Skocz do zawartości

Hosting dla małego zaplecza (10 domen)

Olecranon

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry wszystkim,

Chciałbym zapytać się bardziej doświadczonych forumowiczów o opinie w sprawie hostingu dla małego "zaplecza" dla mojej strony.

Wspomnianym zapleczem na być 10 stron(domen) związanych tematycznie z strona główna postawionych na Wordpress'ie. Strony będą zawierały merytoryczne, wartościowe dla odwiedzajacych treści. Na początku po 10 artykułów po 5-7 tys znaków. Stopniowo dodawane kolejne.

Możliwe że w przyszłości domen będzie więcej w zależności od potrzeb.

Z licznych opinii na forum zauważyłem że odradzane są wszelkiego rodzaju seohostingi.

1. Czy w takim razie najlepszym rozwiązaniem byłoby wykupienie małych kont w różnych firmach hostingowych?

2. Czy ma to duże znaczenie czy hosting jest polski czy zagraniczny?

3. Czy moglibyście polecić jakieś hostingi z małymi kontami? (Na 1 domenę z Wordpress 10-20 artykułów nieduży ruch)

4. Z jakim kosztem utrzymania tych hostingów miesięcznie/rocznie należy się liczyć?

Na koniec chciałbym jeszcze poznać Waszą opinię w którym momencie lepiej zainwestować środki we własne zaplecze zamiast np. artykułów sponsorowanych.

12 godzin temu, Olecranon napisał:

1. Czy w takim razie najlepszym rozwiązaniem byłoby wykupienie małych kont w różnych firmach hostingowych?

Przy takiej skali nie ma znaczenia.... . Parafrazując gdzie najlepiej ukryć drzewo ? -  W lesie.
Czyli wykupić hosting gdzieś w dużej firmie = "lesie" ;) 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

A ja nie wiem dlaczego ta zła opinia o hostingach SEO się do dziś utrzymuje. To nie rok 2008, gdzie internetem rządziły qlweby, cncaty i inne opisy gg :) Teraz jeśli zaplecze nie jest odpowiedniego poziomu, to bardziej szkodzi niż pomaga i to samo obowiązuje na hostingach SEO. Te usługi nie są tanie, więc kupowane są tylko przy założeniu że nastąpi z tej inwestycji jakiś zysk.

hosting seo - 19 adresów IP w cenie od 89,99 zł / rok.

tani hosting - konta od 15 zł + VAT / rok, certyfikat SSL, instalator wordpress i autorska ochrona WAF w cenie.

Nie wiesz, bo masz takie w swoich usługach. Ja nie mam i też korzystam z seo hostingów :D , nie ma tak źle jak wszyscy piszą. Oczywiście największy plus to duża ilość IP, czasem gorzej z wydajnością, ale coś za coś.

Tam, gdzie potrzebna jest niezawodność korzysta się z hostingów o niezawodnej wydajności, proste.

7 minut temu, okazwłoka napisał:

Oczywiście największy plus to duża ilość IP, czasem gorzej z wydajnością, ale coś za coś.

Tylko, że właśnie pełnego spamu zapewne najniższego poziomu zaplecza.

22 minuty temu, hostinghouse napisał:

A ja nie wiem dlaczego ta zła opinia o hostingach SEO się do dziś utrzymuje. To nie rok 2008,

Dokładnie, to nie rok 2008 gdzie takie smaczki przechodziły  ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

SPAM spamem ale spam na seohotingach jest poza skalą ;)

41 minut temu, Mion napisał:

jest poza skalą

Raczej był ;) Choć nie będę się oczywiście wypowiadał za wszystkie SEO hostingi, to jednak na pewno nie warto każdego ładować do jednego gara :)

hosting seo - 19 adresów IP w cenie od 89,99 zł / rok.

tani hosting - konta od 15 zł + VAT / rok, certyfikat SSL, instalator wordpress i autorska ochrona WAF w cenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności