Skocz do zawartości

domenomania.pl hosting?

stoprocent

Rekomendowane odpowiedzi

Normalnie tragedia niby mam najdroższe konto na domenomani ... a forum nie dziala 4 godziny dziennie .

Szkoda kasy !! Za taka cene mozna miec wypasne konto w webd.pl lub ovh.pl .

Nie polecam !! Przez nich trace użytkowników i cenny czas . :unsure:

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pewnie podziala do 23:00 jak sie chlopaki spreza:)

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

• 2 tygodnie później...

Serwer s34 na którym mam kilka kont znowu nie działa :) Na odpowiedź mailem trzeba czekać wieki, telefonów nie odbierają. Jest godz. 17.50, serwer leży od godz. 8 ... Na moje zapytanie mailem dostałem w końcu taką odpowiedź:

Szanowny Panie,

Przepraszamy za niedogodności, Dział Techniczny bada przyczynę problemu

występującego na Państwa koncie.

Postaramy się rozwiązać problem jak najszybciej będzie to możliwe, lecz

wymaga to przeanalizowania wielu czynników, bo jak otrzymałem informacje z

Działu Technicznego problem wydaje się być nietypowy.

Z pozdrowieniami,

Bartłomiej Krzystanek

--

Zespół Obsługi Klienta Domenomania.pl

internet: https://domenomania.pl

e-mail: pomoc@domenomania.pl

Co to jest "nietypowy problem"? Co to znaczy "przeanalizowanie wielu czynników"? To są kpiny jakieś! Serwer po prostu leży a firma ma mnie gdzieś razem z moimi serwisami www :/ A sama odpowiedź wygląda jak procedura - kopiuj / wklej. Szlag może trafić!

www.midimania.pl

Ten serwer to smiech na sali..Ja juz powiedzialm dosc i zmieniliem ulsugodawce

-----------------------------------

Cheltenham WebDesign

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

18.05.2007 - znowu pad serwera s42 - od godz. 17.30 nie działa ;)

Po odczekaniu KILKU MINUT (jeśli nie złapie timeout) COŚ się wyświetla, ale najwyraźniej nie działa MySQL i ... właściwie nic nie działa.

Problem z s42 jest banalny; za dużo kont, za dużo użytkowników, porażka po prostu :)

www.midimania.pl

hehe domenomania RLZ ;) gdy kupowałem w tej firmie serwer (w lutym) to pakiety po drodze tylko 6 razy robily "hop" :) A dzisiaj:

1 1 ms 1 ms 1 ms 192.***.***.***

2 6 ms 3 ms 3 ms 80.***.***.***

3 83 ms 95 ms 70 ms 80.50.76.9

4 78 ms * * so-2-3-0.war-r4.tpnet.pl [194.204.175.125]5 * * * Upłynął limit czasu żądania.

6 245 ms 211 ms 191 ms so-2-0-0-0.fftcr2.Frankfurt.opentransit.net [193

.251.242.201]

7 541 ms 583 ms 525 ms so-7-0.hsa2.Frankfurt1.Level3.net [212.73.240.18

5]

8 70 ms 489 ms 202 ms ae-32-52.ebr2.Frankfurt1.Level3.net [4.68.118.62

]

9 382 ms 211 ms 217 ms ae-1-100.ebr2.Frankfurt1.Level3.net [4.69.132.12

6]

10 433 ms 301 ms 264 ms ae-1-100.ebr2.Dusseldorf1.Level3.net [4.69.132.1

30]

11 132 ms 162 ms 125 ms ae-1-100.ebr2.Dusseldorf1.Level3.net [4.69.132.1

30]

12 235 ms 265 ms 99 ms ae-3.ebr2.Berlin1.Level3.net [4.69.133.145]

13 172 ms 170 ms 204 ms ae-11-11.car1.Warsaw1.Level3.net [4.69.134.9]

14 138 ms 158 ms * ae-11-11.car1.Warsaw1.Level3.net [4.69.134.9]

15 440 ms 374 ms 338 ms 88-199-10-62.tktelekom.pl [88.199.10.62]

16 248 ms 308 ms 588 ms s40.domenomania.pl [195.114.1.202]

...to po pierwsze... (aha, pingi wtedy były na srednim poziomie 32 ms, a teraz 7 razy dluzsze)...

...po drugie tak oto szybko moja własna strona się wczytuje (mimo, ze mam łącze 7Mbps):

23059.jpeg

Wiecie co? Śmiac mi się już chce :P Zawsze jak pochwale dana firme hostingowa, to sie musi zepsuc :DJesli sprzedajecie usł. hostingowe i chcecie pozbyc sie konkurencji walcie do mnie! Pomoge i pochwale :jezyk1:

Wszystko sie psuje jak glupie, a domenomania tak fajnie sie zapowiadala :] szybkie mocne serwery, ktore bez zajakniecia wytrzymywaly 4 Joomle z (łącznie ~1,5K uu) + forum i takie tam drobiazgi ;) Co z tego, jak od rana serwer padnięty, poczta nie dziala, a mialem dzis dostac fotki od kolezanki... :cray: Ehh... przypomnialo mi sie takie powiedzonko "Kto tanio kupuje, ten dwa razy kupuje" ;)

Aha, co do trasy pakietow, to zastanawiam sie, jak bedzie ona wygladala za kilka miesiecy ;) W lutym kilka polskich miast, a teraz jakies frankfurty, berliny i Bóg wie co jeszcze.. za rok to pewnie będzie Berlin - Paryz - Chicago - Kair - Moskwa - Londyn - Tokyo... - to był oczywiscie żart ;) czekam cierpliwie az serwer wstanie, bym mogl przynajmniej znajomym nowy adres mail rozeslac :)

Marcin Szumański - fotografia biznesowa, reklama, marketing

hehe, no ja pisałem :) Ale wtedy działało i nie obchodziło mnie to, że przez Niemcy, bo... działało jak trzeba ;) Co do pingów, to nadal nie sugeruję się brakiem odpowiedzi, bo swego czasu dobreprogramy.pl nie reagowały na pingi (z ciekawosci chcialem sprawdzic), a ostatnio domenomania - mimo ze strony działały. miz, nie mogę znleźc twojego traceroute (ktore wtedy wkleiles), ale wydaje mi sie, ze w stosunku do "wtedy" droga sie wydluzyla :shout: Wczoraj, to był problem właśnie na łączach, ale to nie zmienia faktu, ze nie działa (teraz też) :/ szlag by trafił, już człowiek nie może niczego chwalić, bo się psuje ;] zdarzyło mi się pochwalić kilka firm, to w niedługim czasie zaczely sie problemy z dzialaniem, teraz domenomania :P Powtarzam: za drobna oplata :) zaczne chwalic wasza konkurencje i gwarantuje, ze was samych nie pochwale nigdy :) zaczne sprzedawac usluge "klątwa szumana" :P śmieje sie :)

Takie pytanie: od kiedy dokładnie takie jaja z domenomania się dzieją? Ostatnio nie miałem czasu sledzić, a po postach widze, że częsciej byly pady. Bo jesli okaze sie, ze nie dotrzymuja gwarantowanego uptime'u to... ;)

• 3 miesiące temu...

By byc obiektywnym, stwierdzam, ze obsluga w domenomanii poprawila sie. Dzisiaj mialem problem z baza danych (too many connections), zadzwonilem, Pan przyjal zgloszenie a po 5 minutach oddzwonil i zapytal czy juz jest OK. I bylo OK. Serwery dzialaja bez zarzutow. Oby tak bylo na wieki...

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

taa, poprawiła się, a mój serwer od 4 godzin leży i nikt nie reaguje, mimo że pomoc@domenomania.pl pracuje ponoć 24h/7 (to, że maila można przez całą dobę wysłać, to ja wiem. Inna sprawa, żeby ktoś na niego zareagował). Wczoraj też był godzinny pad o 11 przed południem i pewnie nie ostatni w tym tygodniu (w poprzednim tez uzbierało się kilka godzin downtime'u, i w poprzednim i w poprzednim i tak w kółko - nie ma tygodnia bez padu). Na moje oko uptime mają na poziomie 92-94%. Ponoć do końca tygodnia mają skończyć przenoszenie kont do Wrocławia i wtedy ma być lepiej (kilka razy słyszałem od pracowników o przenosinach) ;] Ciekawe.. jest już ktoś w nowej serwerowni?

• 1 rok później...

I jak tam Domenomania po ponad roku od ostatniego wpisu w tym temacie? ;)

Ma ktoś tam konto i jest w stanie powiedzieć, jak to teraz działa?

... bo szukam czegoś niedrogiego pod kilka średnio ważnych stron, więc pomyślałem... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności