Skocz do zawartości

Przekierowanie z pliku pdf

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć 

Na mojej stronie kiedyś umieściłem plik pdf. Plik został zaindeksowany i wygenerował zaskakująco duży ruch. Około 10% wszystkich wejść z wyszukiwarki prowadzi bezpośrednio do tego pliku. Niestety jak już użytkownik otworzy plik to nie ma jak dalej poruszać się po stronie i porzuca ją. 

Postanowiłem zrobić przekierowanie pliku na adekwatną podstronę. Ustawiłem przekierowanie 301 z pliku pdf na plik podstrony, o tak:

Redirect 301 /plik.pdf /plik.html

Niestety to nie działa. W kolejnych liniach mam przekierowania innych podstron i to działa prawidłowo. Jednak dla tego jednego pliku pdf przekierowanie 301 nie działa. 

Czy macie jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu?

W dniu 2.02.2021 o 09:07, jimmi napisał:

czasami chrome ma takie zachowania

Ale można przejść na tryb incognito, który NIE zapisuje cache w tym przekierowań  :]

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności