Skocz do zawartości

problem z indeksacją / rankowaniem bloga na WP

eclipse

Rekomendowane odpowiedzi

mamy problem z hobbystycznym blogiem postawionym na WP (konkretnie medytuje kropka pl):

- domena przechwycona, nie znam historii ale raczej długo były tam tylko reklamy (zaparkowana domena)

- postawiony blog jakieś pół roku temu, treści 100% autorskie

- templatka darmowa, wszystko poustawiane i zoptymalizowane chyba ok

blog w ogóle nie jest widoczny w Google, nie wyświetla się na prawie żadne frazy longtail. w/g search console dzienna liczba WYŚWIETLEŃ w Google to 0-1, przypomnę blog ma pół roku i 8 artykułów i ten stan trwa zupełnie niezmiennie od pół roku

zaindeksowany jest chyba ok, ale w search console mam taki 1 błąd na załączniku, niestety nie wiem z czego wynikający.

drugie pytanie: jaki był adres tego bezpośredniego forum google dla webmasterów? (polskiego)

dzięki

blad.png

Ja tam bym nie blokował indeksacji tej strony z sitemapą. Ale to nie będzie przyczyna braku widoczności.

Moim zdaniem na pierwszy rzut oka masz niezoptymalizowane treści, a przede wszystkim tagi title. 

Po słowach z title widzę wyświetlasz się wysoko, ale kto szuka "Medytacja a neuronauka".

Masz mało treści, musisz z nich wydobyć jak najwięcej optymalizując pod wyszukiwane słowa kluczowe, inaczej ruchu nie zobaczysz.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności