Skocz do zawartości

Jak dobrze wydać 700pln na szeroko pojętą reklamę?

konserwowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym zapytać na co warto postawić przy powyższej kwocie na miesiąc? Zaraz ktoś powie mało-ja powiem każdy wydaje ile ma. Z racji tego że  budżet jest dość ograniczony odpada wynajęcie specjalistów od pozycjonowania. Natomiast inne  metody mogą prowadzić do tych samych skutków, więc chciałbym zapytać w co warto zainwestować taką kwotę. Interes nie jest mój ale chciałbym komuś pomóc/podpowiedzieć.Przedmiotem promowania jest sklep internetowy.Jeśli z jakiś powodów temat nie kwalifikuje się do działu proszę o przeniesienie.

Za 700 zł miesięcznie nie poszalejecie. Pomyślałbym o adsach, zlecić komuś odpalenie kampanii, a potem jakoś się może będzie toczyć.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

15 godzin temu, konserwowy napisał:

Chciałbym zapytać na co warto postawić przy powyższej kwocie na miesiąc?

To zależy ile wiesz i umiesz. Z pytania wynika, że raczej niewiele.

Nie masz więc wiedzy, narzędzi za to masz mało kasy i pewnie jeszcze mniej czasu.

Na Twoim miejscu skupiłbym się na tym na czym się znasz i zarobił, by opłacić fachowca. Może się mylę, ale szkoda czasu, by uczyć się jak pozycjonować jeden sklep. Pomyśl kogo masz za "przeciwników".

Tak czy inaczej życzę Wam powodzenia w prowadzeniu sklepu :hi:

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Najpierw w spawie formalnej :D  @SEOMaLu ban za multikonto i spamowanie. Konto "firmowe" dałem urlop na 10 dni ale nie usuwałem, rozumiem, że ciężkie czasy i wiele już "orze jak może". Ale takie zagrania to poniżej podłogi i niezgodne z naszym regulaminem. Linki usunąłem. Kolejne takie zagranie  będzie skutkować usunięciem Was calkowicie z forum. Potraktuj to jako "drugą szanse".

@konserwowy 700 zł na seo w ecommerce to zbyt malo, ale na przykład kupienie jakiejś reklamy na Facebook w grupie z dobrym zasięgiem i użytkownikami w Twoim targecie już może skutkować zarobieniem więcej jak wydane 700 zł. Musisz poszukać własnie takich ofert. często ludzie maja grupy i nawet całkiem niezłe tylko nie potrafią ich spieniężyć dla tego "za grosze" można podpiąć jakiś post, baner inne. To zwiększy konwersje. Oczywiście trzeba mieć podstawowa wiedzę, żeby ocenić czy te dziania, w tej grupie , na tym profilu przyniosą Tobie profity, i zrobić reklamę tak żeby facebook nie zbanował link do sklepu.

• Like 2
  • Thanks 1

wszystko zależy co chce osiągnąć, jak bardzo niszowe są twoje produkty, a z drugiej strony jak silna jest konkurencja. Mając 700 zł i sporo czasu można spokojnie powalczyć na mniej oblegane tematy (oczywiście pracując dużo samemu)

W dniu 18.01.2021 o 11:23, MaxPan napisał:

700 zł na seo w ecommerce to zbyt malo, ale na przykład kupienie jakiejś reklamy na Facebook w grupie z dobrym zasięgiem i użytkownikami w Twoim targecie już może skutkować zarobieniem więcej jak wydane 700 zł.

Oj ciężko.Sam posiadam na FB kilkanaście grup gdzie sprzedaję reklamy.Ale nie za 700 zł.Owszem mogę sprzedać za 700 zł w grupie gdzie jest np. pół miliona użytkowników realnych ale propozycje są 70 zł.

• Like 1

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

700 zł przy sklepie internetowym to bardzo niski budżet, najtańszy ruch będzie z Facebook Ads

Edytowane przez s_matysik