Skocz do zawartości

Złośliwe oprogramowanie - nie do przeskoczenia?

moto-strefa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej od rana próbuje uruchomić kampanię w Google Ads. Witryna to
https://przykawie.net
Jest to mój serwis i po prostu chciałbym podpromować kilka wpisów. Aczkolwiek czy robię kampanie dla całej witryny, czy dla konkretnego wpisu jest ona za każdym razem odrzucana z powodu: "Złośliwe oprogramowanie"

Ok, sprawdziłem witrynę ale według mnie jest czysta. W Google Webmastertools również niż nie ma o jakimkolwiek złosliwym oprogramowaniu. Spojrzałem jak są wpisy zaindeksowane wygląda, że ok. Na co zwrócić jeszcze uwagę, co może być nie tak? być może jakaś wtyczka blokuje? Będę wdzięczny za sugestię

Może zawiera nieodpowiednie słowo kluczowe ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Problemem jets wildcard na domenie

https://aaa.przykawie.net/ - takie cos nie powinno istnieć.

Moge zaindeksować dowolną subdomene np ww2, ww3, ww888 i on ajests widoczna ale bez certyfiaktu.

usun wildcard.

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Jakby był wyłączony to bym Ci nie pisał. Od razu tez napiszę, że obecnie jest zrobione 301 - niestety to bardzo złe rozwiązanie. Mówiłem usunąć wildcard a nie zrobić 301.  Przekierowania robić NIE WOLNO!

Zapytanie o poddomene, która nie istnieje, powinno zwracać komunikat: DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN

image.thumb.png.083a189d5f71ece3b14f5a6273c4ae00.png

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

ja mam wtyczkę do badania przekierowań ale możesz sprawdzić na httpstatus.io :)

@zgred okazało się, że nie chodzi o wildcard, google przesłało mi informacje dlaczego uznali witrynę zainfekowaną jako malwarę, gdyż poza analytics mam podpięte jeszcze inne statystyki.

Ale mimo wszystko postanowiłem też zrobić porządzek z tymi przekierowaniami. Czy byłbyś w stanie zerknąć czy dla domeny https://visera.pl  DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN 

wygląda prawidłowo? 

znajac gugla nie powiedzieli Ci prawdy bo zdążyłeś wildcard usunąć. jest to jedna z przyczyn, która sie zdarza więc taka była moja odpowiedx. Imho chodziło m.in. o wildcard.

Skoro masz komunikat odpowiedni i wildcard nie działa to po co sie pytasz? imho jest prawidłowo.

• Like 1

Masz 38 ładowanych plików JS. Możliwe, że Google uznało jakiś kod za złośliwy  ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Dziś kontaktowałem się z działem technicznym, bardzo im przeszkadza skryptu analitycznego. Jest to mój kod, dodany przeze mnie świadomie, ale niestety 

Cytat

Dział techniczny odpowiedzialny za złośliwe oprogramowanie i bezpieczeństwo użytkowników, których ruch ma być generowany przez reklamę Google Ads nie podaje powodu dla, którego dany link jest problematyczny

więc nie dowiem się, co jest problematycznego w tym skrypcie.

A tak BTW pytanie mam do Was, czy można wypłacić środki wpłacone do google adwords? Skoro nie mogą mi uruchomić kampanii to przerzucę ją na FB, tam idzie bez problemu. Chciałem po prostu zdywersyfikować a szkoda mi trzymać środki na koncie adwords, których nie mogę wykorzystać.