Skocz do zawartości

Przekierowanie 301

Waldes93

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zrobić natychmiastowe przekierowanie starych linków z domeny A na domene B? Sprawdzałem jednego gracza konkurenta i potrafi to zrobić. W ciągu 2 dni jego linki ze starej domeny przechodzą na nową od tak. Ja zrobiłem 301 w httaccess i wyeksportowałem linki z domeny A, wrzuciłem do indekserów, ale po upływie 2 tygodnii ani 1 linku nie ma nadal ze starej domeny. Ktoś wie jak to zrobić odpowiednio>?

Jeśli A ma negatywne SEO to B przejmie jej zawartość.

Wówczas A=B  (301)

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Jeśli A=B to B=A.

Cokolwiek znaczy przechodzenie linków ze starej domeny na nową (przeindeksowanie?). 

A próbowałeś w Search Console za pomocą dodedykowego narzędzia: https://support.google.com/webmasters/answer/9370220?hl=pl ? 

G. Tools wymaga 301 zanim przejdziesz na nową domenę.

Wówczas B przejmuje A. To może potrwać pewien czas. Ale to nie zmienia "zasług" domeny A.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Rzecz w tym, że konkurent przerzuca sobie te linki z domeny A do domeny B w ciągu 24-48 godzin. U mnie po 2 tygodniach ani 1 linku w ahrefs z domeny A.

23 godziny temu, okazwłoka napisał:

Jeśli A=B to B=A.

Cokolwiek znaczy przechodzenie linków ze starej domeny na nową (przeindeksowanie?). 

A próbowałeś w Search Console za pomocą dodedykowego narzędzia: https://support.google.com/webmasters/answer/9370220?hl=pl ? 

Tak próbowałem i nic:)

Czy linki na stronach kierujące do "konkurenta" dalej wskazują na A czy może już B ?

Może oglądasz zaplecze kogoś, na którym zmienił on sobie po prostu masowo linki i nie ma to nic wspólnego z 301 ?

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Teraz, mario1973 napisał:

Czy linki na stronach kierujące do "konkurenta" dalej wskazują na A czy może już B ?

Przecież przekierowania NIE mają nic wspólnego z fizycznymi linkami na stronach ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

13 minut temu, Mion napisał:

Przecież przekierowania NIE mają nic wspólnego z fizycznymi linkami na stronach ?

Ty to wiesz, ja to wiem, ale nie zawsze każdy to wie.....

Zakładający ten wątek tak dziwnie pisze, że cholera wie co ma na myśli : "Jak zrobić natychmiastowe przekierowanie starych linków z domeny A na domene B? Sprawdzałem jednego gracza konkurenta i potrafi to zrobić." 

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Teraz, mario1973 napisał:

że cholera wie co ma na myśli :

No ja wiem co autor ma na mysli .... Przekierowanie Adresu A > na B, które powinno zastąpić domenę A na B w SERP na dane zapytanie na które pojawiała się domena A. On chce to uzyskać "natychmiast" :pisze: Jednak obecnie ten mechanizm NIE działa zgodnie z oczekiwaniem. G SERPy nie uwzględniają przekierowań tak jak kiedyś  :(

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Teraz, Mion napisał:

No ja wiem co autor ma na mysli ....

To tylko jedna z hipotez :)

On zdaje się nigdzie nie pisał o pozycjach : "Rzecz w tym, że konkurent przerzuca sobie te linki z domeny A do domeny B w ciągu 24-48 godzin. U mnie po 2 tygodniach ani 1 linku w ahrefs z domeny A. " :)

Obecnie jest z tym SYF . Klient ponad dwa miesiące tamu ustawił chyba wszystkie swoje adresy URL A > B i nadal ma MIX w SERP :(

I nawet zgłosił nową sitemapę w G dla łeBmasterów ...

*Ujki od Googla zdalnie pracują, to nie czują BATA i nie są efektywni .
Z tymi przekierowaniami jest faktycznie słabo chyba od czasu KO19 :gafa:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności