Skocz do zawartości

Jezus królem Polski

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

Sa pewne granice marketingu politycznego...

thojro musisz przyznać koledze rację. Ja też uważam się za katolika (co prawda czasami z praktyką mam czasem problemy, ale nie o tym mowa), nie piekliłem się wielce na pomysł Jezusa jako króla Polski (można przeczytać kilka stron wcześniej ;) ). Jednak popieram stwierdzenie, że jest to nic innego jak działanie marketingowe obecnej partii, która pod przykrywką chrześcijaństwa dorwała się do władzy i teraz w ten sam sposób próbuje jej nie stracić. Trzeba powiedzieć sobie jasno, że chrześcijaństwo nie ma i nie powinno mieć nic wspólnego z obecnym rządem, ani z jakąkolwiek partią, a już w ogóle nie ma nic wspólnego z największym oszustem wszystkich chrześcijan Rydzykiem, który w moim odczuciu decyduje o posunięciach PIS`u i LPR`u.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@ normanos

A no to gites ;) Filtry takim od razu powinni z automatu dawać.

Mysle ze wsyzscy nieortodosyjni katolicy i inni ludzie, ktorzy niekoneicnzie wierza w tej sprawie beda mysllei podobne, ze to polityne wykorzystywanie religii. Na co sie nie powinno pozwolić.

Nie jest to gra polityczna, przecież posłowie nawet nie chceli rozgłaśniać tej sprawy, ale media - jak to media zawsze muszą namieszać ludziom w głowach. Państwo polskie jest, było i będzie tolerancyjne toteż ogłoszenie Jezusa Chrystusa Królem Polski wcale nie zagraża ludziom o innej wierze. Intronizacja Chrystusa Króla może się tylko przyczynić do poprawy sytuacji Polski i innych narodów. Może w końcu nasze władze zaczną inaczej patrzeć na nasz kraj i wkońcu poprawi się sytuacja Polski. Uważam, że jest to dobry krok że politycy chcą oddać się Chrystusowi i wypełniać swoje obowiązki zgodnie z prawem chrześcijańskim. Tego nam brakuje, aby ludzie uważający się za katolików wkońcu nimi byli. Pozdrawiam

Państwo polskie jest, było i będzie tolerancyjne

Dobry żart!

Czytam Twoje wypowiedzi i zastanawiam się, czy prowokujesz czy też naprawdę wierzysz w to co piszesz...

Politykom we łbach się poprzewracało na siłę próbują naród uszczęśliwiać. A nam do szczęścia czegoś innego trzeba niż Króla Jezusa.

Państwo polskie jest, było i będzie tolerancyjne toteż ...

To zdanie świadczy o tym, że żyjesz chyba w innym kraju (lub wymiarze) ;) .

Polskie państwo jest jednym z najmniej tolerancyjnych państw świata, ale nowy król pewnie to szybko zmieni :P

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Pominę tutaj kwestię "pomysłu" posłów, którym najwyraźniej się nudzi, i który zasadniczo miotają się między takimi skrajnościami jak kwestie rozporkowe i skrajna dewocja. Odniosę się do wypowiedzi co poniektórych osób z tego topiku.

Dewocja i fanatyzm nie jest jedynie domeną katolików, muzułmanów itp. Szczerze mówiac znacznie częściej występuje wśród ateistów i liberałów światopoglądowych. Zabawne jest, kiedy osoby obrażające uczucia religijne np. katolików równocześnie wyklinają przymusową katolizację. Fanatyzm religijny od antyreligijnego niczym się nie różni. Oba polegają na zmuszeniu w jakiś sposób (siłą/argumentem/pseudoargumentem) innaczej myślących osób do przyjęcia wiary (ewentualnie niewiary) fantatyka.

Drugi objaw z jakim spotykam się na tym forum to stanowisko "wstydzę się za Polskę...". Skoro się wstydzisz, to wyjedź, zmien obywatelstwo, nazwisko i naucz się obcego języka. Teraz nie ma przymusu do bycia Polakiem (Francuzem/Brytyjczykiem/itp). Tyle, że takie działanie wymusza nieco wysiłku. Z mojego doświadczenia wynika, iż deklarację typu "wstydzę się za kogoś/za coś" wypowiadają osoby z poważnymi kompleksami (często sobie nawet nie zdają sprawy, iz są zakompleksione). Normalny człowiek powinien się wstydzić tylko za czyny, lub brak czynów, własnych, tudzież osób za które odpowiada.

Jeśli komuś nie podoba się to, co obecnie dzieje się w Polsce, a nie jest wiecznym malkontentem, powinien zacząć czynić w związku z tym coś konstruktywnego. Nawet drobną rzecz, ale suma drobnych uczynków daje nową jakość. To może być np. wskazywanie na dewiacje w lokalnych urzędach i przepisach (do właściwych organów, mediów itp.). Tłumaczenie ludziom czemu system większościowy jest lepszy od proporcjonalnego (tylko najpierw trzeba się dowiedzieć tego samemu). Nakłonienie jakiegoś małoletniego chuligana by poszedł do szkoły. Można tez organizować się w większe grupy, mające większą siłę przebicia - zapisać się do jakiejś organizacji społecznej, politycznej itp. Zamiast skomleć jak bite psy warto zrobić coś wartościowego.

No More Google Napisano Dzisiaj, 17:42

QUOTE(thojro @ 21.12.06 - 17:05)

Państwo polskie jest, było i będzie tolerancyjne toteż ...

To zdanie świadczy o tym, że żyjesz chyba w innym kraju (lub wymiarze) .

Polskie państwo jest jednym z najmniej tolerancyjnych państw świata, ale nowy król pewnie to szybko zmieni

1. Żyje w Polsce i uważam się za Polaka, bo jestem Polakiem - rodowitym z krwi i kości. Polska od samego początku jest chrześcijańska-katolicka toteż i ja - jej syn, jestem katolikiem.

2. Chyba za duuuuuuużo TVN-u oglądasz :P (oglądać możesz ale ulegasz ich manupulacji ;) - Polska NIEtolerancyjna - hahahahha)

Polska od samego początku jest chrześcijańska-katolicka

Polska może i tak ale czy polacy to nad tym bym sie zastanawiał.

zaś co do "tolerancyjności" dzisiejszych polaków a tym bardziej łżejelit to szkoda piany być na ten temat (ktoś kto twierdzi że Polska i polacy są tolerancyjni wywołuje na mojej paskudnej facjacie "tolerancyjny" uśmiech politowania) ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

1. Żyje w Polsce i uważam się za Polaka, bo jestem Polakiem - rodowitym z krwi i kości. Polska od samego początku jest chrześcijańska-katolicka toteż i ja - jej syn, jestem katolikiem.

2. Chyba za duuuuuuużo TVN-u oglądasz :D (oglądać możesz ale ulegasz ich manupulacji :rolleyes: - Polska NIEtolerancyjna - hahahahha)

Ad. 1) Cieszę się twoim szczęściem :hello: . Proponuję ci jednak poczytać coś o historii Polski - przede wszystkim o mitologii słowiańskiej.

Ad. 2) Nie oglądam za dużo telewizji, mam swoje własne zdanie na każdy temat i nie potrzebuję żeby ktoś prowadził mnie "za rączkę".

Manipulacja - chyba nie wiesz co to słowo znaczy. Nie będę pisał kto jest mistrzem manipulacji, bo nie chcę obrażać ludzi o innych poglądach religijnych.

Ale dzięki za zwrócenie mi uwagi - Polska to super-tolerancyjny kraj/naród. Masy prawdziwych Polaków wielbią Rosjan, Żydów, Niemców, Arabów, Rumunów (itd kolejność przypadkowa), ludzi o odmiennej orientacji seksualnej, odmienny wierzeniach itd. itp.

Dlatego właśnie jesteśmy najbardziej lubianą nacją na świecie - to nasza tolerancja sprawia, że ludzie na zachodzie nas kochają. A nie... moment to był tylko piękny sen :peace:

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności