Skocz do zawartości

Lista domen .pl

tezapl

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Czy zancie jakieś inne narzędzie poza https://zonefiles.io/list/pl/  do pobrania listy polskich domen? Lub jakiś sprawdzony sposób na jej sporządzenie po crawlowanie całego interenetu tak jak piszą w opisie tej listy na stronie Zonelist.io raz, że mi się nie uśmiecha a dwa widzę, że jest mało efektowne bo znalazło niecały milion .pl adresów. No i przede wszystkim lista jest updateowana raz na miesiąc

Dzięki za wszystkie podpowiedzi!

@tezapl Nie wiem czy Ci się przyda bo trochę stara lista ale łap: ftp://sunsite.icm.edu.pl/sites/ftp.nask.pl/pub/hostcount/old/

ftp://sunsite.icm.edu.pl/sites/ftp.nask.pl/pub/hostcount/pl.output.gz

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

• 3 tygodnie później...

Nie ma możliwości pozyskania adresów domenowych w inny sposób niż poprzez scrapping, NASK w żaden sposób ich nie udostępnia, jedyne co pozostaje to ręczne wyciąganie na różne sposoby, albo zbieranie takich komercyjnych baz "po kawałku", co od lat robimy w ramach projektu https://top100.rootnode.pl/ 

Wszelkie bazy dostępne online będą albo przestarzałe, albo mocno niekompletne - niestety.

Edytowane przez theqkash

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

2 minuty temu, MaxPan napisał:

Jest, i można takie bazy kupić. 

No można, dlatego napisałem:

1 godzinę temu, theqkash napisał:

Wszelkie bazy dostępne online będą albo przestarzałe, albo mocno niekompletne - niestety.

Kompletnej bazy nie kupisz raczej nigdzie ?

My kupiliśmy/zdobyliśmy już kilka takich baz, zebraliśmy też samodzielnie mnóstwo domen a i tak nam brakuje do całkowitej ilości w rejestrze NASK ? 

Edytowane przez theqkash

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Napisze jeszcze raz. Można kupić bazę wszystkich zarejestrowanych domen aktualność +/- 30 dni.. Poszukaj w internecie znajdziesz. I to nie baza z hatwestowania bo w bazie są domeny niezindeksowane w żadnej wyszukiwarce/serwisie. Sprawdzałem.

Cytat

Kompletnej bazy nie kupisz raczej nigdzie ?

Raczej słowo klucz. Kupisz nie za 10 i nie za 100 USD, ale kupisz. Co więcej legalnie to sprzedają przez serwis www. Można kupować nie całość a na przykład same domeny .pl lub .com, inne

6 minut temu, MaxPan napisał:

Można kupić bazę wszystkich zarejestrowanych domen aktualność +/- 30 dni

Wierz mi że szukałem nieraz ale zaintrygowałeś mnie :)

Jeśli podasz mi teraz miejsce gdzie mogę kupić listę wszystkich dokładnie 2472649 domen które obsługuje nask to za chwilę pakuję whiskacza w paczkę i wysyłam do Ciebie :)

7 minut temu, MaxPan napisał:

com

Tych nie trzeba kupować bo można legalnie zdobyć za darmo od rejestru 

• 1 miesiąc temu...