Skocz do zawartości

Dziwna polityka cenowa

todo

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwszy tydzień listopada przyniósł spadek zarobków o 70% jednak to co sie działo przez następne 2 tygodnie po prostu mnie dobiło. Jeden z kanałów notorycznie przez ponad 14 dni miał kliki za $0.02 i nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że: kanał był pierwszą jednostką na stronie a inne kanały (na tej oraz innych pod stronach) z dwukrotnie mniejszą ilością klików przynosiły 6 razy większy dochód. Usunięcie kanału i wstawienie nowego (w te same miejsce na stronie) dawało rozwiązanie na okres 2h - po tym czasie wszystko wracało do normy (ceny spadały ponownie do $0.02 za klik). Opisywany kanał a właściwie reklama znajdująca się w tym miejscu na stronie - nie stosuje żadnych niedozwolonych technik przez google, brak jakichkolwiek obrazków czy treści mogących zmylić odwiedzających i powodować _puste_ kliki a mimo wszystko umieszczona w tym miejscu reklama zachowuje się jak po nałożeniu filtra MFA.

Od kilku dni na wraz ze bardzo mocnym spadkiem oglądalności strony (~35%) ceny klików w opisywanym kanale zostały uwolnione i kształtują się na poziome $0,23. No cóż jednak z trwogą patrzę w przyszłość gdy oglądalność po świętach wzrośnie.

Pomijając sarkazm, czy ktoś miał podobną sytuację i czy ew. znalazł ktoś antidotum - bo jedynym wyjściem jakie w obecnej chwili widze to zamienić reklamę tego kanału na polski kontekst.

E tam, pewnie wyświetlane są jakieś lipne reklamy po 0.02$ i tyle.

Podejrzyj jakie reklamy są serwowane na tej stronie, w razie czego wrzuć adresy do filtra..

I dodatkowo stale monitoruj sprawę, bo wciąż podstawiane są nowe lipne domeny robione wyłącznie pod AS. A jak masz wątpliwości co do reklam na tej stronie, albo nie potrafisz stwierdzić co to za strona to dawaj swój URL, to ci powiem...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Filtrów nigdy nie stosowałem i nie stosuje i jak dotąd dobrze na tym wychodziłem i raczej przy to pozostanę - nie gardzę reklamami nawet za $0.01 pod warunkiem że nie jest to reguła (tak jak miało to miejsce ze wspomnianym kanałem).

Reklamy wyświetlały się takie same jak w przypadku innych kanałów, zresztą tak jak napisałem sprawa ewidentnie dotyczyła reklam umieszczonych właśnie w tym jednym miejscu.

... A jak masz wątpliwości co do reklam na tej stronie, albo nie potrafisz stwierdzić co to za strona to dawaj swój URL, to ci powiem ...

Witam!

Pozwolę sobie podpiąć moje pytanie pod ten temacik bo pasuje :)

Niedawno zacząłem zabawę z adsense i mam właśnie problem z tanimi reklamami po 0,01 dolarka za klik. czasem 0,02 czy tam 0,03 tak czy siak mało :/

1) Mogę jakoś sprawdzić które to są reklamy tzn kogo aby zablokować te adresy? Albo może wiecie czego takie reklamy przeważnie dotyczą to bym monitorował takie strony i blokował w razie czego.

2) Czy każda osoba wchodząca na stronę widzi inna reklamę? Jak takie same to co ile taka reklama się może zmienić? To bym sam mógł obserwować które reklamy w danym dniu były i jakie miałem z nich dochody.

Pozdrawiam i Wesołych Świąt! ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności