Skocz do zawartości

Jezus królem Polski

nrm

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 136
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ateiści nazywają ich (nas) katolami

chyba bliżej mi do agnostyka, choć wiki podaje, że na odwrót:

"Jednak słaby ateizm i agnostycyzm nie są synonimami i niewierzący agnostyk jest ateistą."

Pierdolnij się w łeb tępym narzędziem, to może się obudzisz z siatki układów, postkomunistów i żydomasonów.

Myślałem że to forum będzie wolne od zarazy nieumiejętności samodzielnego myślenia.

jubi czy ja tu wyjeżdżam na kogoś? To że mam odmienne zdanie na ten temat nie znaczy że jestem świrem! Każdy ma prawo do swoich poglądów toteż moge pisać to co tylko uważam za słuszne. Dla mnie takie poglądy nie stoją na przeszkodzie by żyć z kimś w zgodzie - a tu prosze od zarazy wyzywa! No nic trudno sie mówi. Mimo wszystko życze Wam wszystkiego najlepszego z okazji świąt Bożego Narodzenia - jeżeli naturalnie obchodzicie to święto :) Pozdrawiam wszystkich i dzięki za dość ostrą wymianę zdań - może czasami trzeba zejść na ostre tematy... :D:blush:

Dołączam się do propozycji Irka - zamknijmy temat bo schodzi na psy.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

a ja się cieszę że oni zajmują się kuśką Łyżwy, stołkami dla Begerrowej, i stołkiem dla Jezusa,

gdyby ta cała banda wzięła się za ważne dla Polski sprawy to wtedy nikt by nie chciał gasić światła :blush:

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Dodam jeszcze, że każda religia niesie te same zagrożenia... Każda rekigia gromadzi jakiś tam odsetek fanatyków, którzy ślepo wykonują zalecenia hierarchów. A że zalecena mogą być grożne, chyba nikt w to nie wątpi. Mogą też być oczywiście całkiem racjonalne i pożyteczne.

Niemniej myślę, że świat bez religii mógłby być bardziej znośny.

Głupoty Waść smolisz i w swoim zacietrzewieniu nie odróżniasz religii od jej wyznawców (zresztą sam sobie zaprzeczasz w swojej wypowiedzi).

Pokaż mi jakąś religie, która w swoich założeniach krzywdziłaby drugiego człowieka czy nawoływałaby do tego, a IMO wiara była , jest i bedzie człowiekowi potrzebna.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Pokaż mi jakąś religie, która w swoich założeniach krzywdziłaby drugiego człowieka czy nawoływałaby do tego

Katolicyzm. W tej chwili już nie nawołuje, ale krzywdzi. A przynajmniej tak pisze w Piśmie Świętym. Ks. Genesis.

Genesis nie jest pierwszą księgą, ale opisuje pierwsze dzieje. Więc wtedy powinny powstać główne myśli tej relgii, i najważniejsze wartości.

----

>IMO wiara była , jest i bedzie człowiekowi potrzebna.

Wiara tak, religia nie.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności