Skocz do zawartości

strona Eccentric Bikes

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

masę czasu minęła jak prosiłem tu o jakąś ocenę, zwykle sam oceniam - zazwyczaj negatywnie. więc teraz możecie mi "dowalić" jeśli ktośma na to ochotę i jakieś dobre argumenty - strona do oceny to

www.eccentric.pl

- generalnie krakowska turystyka. Layout mojego pomysłu. Oszczędność stylu i ornamentyki jest zamierzona. Popatrzcie wnikliwym okiem - docenię wszelkie konstruktywne uwagi. Do jednego muszę się przyznać - strona powstała ponad pół roku temu - odpala dziś, z różnych powodów, mniejsza z tym. Dlatego właśnie zależy mi na tym żeby ktoś wskazał mi jej wady, zarówno co do kodu jak i potencjału seo, bo ja już tak się z nią "opatrzyłem", że mogę nie zauważać być może prostych nawet ustrek

pozdrawiam i z góry dziękuję za komentarze

a.d.

hmm.. "pstrokaty" hm.. użyłem tam czterech kolorów, w większości duże kształty. Aż spojrzałem do słownika, a nawet dwóch, bo być może nie rozumiem słowa 'pstrokaty'. I okazało się że jak najbardziej rozumiem. Poniżej definicje - mój top nie jest 'pstrokaty', nie jest też jak napisałeś 'okropnie pstrokaty'. Poniżej definicje.

Słownik 1:

pstrokaty

przym. Ia 1. ‘wyróżniający się wielością różnych, zwykle jaskrawych kolorów; pstry’ 2. ‘o zwierzęciu: pstrej maści’

Słownik2:

1. nazbyt barwny, kolorowy; 2. o zwierzęciu: niejednorodnie umaszczony

pozdra

Poza tym - proszę głównie o ocenę kodu i użyteczności. de gustibus ..... sami rozumiecie - a jeśłi nie to polecam słownik.

a.d.

Spodziewałem się czegoś znacznie lepszego (poważnie), ale niestety zawiodłem się.

Najsłabiej wypada nagłówek strony. Za bardzo przekombinowany jak dla mnie - po co dwa razy to samo? Jeden nie wystarczy?

W dodatku po obu stronach są te same linki - taki układ pasowałby może do strony dwujęzycznej (po lewej ang/ po prawej pol). Według mnie dziwne "zagranie" :rolleyes:.

Kontynuując wątek top'u - cienie pod granatowymi (?) prostokątami i logiem szpecą według mnie całość. Może jaśniejszy (/mniejszy) cień byłby odpowiedni (lub brak cienia wogóle). Logo na jasnym tle wygląda dużo gorzej niż na ciemnym.

Reszta strony poprawna, bez jakichś cudów - spełnia swoją rolę informacyjną.

Ze szczegółów - nie wszystkie zdania po kropce są rozpoczynane z dużej litery i zauważyłem conajmniej jedną literówkę (distict) :peace:.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

dzięki za komentarze - nie wiem tylko dlaczego największe zainteresowanie wzbudził nagówek. w sumie to dość wyraźnie zapytałem - chodziło mi o ocenę kodu strony i jej potencjało seo, a nie o cienie pod granatami ani o pstrokaciznę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności