Skocz do zawartości

FLash i google?

graczx7

Rekomendowane odpowiedzi

zadam moze glupie i bardzo czeste pytanie ale jak google czyta flasha??? no za wiadomymi wskazowkami ze w tej sekscji snajduje sie "opis" animacji.. czy sa jakies nowe metody dawania opisu animacji we fleshu tak zeby google ja polubil??? problem polega na tym ze bardzo duzo stronek robionych jest w tej technologii a google za bardzo nie jest przychylne i jak to rozwiazac???

czy sa jakies inne wskazniki po za :

1

<noembed>

opis

</noembed>

2

<!--text used in the movie-->

<!--

opis

-->

czy znacie takie??

<noembed>

opis

</noembed>

2

<!--text used in the movie-->

<!--

opis

-->

ZA UKRYTY TEKST <noembed> DOSTANIESZ WINDEKSOWANIE Z GOOGLE na 100% jak strone ktoś "zakapuje" i zglosi do weryfikacji, google nie obchodzi ze strona we flash NIC NIE MOŻNA UKRYWAC W TRŚCI (nawet jak ładnie składnie to przeniesiesz co masz na stronie do ukrytego tekstu)

strona poleci, chyba ze bedziesz miał szczęscie i nikt nie doniesie, i nie zostanie zgłoszona do weryfikacji, a ze ludzie zawistni, konkurencja, itd. róznie to bywa....

CO DO FLASHA

nadal google nie radzi sobie z flashem i jego 100% odczytywaniem na stronach, zasada i możliwości:

jedna zasada i chyba jedyna

NIE ZAPISYWAC SWF Z KOMPRESJĄ - wtedy google bedzie wnikało w KOD SWF i wychwyci

jeszcze raz piszę WYCHWYCI pojedyńcze słowa z tekstu na podstronach....

o tym ze zobaczy całe zdania i caly tekst analizując go jak narazie mozna zapomnieć JAK PLIK BĘDZIE ZAPISANY Z KOMPRESJĄ zapomnij ze wogóle go przeanalizuje NIC NIE BEDZIE WIDZIAŁ, wiec warto stracić trochę na wielkosci pliku a zapisywać go bez kompresji i wgrywać z odpowiednimi chmod na serwer (wystarczą prawa odczytu)....

Tak zdoświadczenia wiem ze jak zapisałem swf w wersji najniższej 6.0 + bez kompresji to nawet ładnie analizował swf

a jak zapisałem TEZ BEZ KOMPRESJI ale już w swf 8.0 to tylko wychwycił mi tekst z pierwszej sceny, a tak sie składało ze pierwsza scena to był PREOLADER i zobaczył tekst: Trwa wczytywanie, proszę czekać.... haha

ale drugiej sceny nie przeanalizował, jest jeszcze kilka zasad i sztuczek, głownie co do budowy scen i ich podziału, oraz łączenia, oczywiscie kazdy ma swoje sekrety i wszystkich nie zdradzę...

Ale fakt faktem, nie ma szans na przeanalizowanie tekstu tak samo z swf, jak jest to w php, lub html, przynajmniej na dzień dzisiejszy, podobno prace trwają w google, i coś tak mądrego ma powstać, ale jak narazie, ludzie tez twierdzą że warto wstawiać w sceny txt, ale to bzdura i tak tego nie widzi poprawnie do końca.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności