Skocz do zawartości

Nazwa.pl - NIGDY WIĘCEJ! :[

adby

Rekomendowane odpowiedzi

nieznacznie przekraczam transfer? Ponad 2x więcej niż serwer active ma. Leci masa zapytań do bazy danych i jakoś problemów nie mam. Weźcie sie za optymalizacje skryptów. Zawsze provider musi być zly?

edyta.

W obronie nazwy jeszcze ten telefon, który otrzymałem od pracownika (bardzo miłego zresztą, który wszystko wyjaśnił itd.), że za dużo wysyłam zapytań do bazy ostatnio. Poinformowali o problemie, usunalem natychmiast i obyło się bez blokad. Z pozoru testowałem malutki skrypcik...

edyta2

A może problemy występują tylko z serwerami tymi w promocji 'kimkolwiek...' ? Moze upychaja tych klientow ile wlezie na jedną maszyne i tyle. Ja używam serwera, ktory kupiony był dużo wcześniej, przed tą promocją i NIE mam zastrzeżeń. Każdy ma swoje zdanie i swoje skrypty ;)

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No tak °K°, rozumiem. Tylko że jak kupiłem ten serwer, transfer jadło jak cholera, tak jak teraz, ale żadnych problemów nie było, czyli skrypt powinien być ok, dopiero po nałożeniu tego limitu wszystko bardzo zwolniło...

zxcv, może i tak, ale mam na innym serwerze, też z tej promocji, stronę co zużywa dużo mniej transferu i problemu z nim nie ma :/

Moim zdaniem hosting takie jak home.pl i nazwa.pl przestawiają się na strony domowe bo to teraz dość duży rynek. Albo wpakowali pare kont za dużo do serwera z oszczędność i teraz nie wiedźą co zrobić.

A tak ja też mam dedyka domowego chodzi dobrze chodz to athlon +1700 i 256 ram wole to niż nazwa.pl

Heh.. dzisiaj dostałem oto takiego maila

Szanowni Państwo.

W związku z zauważeniem, iż wykupiona przez Państwa usługa serwera

Active w domenie copper.nazwa.pl w ciągu ostatnich dni przekracza

dopuszczalne parametry transferu, informuję iż został nałożony limit

przepustowości pasma dla Państwa usługi. Powyższe działanie ma na celu

zapewnienie sprawnego funkcjonowania usługi zarówno Państwa jak i

pozostałych Klientów NetArt.

Jednocześnie zaznaczam, iż limit ten nałożony jest czasowo i w przypadku

zmniejszenia się transferu zostanie on zniesiony, o czym zostaną Państwo

poinformowani.

Podstawa:

"Regulamin świadczenia usługi serwera w NetArt", Art. VII, pkt. 6

W razie jakichkolwiek pytań pozostaję do Państwa dyspozycji.

Pozdrawiam,

Sebastian Pacanek

Z-ca Kierownika Biura Obsługi Klienta NetArt

--

e-mail: sebastian.pacanek@netart.pl - tel. (12)424 40 32

https://nazwa.pl - Internet dla Ciebie

Infolinia Handlowa - 0801 33 22 33

Przekaczam dzienny transfer dwukrotnie od jakiegoś tygodnia, na serwerze stoi pare mniejszych stronek i niewiem której strony to wina, wie ktoś jak to można sprawdzić? Napisałem im maila który skrypt tak przeciąża serewer ale jeszcze nie odp

aha to jest ten punkt regulaminu który złamałem.

"NetArt ma prawo ograniczyć dostęp do usługi serwera do wartości 200% średniego dziennego transferu, jeżeli dzienny transfer przekroczy wartość 200% średniego dziennego transferu.

Średni dzienny transfer obliczany jest jako iloraz limitu transferu określonego w specyfikacji usługi wraz z pakietami rozszerzającymi do ilości dni okresu abonamentowego usługi serwera."

Zainteresuj się ofertą ovh.pl

Ta.. chciałe się na to przerzucić, bardzo ładny ten plan: https://www.ovh.pl/produits/90plan.xml ale baza danych tylko 40mb :/ potrzeba mi więcej, więcej, więcej!

korzystam z risp.pl - jak dla mnie najtanszy profesjonalny polski hosting. Serwerek sprawdzony (mam na nim kilka witryn w róznych pakietach). Strony chodza jak burza, administratorzy szybko reagują i lubią pomagać - nigdy nie zdarzylo mi sie żeby mnie olano :-)

W pakiecie dostep do konta shell i co najfajniejsze - jesli przekroczony zostanie miesieczny limit transferu, to za kazdy naciągniety GB potracają tylko 2zł i o nic nie trzeba sie martwić ;)

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

Jest wiele dobrych hostingów ale niestety nie zalicza się do nich nazwa.pl

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

To i ja dorzuce swoje 3 grosze, otoz mialem server i nadal mam w nazwa.pl, wszystko chodzi pieknie, nie zzeram wiecej jak 0,5 GB dziennie, kiedys mialem forum co generowalo 3 GB ruchu ale kazali mi sie wyprowadzic bo za duzo generowalo zapytan. Rozumiem ich w koncu takie forum jakie mialem chodz stalo na tym samym skrypcie co tutaj i bylo prawie tak samo odwiedzane powinno juz byc przeniesione na server dedykowany. Lecz moj problem zaczal sie kiedy kupilem server pod download, wrzucilem pare plikow itd... nazwa.pl rozwiazala ze mna umowe i napisala zebym podal numer rachunkowy na ktory przesla pieniadze za niewykorzystany okres. Nie podalem tego od razu gdyz nie posiadalem polskiego konta (przelewy robili jednie na pl) wiec musialem powstrzymac sie z jego podaniem, kiedy po paru tygodniach sie zglosilem podajac numery konta, nazwa.pl zwyczajnie nie odpisala na moj mail. Pisalem do bok i do admina, zero reakcji. No panowie tak funkcjonuje profesjonalna firma hostingowa ? Juz nie chodzi mi tu o te pieniadze bo bylo ich niewiele, ale ogolnie o zachowanie firmy...

Ostatni kwiatek nazwy.pl: zablokowali sklep (hosting sprzedaje inna firma, ale chyba od nich coś dzierżawi), bo podobno generuje za duże obciążenie. Z hostingodawcą z kolei nie ma kontaktów i danych nie można odzyskać. Klapa. Nazwa.pl, odmawia pomocy, odmawia wydania danych prawowitemu właścicielowi.

Edit: Udało się, ale nie tak powinno sie to załatwiać.

Eksperyment Discover.pl

Ja od tygodnia mam wykupione 2 Active w nazwa.pl i przeniosłem na każdego po jednej stronie które generują ruch na poziome 2k unikalnych ip dziennie (może dużo może mało) ale nie widzę jak narazie problemów, nawet muszę przyznać jestem zadowolony, bo porównywałem z home.pl, progresso.pl i jak narazie lepsze wyniki przy generowaniu strony.. Kiedyś miałem mejla od admina z Az.pl że usługa jedna ze stron generuje za duży ruch (mysql), poprawiłem skrypty i później było już niby dobrze i mam nadzieję, że drugi raz nie będę musiał nic zmieniać.

Celowo zamówiłem 2 x Active żeby przypadkiem nikt u nich nie stwierdził że konto zbyt obciąża ich maszyny, teraz mam to rozbite na 2 usługi, czas pokaże co będzie

>> Ta.. chciałe się na to przerzucić, bardzo ładny ten plan: https://www.ovh.pl/produits/90plan.xml ale baza danych tylko 40mb :/ potrzeba mi więcej, więcej, więcej!

Jak rozmawiałem z nimi pare miesięcy temu to te 40mb to jest maksymalny zalecany rozmiar bazy danych, jak przekroczysz rozmiar to Cię przenoszą na lepszy serwer MySQL.

Teraz z tego co widzę inaczej to wygląda - https://www.ovh.pl/produits/sql_plan.xml

Ale rozmiar bazy to nie problem.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Mialem z nazwa ostatnio podobny problem, niby skrypt generowal zbyt duzy ruch. Ale...

Na innych serwerach ten sam skrypt genereowal 50 razy mniejszy ruch, nie bylo z nim problemow.

Teraz tak sobie mysle, choc sam w to uwierzyc nie moge (na serwerach sie nie znam za bardzo), ze to moze wina w konfiguracji nazwa.pl...

Reklama internetowa - marketing w wyszukiwarkach || Pozycjonowanie Poznań - skutecznie i profesjonalnie || Słownik online Slowka.info - tłumacz online

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności