Skocz do zawartości

jak ująć najwazniejszą treść na stronie - dyskusja

Kyo

Rekomendowane odpowiedzi

Seo jako nauka niesie ze soba mnóstwo mitów i bajek. Nie da sie jasno powiedziec,ze jest tak a tak jesli nie mamy w miare miarodajnego testu na dane zjawisko. I to własnie mój problem. Dopoki nie znalazlem fizycznego dowodu na niektore fakty, nie chciałem ich stosowac, chodziaż duzo ludzi tak robi. Ale jak mawiają "miliardy much nie moga sie mylic, jedzmy gó**o ;)", wiec zawsze wole sprawdzać daną tezę.

Aktualny problem to <h1>. Wg wielu z Was, lub moze neiwielu?, uważa, że super zoptymalizowana treśc podstrony serwisu o wypasie owiec w bieszczadach wygląda na przykład tak:

- titile: Wypas owiec w bieszczadach

- desc: Wypas owiec w bieszczadach - kilknij tuuu!!! nagie owce!!

- keywords: "kogo, obchodza, keywordsy"

- tresc: <h1> <b>Wypas owiec </b>w bieszczadach</h1>

+ reszta

... i mamy zapewniony sukces jesli wsyztsko jest xhtml i w ogole, podlinkowane w 1 kliknieciu z glównej, ktora ma mase backlinków.

I moje pytanie: czy na prawde H1 jest taki wazny? czy monza stoswac coś innego? czy da się dowiesc ze h1 jest mocniejszy od np.: h2.

Prosze o wypowiedzi, kazdy głos sie liczy , ja postaram sie za kilka postów opisac mały eksperyment.

Mile widziane linki do testów, przykładów stron.

wydaje mi się, że nie chodzi tylko o h1

można zamiast tego stosować h2 h3

chodzi o to, żeby słowa kluczowe wyrózniały się a nie o magiczność h1

równie dobrze może na stronie nie być h1 a wypas owiec być pogrubiony i podkreślony

takie sa moje obserwacje, ale mam małe doświadczenie

przykład:

www.roza-kwiaty.pl

druga na "kwiaciarnia"

nie ma h1, nawet pogrubień

jest za to stara no i podlinkowana

mało to wnosi, ale moze trochę ;p

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

W tej książce:

https://helion.pl/ksiazki/pozint.htm

szanowna autorka pisze, że strona powinna wyglądać jak strona gazety. Czyli wiadomo, duży nagłówek (H1) jakieś tam mniejsze (H2,H3 itd) no i oczywiście tekst. Osobiście uważam, że to ma sens.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Nie tylko sens, ale to jest wręcz logiczne.

Właśnie o to mi chodziło :rolleyes:

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

title: Biedne owieczki

desc: Biedne owieczki są ciągle molestowane na tym forum

key: biedne,owieczki,molestowanie

<H1>Biedne owieczki</h1> - jakiś tam nagłówek strony coś jak temat - nie stosować jako IR, bo ban będzie.

<h2>Kontakt</h2>

"Wspomóż (tu już nie koniecznie musze od razu <b> czy <strong> dawać)biedne owieczki, możesz zasilić ich konto xxxx-xxxx-..."

"Biedne owieczki nie lubią gówna, wolą wpier...(pi) trawę, ale trzymają sie pewnych standardów, ustanowionych przez owczą starszyznę, nie tylko patrząc, czy h1 będzie wyżej niż h2. I nie sądzą żeby miało to jakiś większy wpływ."

H1 robie jako nagłówek strony, logicznie wynika to z dokumentu, a h2 robie jako nagłówek podstrony. Na pozycje wpływa to dobrze :rolleyes:

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

dawno temu jak nie wiedzialem co to seo, pozycjonowanie i w ogole zrobilem sobie stronke. stosowalem na niej h1 jako iz ktos tam napisal w kursie html iz tak trzeba wyrazniac wazny tekst, a nie poprzez np <b>, no i po jakims czasie, stronka wskoczyla w pierwsza 10 na frazy ktore byly w h1. strony nigdy nie linkowalem, bo nawet nie wiedzialem iz trzeba, ale ze sie ludziom podobala to sami dawali linki. linki wowczas nie mialy zadnego anchora, przez </a> byl po prostu adres strony. wydaje mi sie wiec iz h1 jednak pomoglo.

dodam iz, oczywiscie, frazy te nie byly niezwykle popularne

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

<H1>Biedne owieczki</h1> - jakiś tam nagłówek strony coś jak temat - nie stosować jako IR, bo ban będzie.

co to jest to IR ?

szukałem nie znalazłem ;/

pozdrawiam

ad :-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności