Skocz do zawartości

gwaltowny spadek w wynikach

drawaclub

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

każdy niech napisze taki list do mikołaja

Drogi mikołaju

grzeczny byłem w tym roku

żadnego filtra nie załapałem

do piachu nie wpadałem

bana od google nie dostałem

pozycji w SERPach nie ustawiałem

systematycznie linkowałem

spamu do google nie dawałem

opisów nie powtarzałem

sitemap wygenerowałem

flasha ani innych gówien nie używałem

content zbierałem

update'y w spokoju przeżywałem

pageranku nie dopisywałem

validacje xhtml'a posiadałem

obrazki altowałem

boksy kupowałem

proszę cię googlowy mikołaju daj mi PR6 pod choinkę

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Przyjemnie ciekawa sprawa, że lecą domeny które w google są od ponad 2 lat w top10 i nagle jest out.

Potwierdzam, strona 1,5 roku w sieci, linki z katalogów i innych stron, pozycja 2 przez około rok. A teraz... gdzieś za 500 :/ Mam nadzieję, że to tylko chwilowe. Strona pozycjonowana bez systemów linków.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Ogolnie od ostatnich 2-3 miesiecy wprowadzili nam w prezencie 2 nowe gadzety:

1. Filtr na przyrost podstron - skonczylo sie generowanie 80k podstron w 2 tygodnie :]

2. Fitr na przyrost linkow (czy cholera wie czego) bez wzgledu na wiek i stabilnosc domeny :]

Dziekujemy Wielki Google :)

ps. ja patrze jak moje stronki spadaja powoli w wynikach i od pol roku juz ich nie linkuje - po prostu sie boje :]

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ale tutaj nawet nie ma co się snuć, na pewne frazy w top3 ciągle siedzą strony które używają tylko linkora, natomiast strony z naturalnymi linkami lecą w las. Ot nie ma to jak skończyć koniec roku z filtrem na wszystko ;)

ps. intru może pora z karabinem odwiedzieć siedzibe google :P

dalej macie zamieszanie? bo ja zauważyłem ze moja strona spadła z top 5 kilku fraz na tak daleko, że nie mogę jej odnaleźć na podstronach

jak myślicie kiedy ten update się zakończy?

Stargard Firmy Stargard Szczeciński Legendy Stargard Straszliwe historie z regionu

U mnie sprawa jest jeszcze śmieszniejsza - przez pełne 2 lata strona była zrobiona jako jedna strona z Flashem w którym był zrobiony cały serwis. Wszystko było ładnie poopisywane, podlinkowane, dla użytkowników nie mających flasha zawartość alternatywna w tagach <noscript> i strona była przez bite 2 lata na popularnych frazach w pierwszej 5.

W listopadzie przy okazji zmiany oferty zmieniłem cały serwis, jest teraz full xhtml z dodatkami flasha, łącznie 86 podstron i wszystko od półtora miesiąca leci mi w dół na łeb....

Aż boję się cokolwiek dotknąć żeby nie dostać bana za coś :)

Może ktoś ma jakieś rady?

tourpages_baner.png

Doslownie przed chwila na moich oczach strona wrocila do poprawnego funkcjonowania i jest juz w google na wysokich pozycjach. Sprawdzajcie swoje strony moze tez juz wrocily - cos mi sie zdaje ze to byly jakies testy - strone caly czas linkowalem wrecz dawalem wiecej linkow mam nadzieje ze pomoglo i strona juz bedzie sie trzymala.

Agroturystyka Turystyczny katalog Wakacje

Polecam www.katalog.agroturystyka.foxnet.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności