Skocz do zawartości

Hosting pod forum

Smallnose

Rekomendowane odpowiedzi

26 minut temu, okazwłoka napisał:

@Miona się powtarza

No widzisz ale nie wiem w czym porblem ?... Bo jest Wszędzie aktualna w ramach tego samego zapytania zadanego TU i TAM  hahaaha.

MION poleca zawsze hostingi, które zna i na których miał okazje pracować / pracuje .
Jakiś czas temu cały czas polecałem MyDevil. Teraz polecam inny, co nie oznacza, że MyDevil jest zły.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Sorry resory, ale ja mam też uprzedzenia do nazwy z dawnych lat, ALE zapytałem konkretnie o CLOUD hostingi, gdyż te potrafią obsłużyć większy ruch chwilowy niż powinny (bez zwłoki - co jest kluczowe!!!) i dodać do salda zużycia. Natomiast tylko na nazwa.pl znalazłem konkretny opis ich hostingu i jak działa ich cloud. Gdziekolwiek nie wejdę to mam propozycje hostingu i godzinę szukam czy to cloud czy nie, a jak ktoś ma cloud to tylko w nazwie i zero szczegółów.

Więc, nie chcem ale muszem chyba nazwa.pl bo jako jeden z niewielu ma profesjonalny opis oferty handlowej. Jeśli się mylę to nadal czekam na konkurenta.

Edytowane przez ravau
  • Like 1

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

2 minuty temu, ravau napisał:

[...]chyba nazwa.pl bo jako jeden z niewielu ma profesjonalny opis oferty handlowej.

Jesteśmy jedyną polską firmą, oferującą hosting SaaS w technologii cloud. Gwarantujemy określone zasoby serwera, udostępniamy szczegółowe statystyki wykorzystania usług. Nie rozliczamy użycia automatycznie ponad zasoby serwera określone w ofercie, bo nadal chcemy, aby był to hosting SaaS, w którym użytkownik z góry wie, ile za usługę zapłaci. 

Jeżeli miałbyś jakiekolwiek pytania związane z naszą ofertą - zapraszam do kontaktu przez priv. Mogę doradzić w wyborze usługi czy jej optymalnej konfiguracji. ?

A te ceny hostingów na stronie u Was są normalne czy w promocji ? Mam na myśli to czy przedłużając usługę będzie trzeba więcej płacić ? Na stronie nie ma żadnej informacji, że to ceny są promocyjne, podobnie jak z dedykowanym IP, a z tego co widziałem w innym wątku dedykowane IP przez pierwszy rok 5 zł / m-c, a później 10 zł / m-c.

Wdrożenia sklepów Prestashop: www.selljus.pl

36 minut temu, Presta napisał:

A te ceny hostingów na stronie u Was są normalne czy w promocji ? Mam na myśli to czy przedłużając usługę będzie trzeba więcej płacić ? Na stronie nie ma żadnej informacji, że to ceny są promocyjne, podobnie jak z dedykowanym IP, a z tego co widziałem w innym wątku dedykowane IP przez pierwszy rok 5 zł / m-c, a później 10 zł / m-c.

W pełnej specyfikacji usługi podane są ceny standardowe, bez żadnych promocji. Wystarczy pod boxami z wyborem usługi kliknąć na napis Pełna Specyfikacja. Po dodaniu usługi do koszyka, widać, jaka jest cena standardowa i jaki rabat jest przyznany (o ile jest) dla usługi w pierwszym okresie abonamentowym. Poza tym, kompletny cennik z wyszczególnieniem ceny promocyjnej (o ile ona obowiązuje) dostępny jest na stronie https://www.nazwa.pl/cennik/ (link jest w stopce naszej strony). 

Cennik jest generalnie dość prosty - pierwszy rok korzystania z serwerów CloudHosting, CloudHosting WordPress, CloudHosting e-Sklep, CloudMail czy usługi Cloud Backup to rabat 50% od ceny standardowej. W przypadku cen usług dodatkowych dla serwerów CloudHosting również obowiązuje w pierwszym roku rabat 50%.

17 minut temu, okazwłoka napisał:

co kojarzę przedłużenie jest w większej cenie.

42 minuty temu, Presta napisał:

a później 10 zł / m-c.

Nie miałem się już odzywać w temacie, ale LITOŚCI ...To nadal taniej niż paczka papierosów np MARLBORO.

Nie wszystko w internecie to SEOspamy o budżecie przedsięwzięcia  10 zł na całość :glaszcze:

EOT 2

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@mion

Akurat w tym wypadku zapytanie nie dotyczyło dedykowanego IP (5zł) / była to adnotacja do zapytania: czy również serwery po roku czasu kosztują drożej / podobnie jak IP, przy którym nie było bezpośredniej adnotacji o wyższej cenie po roku czasu. Akurat to pytanie miało swoje uzasadnienie bo właśnie tak jest, również w przypadku serwerów.

5 minut temu, Presta napisał:

Akurat to pytanie miało swoje uzasadnienie bo właśnie tak jest, również w przypadku serwerów.

Widocznie przydałby mi się dłuższy urlop :good:

Edytowane przez Mion

Spoko teraz będzie trochę wolnego ale czy człowiek odpocznie to się okaże ;) czasami ludzie są bardziej zmęczeni po świętach niż przed :P 
Kiedyś korzystałem z nazwy i byłem bardzo zadowolony ale miałem problemy z przekroczoną ilością plików, a miejsca jeszcze było sporo. Myślę, że i tak się zdecyduję.

• Like 1

7 minut temu, Presta napisał:

problemy z przekroczoną ilością plików, a miejsca jeszcze było sporo

Nie jestem linuxmasterem, ale jest różnica między zajętością miejsca przez pliki, a ilością jednostkowych plików w katalogu  narzucana nawet przez sam system operacyjny. Wiec pewnie o to chodziło  ;)

Dzieci po domu biegają zamiast po korytarzu w szkole, to się ciężko pracuje :D A palenie szkodzi zdrowiu. @Mion masz chyba jakiś problem ze mną :piwo:

Ech Euzebiuszu  spoko - nie ma problemu z Tobą :uscisk:

Jednak mowa tu o usługach hostingowych przy których wyborze NIE powinniśmy kierować się tylko tym, gdzie najtaniej, co uważam za niewłaściwe podejscie. Trzeba spojrzeć z szerszej perspektywy, a nie tylko na sam cennik. Nie będę wnikał w szczegóły, by znowu  nie być posądzony o klapy na oczach hehe i nadepnąć komuś na odcisk ....

Każdy ma swój rozum i niech wyciągnie własne wnioski, które notabene nie muszą pokrywać się z moimi.
Wszak "Jak się pościelisz - tak się wyśpisz" ...

:)

• 4 tygodnie później...

Witam w nowym roku.

Hosting w nazwa.pl można polecić tylko wtedy, gdy planujesz przepłacać za domeny opłacając je w nazwa.pl i dostając przy okazji coś co nazwa.pl nazywa pakietem "bezpieczna domena", co daje m.in. SSLa, DNSSEC i DNS Anycast.

W praktyce z żadnej z tych rzeczy nie musisz korzystać. Jeśli nie interesuje Cię utrzymanie domen w nazwa.pl a chciałbyś mieć np. SSLa to albo wykupisz komercyjnego, albo będziesz płacił ponad 100-złotowy dodatek do usługi za każdą podpiętą domenę. No albo przeniesiesz domeny do nazwa.pl by tam za nie przepłacać ?

Tak naprawdę ciężko natomiast coś polecić konkretnie, aby nie być posądzonym o promocję konkretnej firmy. Ja od lat korzystam wyłącznie z samodzielnie zarządzanych rozwiązań dedykowanych i tutaj mógłbym coś zasugerować. Jeśli chodzi zaś o hosting to musisz kierować się opiniami, nie patrz jednak na różnego rodzaju "braki ograniczeń", bo te zwykle są fałszywe ?

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.