historii:)

lolki No właśnie... nie przeczytałeś nic na ten temat. Szatan sie wścieka i robi wszystko by nie doszło do Intornizacji. Powiem tyle, zbliża się wielka katastrofa która jest nieunikniona. Przy życiu pozostaną Ci, którzy zaufają. Jeśli chcesz komentować to co powiedziałem, to prosze przeczytaj troche o tej Intonizacji.

katol to taka polska odmiana katolika. Do kościoła chodzi jak mu się zachce, postoi przed wejściem albo (tego nie rozumiem) posiedzi w samochodzie (!?!), jest przykładnym katolikiem ale tylko w teorii, jak trzeba to przyje**e, ukradnie, zgnoi. Najwięcej krzyczy, wręcz drze ryja w sprawach kościoła bo on przecież dobry katolik jest. Wyjdzie z kościoła i powie ci spierd*. itd. itp.

nie chce mi się więcej pisać o katolach w każdym razie jest ich pełno w okół mnie, jak np. sąsiad który podjeżdża 100m dalej do kościoła samochodem, którego używa tylko raz w tygodniu tylko właśnie po to. Jak mu zwrócisz uwagę, żeby nie palił na klatce bo śmierdzi i porzygać się można to w odpowiedzi otrzymasz tzw. wiązankę katola, słów które pewnie usłyszał z ambony

normanos każdy jest człowiekem i każdy zbłądzić może, ale nie nakazuje tego Kościół Chrześcijański, a tym bardziej Katolicki. Szatan króluje puki co na naszym świecie. Mamy okazje oddać świat w ręce sprawiedliwe, które nigdy nie zbłądziły i które nigdy nie zrobiły człowiekowi coś złego, wręcz przeciwnie - tchnęły w nas życie. Mów co chcesz, ale wiadome jest, że tam gdzie człowiek chce zbliżyć się do Boga, tam szatan będzie robił wszystko by do tego nie doszło. Wszystkie te komentarze towarzyszące Intronizacji są tego dowodem. Pozdrawiam

Jestem wierzący - praktykujący. Co niedziela do kościoła + święta. Pomysł wcale mi się nie podoba, ośmiesza mnie jako katolika.

I nie jestes jedyny:

"Problem polega na tym, że wy chcece Pana Jezusa zapisać do swojej partii, a ja sobie tego po prostu nie życzę - podkreślił ks. Sowa w Salonie Politycznym Trójki. " WP

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

"Problem polega na tym, że wy chcece Pana Jezusa zapisać do swojej partii, a ja sobie tego po prostu nie życzę"

Dobrze powiedział.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

O ile kilka wypowiedzi w tym temacie mnie zabolało to przyznaję 100% rację większości tutaj. Jestem katolikiem (święty nie jestem i nigdy nim nie zostanę), nie zgadzam się z budowaniem kościołów za miliony złotych, a także za czymś tak bezsensownym jak mieszanie wiary w politykę. Na wiosnę się wybory zbliżają że sobie ktoś poparcie na siłę buduje?

Nie chce żyć w Państwie wyznaniowym, kiedyś już to przerabialiśmy...

Szatan sie wścieka i robi wszystko by nie doszło do Intornizacji.

Ja myślę że "Szatan" się właśnie cieszy, że politycy mają okazję wycierać sobie gębę Jezusem.

Jakie stanowisko w sprawie intronizacji Jezusa zajmował JP2?

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

"2. Nie będziesz brał imienia pana Boga swego nadaremno."

DZIESIĘC PRZYKAZAŃ BOŻYCH

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Jakie stanowisko w sprawie intronizacji Jezusa zajmował JP2?

FireFox No właśnie?! ;) (bez komentarza)

"2. Nie będziesz brał imienia pana Boga swego nadaremno."

DZIESIĘC PRZYKAZAŃ BOŻYCH

GEGE Czy Intornizacja Chrystusa na Króla Polski jest nadużyciem Jego imienia? Mówiąc o Matce Bożej - Królowej Polski, nadużywamy jej imienia? Bardziej bym powiedział, że w tym topicu większość nadużywa imion świętych, a nawet bluźni wobec wiary naszego Narodu.

thojro czy z ta propozycja wyszla glowa kosciola w Polsce czy grupka poslow?

Ba, nawet wladze koscielne uwazaja ze to zly pomysl mieszanie Jezusa do polityki.

Sa pewne granice marketingu politycznego...

Powiem tyle, zbliża się wielka katastrofa która jest nieunikniona.

Znaczy się co ? dolar spadnie poniżej złotówki ? ? ? ;)

Przeczytałem tą stronę go której dałeś link i powiem tylko tyle że to są brednie i szamaństwo na miarę Zbyszka Nowaka i jemu podobnych, w 37 r. wojnę przewidzieć potrafił każdy logicznie myślący człowiek, wcale nie musiał doznawać natchnienia od Jezusa

Sens stawiania precli jest taki że jak Google da nam bana na domenę do której linkujemy to będą musieli nam oddać samolot.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności