Skocz do zawartości

Dziwny komunikat od supportu Wix

BitHiker

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

poważniej zajmuję się SEO od około trzech lat. Na jednym z serwisów, którymi zarządzam, SEO zajmują się ich wewnętrzni moderatorzy – ja mam ograniczone możliwości działania. Tym serwisem jest mianowicie Wix. Pojawiły się na nim kanonizowane linki nieindeksowane. Część z nich zniknęła bez mojej ingerencji, ale część nadal jest. Napisałem do ich supportu. Dwa razy wysłali mi tę samą regułkę, która pokazuje mi, gdzie jest panel SEO u nich na stronie. Kiedy przeformułowałem moje pytanie po raz trzeci, dostałem następujący komunikat: “Większość problemów z zewnętrznymi narzędziami SEO wynika z tego, że Wix używa Javascript oraz SSR (Server Site Rendering) (…), SSR przekazuje dane informacje zapisane w Javascript oraz inne metatagi bezpośrednio do przeglądarek. (…)”

Innymi słowy sugerują, że Screaming Frog mnie okłamuje, bo mają specyficzny sposób przekazywania informacji pająkom Google i wszystko jest super ?

Prawda to czy marketingowy bełkot?

Raczej marketingowy bełkot.. Ale sprawdź wybrane adresy i zobacz co jest w kodzie danej strony... Zobaczysz czy Ciebie nie wprowadzają w błąd. Praktycznie do każdej przeglądarki masz wtyczkę i możesz się podać za Google

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

To jest techniczna informacja o zadzie działania ich strony:

5 godzin temu, BitHiker napisał:

“Większość problemów z zewnętrznymi narzędziami SEO wynika z tego, że Wix używa Javascript oraz SSR (Server Site Rendering) (…), SSR przekazuje dane informacje zapisane w Javascript oraz inne metatagi bezpośrednio do przeglądarek. (…

czyli strona jest oparta o mechanizm JavaScript, więc do jej wyrederowania musi używać silnika przeglądarki  np chrome, który JavaScript renderuje a nie typowych żądań HTTP jak to robią takie narzędzia jak  Screaming Frog.

Innymi słowy w kodzie może być punkt podmontowania <div id="app">.</div>   a całe renderowanie odbywa sie w ilniku javascript tak sam będzie z podstawieniowym meta tagów.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

1 godzinę temu, jimmi napisał:

Mion teraz prawie wszystkie narzędzia przedstawiają się jako przeglądarki.. Więc w tym to bym nie widział problemu...

Tu nie chodzi o  to jak się przewidywania, ale jak działają. To zupełnie coś innego :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W dniu 27.11.2020 o 10:56, BitHiker napisał:

o przykładowe wtyczki dla Google Chrome

Link Redirect Trace™

https://smart.linkresearchtools.com/seo-tools/link-redirect-trace-extension

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.