Skocz do zawartości

Jezus królem Polski

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

Państwo polskie jest, było i będzie tolerancyjne toteż

dokładnie tak, a najbardziej tolerancyjne w tym państwie są moherowe dewotki, które codziennie o 7.00 rano przychodzą do kościołów na mszę, potem przez cały dzień słuchają rydzyka, a następnie głosują na Ligę Polskich Nacjonalistów, PiSmejkerów i inne "tolerancyjne" ugrupowania.

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. Żyje w Polsce i uważam się za Polaka, bo jestem Polakiem - rodowitym z krwi i kości. Polska od samego początku jest chrześcijańska-katolicka toteż i ja - jej syn, jestem katolikiem.

Tak, a Krzyżacy to na kogo najechali i w imię czego??

Nie mam nic przeciwko katolikom, świadkom jechowy i innym religiom.

Ale jestem przeciwny fanatykom każdego typu a fanatyków chrześcijaństwa u nas nie brakuje.

Jak można narzucać komuś czyjąś religie ogłaszając Chrystusa Królem Polski, co z innymi religiami i ateistami??

Nie możecie się zebrać w jakimś kościele i sobie to ogłosić?

Tylko proszę nie pisać o historii i innych tego typu bajkach.

Nie mam nic przeciwko [...] świadkom jechowy

a ja MAM. Upierdliwe chamy. Bez przerwy się naprzykrzają, potrafią dzień po dniu przychodzić i dzwonić uporczywie do domu, a gry grzecznie się odpowie, że nie ma się czasu to w odpowiedzi można usłyszeć o tym jak szatan zakuwa ludzi w kajdany niewolniczej pracy. :rolleyes:

"strażnica - strzeżcie się"? prorocy, wiedzą, że psy trzeba na nich spuścić :peace:

oj za bardzo kombinujecie z tym wszystkim, a co do chrześcijaństwa to z tego co ja pamietam z historii i takich innych pierdół to polacy sa słowianami. Słowianie mieli troche inna religię ( Światowida spoglądającego jednocześnie w 4 strony świata) itp. A Chrobry jeszcze mieczem wprowadzał chrześcijanizm. Nie wspominając juz o plemieniach pruskich itp.

Faktem jest że Królestwo Polskie miało okresy wielkiej tolerancji, np. bracia Czesi się u nas chronili przed św. inkwizycją itp...

Ale do rzeczy.

Temat jest o paru ludkach tzw wybrańcach narodu, którzy chcą potraktować bardzo instrumentalnie najpopularniejszą w polsce religię.

I tutaj większośc z WAS nie będzie oponować że nie godzi się tego robić.

Mają swoje 5 minut w mediach. Sejm i senat mają sporo innej pracy legislacyjnej, która jak najbardziej dotyczy wszystkich obecnych mieszkańców Polski.

Biskupi się wypowiedzieli nawet była jakaś encyklika przytaczana że Jezus Chrystus juz nie potrzebuje następnych doczesnych tytułów czy królest.

Według polskiej konstytucji, mamy zagwarantowane pewne prawa i powinno się je przestrzegać.

Każdy ma prawo wierzyć w to co chce, ale nie ma prawa narzucać swojej religii, wizji świata innym.

Demokracja to kompromis a nie zamordyzm.

a propos nie ma teraz jakiegoś święta do którego trzeba by sie przygotować ....?

thojro pewnie że tak znaki loży sa na każdym papierowym dolarze :rolleyes:

to organizacja światłych ludzi, tak zwanych wolnomyślicieli, którzy usiłowali rozwijać nauki i stosowac naukowe podejście do rzeczy otaczajacych nas. ( czyli powrót do wielkich myślicieli, filozofów z antyku)

Nie chce Ciebie urazić ale IMHO dzięki nim są stany zjednoczone i parę innych rzeczy typu konstytucja itp.

a słyszałeś o opus dei czy rotary club.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Nie za dużo książek czytasz. Bo czuję, że zaraz wyjedziesz z Iluminatami.

Uważam, że jest to dobry krok że politycy chcą oddać się Chrystusowi i wypełniać swoje obowiązki zgodnie z prawem chrześcijańskim.

Pytanie: A do tej pory jak było ? Nie po chrześcijańsku?

Eksperyment Discover.pl

thojro pewnie że tak znaki lorzy sa na każdym papierowym dolarze :rolleyes:

to organizacja światłych ludzi, tak zwanych wolnomyślicieli, którzy usiłowali rozwijać nauki i stosowac naukowe podejście do rzeczy otaczajacych nas. ( czyli powrót do wielkich myślicieli, filozofów z antyku)

Nie chce Ciebie urazić ale IMHO dzięki nim są stany zjednoczone i parę innych rzeczy typu konstytucja itp.

a słyszałeś o opus dei czy rotary club.

To jest właśnie zagrożenie dla religii, im ludzie są bardziej ciemni i nie wykszatłceni tym łatwiej ich omamić

To jest właśnie zagrożenie dla religii, im ludzie są bardziej ciemni i nie wykszatłceni tym łatwiej ich omamić

Wydaje mi się, że to jest nie tyle przesadne, ale i obrażające katolików. Wynika z tego, że wiara jest dla ludzi ciemnych...

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

ziarnko prawdy jest w wypowiedzi lolki ale tutaj raczej chodzi o władzę sprawowaną przez ludzi, którzy zasłaniają się religią. A nie o sama religię.

master a dlaczego tylko dla katolików, przeciez jest jeszcze parę kościołów chrześcijanskich

A ogólnie to było kiedys stwierdzeniem komunistów że trzeba komunizm zamienić w wiarę bo tak łatwiej rządzic ciemnymi masami.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Wydaje mi się, że to jest nie tyle przesadne, ale i obrażające katolików. Wynika z tego, że wiara jest dla ludzi ciemnych...

Nie miałem na celu obrażenia katolików i również tego nie zrobiłem.

Po prostu stwierdzam fakt że kościół póki mógł zawsze trzymał naukę i wykształcenie z dala od ludzi, od kiedy kościół miał władzę absolutną (patrz średniowiecze) dostęp do nauki i wykształcenia mieli ludzie kościelni, takie same próby były w dalszych latach, np kontreformacja i palenie na stosie wolnomyślicieli, ale wraz z rozwojem człowieka religia traciła na znaczeniu a szczególnie fanatyzm.

Gdyby w Polsce nie bylo tylu fanatyków to tacy ludzie jak Kaczyński lub Giertych juz dawno nie byli by w polityce a są dzięki ich głosom.

Nie ważne że kłamią, współrządzą ze złodziejami i gwałcicielami, ważne że pomodlą się na Jasnej Górze.

Gdyby w Polsce nie bylo tylu fanatyków to tacy ludzie jak Kaczyński lub Giertych juz dawno nie byli by w polityce a są dzięki ich głosom.

Nie ważne że kłamią, współrządzą ze złodziejami i gwałcicielami, ważne że pomodlą się na Jasnej Górze.

Święta racja.

Dodam jeszcze, że każda religia niesie te same zagrożenia... Każda rekigia gromadzi jakiś tam odsetek fanatyków, którzy ślepo wykonują zalecenia hierarchów. A że zalecena mogą być grożne, chyba nikt w to nie wątpi. Mogą też być oczywiście całkiem racjonalne i pożyteczne.

Niemniej myślę, że świat bez religii mógłby być bardziej znośny.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Każda forma fanatyzmu jest groźna dla innych. Nieważne, czy to chrześcijaństwo, czy islam, czy umiłowanie do quake 4. Gdy ktoś próbuje narzucić swoje przekonania innej osobie i robi to siłą, to jest to złe. Tylko niestety katolicy nie potrafią się opamiętać w tym czynie, bo myślą, że mają zawsze rację co do wiary.

Gdy jednak widzą, że nie mogą nic zdziałać po dobroci, a są zbyt słabi, by zrobić to siłą, to mówią "pomodlę się za ciebię", bleah... idiotyzm (dwukrotnie słyszałem takie słowa do siebie).

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

A czy słyszeliście o czymś takim jak MASONERIA? Napewno, ale cóż...

W zasadzie chciałem napisać światły i w 100% kulturalny komentarz do tego, ale co chwila backspace mi pod palce podchodził.

Pierdolnij się w łeb tępym narzędziem, to może się obudzisz z siatki układów, postkomunistów i żydomasonów.

Myślałem że to forum będzie wolne od zarazy nieumiejętności samodzielnego myślenia.

//edit

quake4 rulez :rolleyes:

Wydaje mi się, że ta cała histeria i opowieści na temat masonerii to przesada i propaganda rodem z radia maryja. Może to jest jakaś przeciwwaga dla najazdów na katolików. Od dłuższego czasu mam wrażenie, że ludzie nie uważający się za katolików robią sobie drwiny z tych wierzących (zjawisko to można zaobserwować również na tym forum :rolleyes: ). Dlatego ateiści nie bądźcie tacy przewrażliwieni i nie krzyczcie tak mocno, że wam się coś narzuca. Jedno co z tego wynika to, że Polska NIE jest tolerancyjnym krajem. Katolicy wyzywają niewierzących od masonów, ateiści nazywają ich (nas) katolami, gejów nazywa się pedałami (ciotami itd), z kolei Ci heteroseksualistów wyzywają od homofobów itd. Myślę, że wszyscy powinniśmy wyluzować, może wtedy do czegoś dojdziemy. Na koniec myślę, że przytoczę jeden cytat wydaje mi się dobrze określający polską tolerancję:

Pierdolnij się w łeb tępym narzędziem, to może się obudzisz...
:peace:

P.S - brakuje Pana Erbita na forum - topic dawno byłby przeniesiony, temat wyedytowany, a kilka stron później zamknięty :hello:

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności