Skocz do zawartości

domenomania.pl hosting?

stoprocent

Rekomendowane odpowiedzi

No to podniesli mi max cisnienie....

Co tutaj duzo mowic kilka dni w plecy... wchodze wlasnie na strone a tutaj informacja ze konto zostalo zbanowane i prosza o kontakt... jak powiedzialem cisnienie skoczylo mi max postanowilem szybko napisac gdyz takie sytuacje to cyrk stulecia... Odpisali iz:

Szanowny Panie,

Udało się uratować serwer s42 razem z danymi, za kilka/kilkanaście godzin

będzie wszystko jak dawniej, bez problemów, z danymi z dnia awarii. Za

wszelkie niedogodności przepraszamy

Nie bardzo wiem co o tym myslec to juz dlugo trwa a takie prace powinni robic w nocy ...

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dochodzi 1 w nocy a serwer nadal działa ;)

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

a nuuu... działa :) szczerze mówiąc, ostrożnie podchodziłem do zapewnienia supportu, że naprawią to wczoraj, ale kredyt zaufania mają u mnie, poza tym jest coś takiego jak domniemanie niewinności, więc nie zakładałem, ze to ściema. No i opłaciło się, nerwów mniej straciłem i dzień całkiem miło minął :) Udanego weekendu wszystkim :)

Edyta:

Mawiają niektórzy "nie chwal dnia przed zachodem słońca", więc proponuję jeszcze z tydzień - dwa poczekać ze stwierdzeniami, że na dobre naprawili :)

Marcin Szumański - fotografia biznesowa, reklama, marketing

Naliczaja wam statsy odwiedzajacych osob w panelu ?

Ja od czasu reaktywacji serwera s42 nie mam naliczanych stastow... :D

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

I znowu serwer padl... brak juz slow na tych ludzi

A tak jak juz jestem w temacie tej firmy to czy probowal ktos u nich zglosic pisemna reklamacje w ktorej oczekuje sie zwrotu pieniedzy aby przejsc z domenka na inny serwer?

Domenomania - cechy:

- częste awarie serwera

- beznadziejna obsługa

Odradzam wszystkim korzystanie z usług firmy Domenomania

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Troche za pozno na ostrzezenia :)

Wiece moze jak wyglada sprawa zmiany uslugodawcy patrzac na regulamin? chodzi mi o koszty?

qr*a krew mnie zalewa

Witam.

Powoli mam już dość www.domenomania.pl i nie wspomnę o stratach, jakie wszyscy ponosimy, bo koszt serwera to nic.

1.Pozycja strony

2.PR strony

3.Klienci

4.Wiarygodność naszych serwisów.

5.Czas, jaki jest poświęcony stronom - przecież też jest coś warta nasza jedna godzina.

Jak do tej pory to nie otrzymałem żadnej propozycji rekompensaty za ponad tydzień szajsowatego działania serwerów? A przecież wypadałoby to uczynić chyba, że się mylę.

Część REGULAMINU.

§3 Świadczenie usług.

1. Warunki świadczenia usług Operatora.

a) Operator zobowiązany jest do świadczenia Usług w pełnym zakresie z należytą starannością.

:) Operator nie ponosi odpowiedzialności za niewykonanie lub nienależyte wykonanie Usługi z przyczyn leżących po stronie innych podmiotów.

c) W przypadku zaistnienia konieczności okresowego odłączenia dostępu do pewnej części Usługi, Operator zobowiązany jest do poinformowania o tym Klientów z odpowiednim wyprzedzeniem.

d) Operator nie utrzymuje serwisów internetowych o treści erotycznej oraz warezowej (zawierające nielegalne oprogramowanie).

e) Operator zabrania umieszczania serwisów internetowych, których elementy (np. skrypty, pliki danych) wykorzystywane są przez inne serwisy nie utrzymywane przez Operatora.

f) Operator nie ponosi odpowiedzialności za utratę danych dostępowych do zarządzania Usługą Operatora lub ich użycie przez nieuprawnioną osobę.

g) W przypadku przekroczenia, w trakcie opłaconego okresu abonamentowego, limitu transferu z i do sieci Internet, określonego w specyfikacji Usługi - Usługa Klienta zostanie automatycznie zablokowana.

2. Rejestracja domen internetowych.

a) Klient upoważnia Operatora do reprezentowania go przed Rejestratorem domen. Zakres upoważnienia obejmuje wszelkie czynności zmierzające do zarejestrowania domeny w imieniu Klienta, w tym możliwość przekazania niezbędnych danych osobowych Klienta Rejestratorowi domen.

;) Ważność rezerwacji domeny przez Klienta to 14 dni od momentu złożenia zamówienia. Rejestracja domeny następuje z chwilą zaksięgowania wpłaty Klienta za Usługę na koncie bankowym Operatora lub po przesłaniu (faksem na numer +48 77 544 93 33 lub e-mailem na adres biuro@domenomania.pl) potwierdzenia dokonanej wpłaty przez Klienta.

c) W przypadku, gdy:

- nazwa domeny jest już zarezerwowana lub zarejestrowana,

- w stosunku do nazwy domeny prowadzone jest wcześniej wszczęte postępowanie rejestracyjne,

- wniosek o rejestrację domeny wymaga uzupełnienia lub jest niekompletny,

- Klient poda niepoprawną składnię domeny,

- Klient poda niepełne lub nieprawdziwe dane,

- nazwa domeny jest nazwą niedostępną (np. domeny regionalne, funkcjonalne),

Operator odmówi świadczeniu Usługi reprezentacji Klienta przed Rejestratorem domen.

d) Transfery domen do systemu Operatora są bezpłatne.

e) Transfery wszystkich domen zarejestrowanych na stronach Serwisu Operatora lub przetransferowanych do Operatora na zasadach promocyjnych są płatne w przypadku przeniesienia do innej firmy. Wysokość opłaty wynosi 80 zł netto (słownie: osiemdziesiąt złotych netto). Opłata ta jest znoszona po okresie 24 miesięcy od momentu aktywacji Usługi lub opłacenia pierwszego odnowienia domeny. Odpłatność transferu nie ogranicza jednak prawa Klienta do delegowania domeny do dowolnego innego operatora hostingowego. Klient może w dowolnym czasie dokonać zmiany swoich danych osobowych lub wpisów delegacji DNS domeny. Klient odsprzedając domenę/domeny innemu podmiotowi ma obowiązek poinformowania go o niniejszym Regulaminie.

f) Klient ma pełne prawo do zarządzania domeną.

g) Operator ponosi odpowiedzialności za wyrządzoną Klientowi szkodę spowodowaną zawinionym dokonaniem błędnych zmian podczas zarządzania domeną.

h) Operator nie ponosi odpowiedzialności za:

- zgłoszenie roszczeń do danej domeny przez inny podmiot,

- utratę danych dostępowych przez Klienta lub ich użycie przez nieuprawnioną osobę,

- rejestrację domeny w złej wierze,

- zablokowanie, zajęcie przez inny podmiot lub usunięcie delegacji domeny wskutek nieopłacenia przez Klienta Usługi.

§4 Obowiązki Operatora, reklamacje.

1. Odpowiedzialność Operatora.

a) Operator ponosi odpowiedzialność za szkodę wyrządzoną Klientowi wynikającą z niewykonania lub nienależytego wykonania Usługi, chyba że niewykonanie lub nienależyte wykonanie Usługi jest następstwem okoliczności, za które Operator nie ponosi odpowiedzialności.

:) Operator nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną Klientowi przez działanie lub zaniechanie Rejestratora domen.

c) W przypadku braku ciągłości w dostarczaniu Usług, trwającego dłużej niż 24 godziny, Operator zobowiązuje się do rekompensaty w postaci przedłużenia okresu abonamentowego Usługi Operatora o miesiąc za każde rozpoczęte 24 godziny przerwy.

d) Operator nie ponosi odpowiedzialności za szkody powstałe w wyniku:

- podania niepoprawnych lub nieprawdziwych danych przy aktywacji Usług,

- nieprawidłowego użytkowania Usług,

- braku ciągłości świadczenia Usług niezawinione przez Operatora,

- siły wyższej - kataklizmów, klęsk żywiołowych

- wykorzystania udostępnionych Klientowi danych dostępowych do Usługi przez osoby nieuprawnione.

e) Szkoda poniesiona przez Klienta, za którą Operator na podstawie powyższych postanowień może ponosić odpowiedzialność nie obejmuje ewentualnych utraconych przez Klienta korzyści.

f) Klient może dochodzić roszczeń wobec Operatora na drodze sądowej dopiero po zakończeniu postępowania reklamacyjnego.

2. Postępowanie reklamacyjne.

a) Reklamacja Klienta w związku z niewykonaniem lub nienależytym wykonaniem usług winna zostać przesłana Operatorowi w formie pisemnej na adres: PROCIV, ul. Nowa 3, 48-317 Korfantów i określać:

- dane Klienta umożliwiające kontakt z nim oraz identyfikację jako Klienta Operatora,

- rodzaj usługi, której dotyczy reklamacja,

- zarzuty Klienta,

- okoliczności uzasadniające reklamację.

B) Operator zobowiązany jest do rozpatrzenia reklamacji w terminie 7 dni od daty jej doręczenia, po czym zobowiązuje się do przesłania Klientowi odpowiedzi wskazującej rozstrzygnięcie oraz jego uzasadnienie.

§5 Postanowienia końcowe.

1. Regulamin wchodzi w życie z dniem publikacji na stronach Serwisu Operatora i od tego momentu ma zastosowanie do zawieranych z Operatorem Umów.

2. W sprawach nieuregulowanych w Regulaminie mają zastosowanie postanowienia Kodeksu cywilnego oraz odpowiednich ustaw.

Dokladnie to samo zrobilem co Ty teraz lecz w postaci uproszczonej najwazniejsze punkty.. wyslalem do nich maila iz ze wzgldu na brak odpowiedzi na maile ktore do nich pisze co swiadczy o olewaniu klienta oraz usludze serwera ktora w ciagu ostatnich kilkunastu dni wynosi 0 postanowilem ubiegac sie o zwrot pieniedzy za hosting oraz darmowy transfer domeny do innego usugodawcy.... Archiwizuje wszystkie ich bledy mam ponad printow kiedy i o ktorej godzinie nastepowala awraia serwera oraz wszystkie maile wyslane i nie otrzymane;) Maja 7 dni na rozpatrzenie reklamacji jezeli jej nie przyjma sprawa idzie do sadu gdyz nie lubie jak sie mnie w hu*a robi... Mam o tyle latwiej iz pracuje w kancelari prawniczej i takie postepowanie nie robi dla mnie problemu...

:)

Dokladnie to samo zrobilem co Ty teraz lecz w postaci uproszczonej najwazniejsze punkty.. wyslalem do nich maila iz ze wzgldu na brak odpowiedzi na maile ktore do nich pisze co swiadczy o olewaniu klienta oraz usludze serwera ktora w ciagu ostatnich kilkunastu dni wynosi 0 postanowilem ubiegac sie o zwrot pieniedzy za hosting oraz darmowy transfer domeny do innego usugodawcy.... Archiwizuje wszystkie ich bledy mam ponad printow kiedy i o ktorej godzinie nastepowala awraia serwera oraz wszystkie maile wyslane i nie otrzymane;) Maja 7 dni na rozpatrzenie reklamacji jezeli jej nie przyjma sprawa idzie do sadu gdyz nie lubie jak sie mnie w hu*a robi... Mam o tyle latwiej iz pracuje w kancelari prawniczej i takie postepowanie nie robi dla mnie problemu...

:)

Daj znac na PW

W Ilosci sila.

Pozdrawiam.

To jest parodia... nic zostalo sie z tego smiac bo plakac juz nie warto :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności