Skocz do zawartości

gwaltowny spadek w wynikach

drawaclub

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma monopolu. Pozycjonuje kilka własnych stron pod sporą ilość topowych fraz, a z ręką na sercu przyznam, że nigdy nie korzystałem z Adwordsa i na razie nie zamierzam. W top się wchodzi dobrym zapleczem, a nie zasilonym kontem adwords.

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

• Odpowiedzi 92
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Hmm... Jeśli Trout ma rację to mamy totalny monopol:/ Co nie zmienia faktu że zaczał sie Nowy Rok i jesli firmy nie uchwaliły swoich budżetów na Adwords własnie mają szansę to zrobić... (zamiast płacić ludziom z SEO)

Ja nie stawiam żadnej tezy, po prostu dziwna zbieżność w czasie, na którą może i warto zwrócić uwagę. Nie ma co generalizować, niech może wszyscy którzy byli i tak zdecydowani na AdWords zwrócą uwagę czy będzie to miało wpływ na usuwanie filtrów. Bo to o zdjęcie filtra chodzi a nie o podbicie pozycji! Tak czy owak jestem niżej niż przed jego złapaniem. A może to nie był filtr?

P.S. Nie pracuję w Google, na AdWords nikogo nie chcę namawiać :)

Z AdWords to pewnie zbieg okoliczności. Inny zbieg okoliczności to spadek w wynikach na prawie wszystkie wyrażenia po mojej ostatniej nieprzychylnej dla G. wypowiedzi na forum. Nie dodawałem ostatnio prawie w ogóle linków ale też nie zdejmowałem a frazy nie należą do bardzo konkurencyjnych. Strona powinna się utrzymać w pierwszej setce na te wyrażenia nawet gdybym nic nie robił a dziś wyprzedzają ją nawet podstrony katalogów do których ją kiedyś dopisałem. Wyjątek stanowi nazwa firmy która wróciła na pierwszą pozycję. Na wielu podstronach mam AdSense. Strona znajomej której trochę pomagam (bardzo rzadko dodaję linki) a nie zawiera AdSense jakoś trzyma się w dalekiej czołówce na pewne mało konkurencyjne wyrażenie.

Nigdy nie złożyłem kompa. Nigdy nie napisałem ani linijki kodu w C,C++, Pascalu, Visual Basicu...Nigdy nie zrobiłem poprawnej stronki w HTMLu.
Pomimo tego mam dobre samopoczucie i jestem z siebie dumny ;) Tylko tutaj tak tanio papier ksero

jak tak dalej pójdzie to zaraz zobaczymy posty :

napisałem w kiblu na ścianie głupie google i wszystkie serwisy wypadły z top5
. :)

W obydwu przypadkach jest to po prostu zbieg okoliczności.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

1. Zoptymalizowałem stronę - NATYCHMIAST dostałem filtra

2. Wszedłem w AdWords - NATYCHMIAST filtr usunięto.

I co Wy na to? :)

A moim zdaniem to jest to może trochę inaczej....

Jaki był czas siedzenia w filtrze i kiedy wyszedłeś? Czy nowa strona? Pytam o datę, bo na początku grudnia moja i kilka znanych mi stron wyszło z filtra (nowe strony, czas filtra ok. 3 mies). Szukam zbieżności dat.

A może jest tak, że optymalizacja jest zbiegiem okoliczności, a kupując adwords sam sobie zafundowałeś filtr a potem z niego wyszedłeś, jak się wielkie G. zorientowało, że to Ty kupiłeś te frazy.A być może wcześniej ktoś kupił adwordsy (w tym samym czasie co optymalizowałeś stronę) na tę frazę fundując Ci filtr. Twoje natępne kupienie adwordsów na te frazy wyjęło Cię z filtra.

Wg mnie w filtr się wpada właśnie jak ktoś kupi adwords na daną frazę. Wtedy wszystkie nowe strony mające anchory na tę frazę lub optymalizowane pod te słowa kluczowe wpadają w filtr.

Radek.

Dodane: Ten mechanizm działa wg mnie na mocno oblegane anchory

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Jaki był czas siedzenia w filtrze i kiedy wyszedłeś?

Jak już pisałem, wszedłem w Wigilię, wyszedłem 4 stycznia.

Czy nowa strona? Pytam o datę, bo na początku grudnia moja i kilka znanych mi stron wyszło z filtra (nowe strony, czas filtra ok. 3 mies). Szukam zbieżności dat.

Nie, ponad dwuletnia, systematycznie pozycjonowana, dotychczas bez żadnych fajerwerków z pozycjami. Akcja z AdWords była pierwszy raz, właśnie 4 stycznia.

Witam wszystkich fachowców

Jak większość z tego działu forum mam problem z ze swoją stroną int.

Poleciała i główna i podstrony. Główna na najbardziej pozycjonowane frazy o ok. 10-20 miejsc. Podstrony o ok 200!

Dodam że podstron mam ok. 200 i wszystkie poleciały. Czy ktoś wie co o co chodzi? Pewnie o pieniądze, ale kto się bawi i czy da się coś z tym zrobić? czy czekać, czy promować nową domenę? Ale po co znów pojawi się problem pieniędzy i znów wyleci?

Ok 3 mcy temu zmieniłem hosting po koniec grudnia przedłużałem domenę już w ramach nowej firmy hostingowej czy to mogło mieć wpływ na tego typu wachania?

Wyleciałem wczoraj.

Dzięki za rady

Pozdr.

10 lat doświadczenia! Biuro Tłumaczeń Arte et Lingua - tłumaczenia pisemne oraz obsługa językowa konferencji.

Spoko jeden dzień to nic. Ja mam w plecy trzy tygodnie statów. I poleciały mi prawie wszystkie podstrony (ponad 11k) razem z główną o 200 miejsc w dół. No ale w końcu wszystko wróciło do normy. No i tylko dzięki temu forum mi się udało, bo już chciałem coś kombinować.

pp_banner_userbar.jpg

OK Będę czekał. Do miesiąca mogę ale później muszę coś działać :-). Zauważyłem zmianę o 4 tej rano i od tamtej pory moje życie zrobiło się stresujące. A hepihipi robiłeś cokolwiek(linki itd) czy poprostu czekałeś? Czy strony wróciły Ci na te same pozycje, z których wyleciały?

I czy przez ten okres "siedziały" równo 200 za czy skakały raz tak raz tak?

p.s. pod jedną z fraz podobnie najpierw wskoczyłem na 10te później na drugie miejsce a później apokalipsa.

10 lat doświadczenia! Biuro Tłumaczeń Arte et Lingua - tłumaczenia pisemne oraz obsługa językowa konferencji.

No właśnie cały problem, że robiłem bezpośrednio przed spadkiem, więc po spadku przywróciłem na stan przed spadkiem. Jednak nie sądzę aby moje zmiany tutaj zepsuły cokolwiek. W międzyczasie spadkowym poza przywróceniem stanu sprzed spadku nic nie robiłem. Czekałem (nie)spokojnie aż wszystko wróci do normy. Jak widać warto było. Teraz znów naniosę swoje zmiany i poobserwuję co się stanie.

Strony wróciły mi na tę samą pozycję prawie :> Na parę fraz nawet lepiej :) A przez cały ten okres spadku znajdowały się w okolicach 200 pozycji (teraz znów jestem na 9 :heej:

Ja bym na twoim miejscu poczekał około miesiąca. Jeśli nic się nie zmieni to kombinuj co innego.

pp_banner_userbar.jpg

"zmiany dynamiczne meta" to już wyższa szkoła jazdy nic mi to nie mówi:-). Według mnie może to byc przez tworzenie podstron, akurat mnie wywaliło bezpośr. po tym jak google dotarło to kopii strony z nową podstr. Mogę się mylić ale nie wydaje mi się żebym przesadził z katalogami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności