Skocz do zawartości

[hosting] do 200zł na miecha

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

zamkneli mi strone chamy z powweb.com no fajnie

teraz to juz jestem w kropce.

Możesz na spokojnie jeszcze raz to opisać, bo w sumie ciekawe i znaczące dla wielu tutaj?

Za co dokładnie to zrobili? Opłacone, czy nie? Trafik za duży, za duże obciążenie, co dokładnie? Zamknęli ot tak, czy po jakiejś korepondencji?

Szy.

na dzień

Woah :roll: Na ten kaliber to nie opłaca Ci się hosting w Polsce. Nikt Ci tu nie da dobrych cen z uwagi na cenę ruchu.

Jeśli chcesz kupić dedykowańca to zdecydowanie polecić mogę EV1Servers:

https://ev1servers.net/english/index.asp

Mają najlepszą reputację i szeroką ofertę. Jednak napewno w 200zł/miesiąc sie nie zmieścisz.

Z tańszych - ait.com, lecz obsługę mają na niskim poziomie.

Zastanów się czy przy takim poziomie ruchu gra jest warta świeczki, jeśli tylko tyle chcesz wydać na hosting :D

zamkneli mi strone chamy z powweb.com no fajnie

teraz to juz jestem w kropce.

Możesz na spokojnie jeszcze raz to opisać, bo w sumie ciekawe i znaczące dla wielu tutaj?

Za co dokładnie to zrobili? Opłacone, czy nie? Trafik za duży, za duże obciążenie, co dokładnie? Zamknęli ot tak, czy po jakiejś korepondencji?

Szy.

konto oplacone za rok z góry

serwer od 3 dni zaczął mulić, a wcześniej wszystko było dobrze.

najpierw mieli dosa, potem coś jeszcze i potem znowu coś jeszcze.

transfer miałem w granicach 2-3gb dziennie z 5gb mozliwych.

jedyny skrypt jaki mogl obciazac serwer do phpadsnew, reszta to pchelki.

dostalem maila:

PHP Scripts are causing a load of almost 100 on www18. CGI has been disabled until this is resolved.

oczywiscie ten mail byl juz po zamknieciu strony. zadnego ostrzezenia wczesniej. teraz domagam sie zwrotu kasy za hosting, bo juz tam nie wracam oraz tak dla picu dziennego dochodu jaki mam z reklam.

no co ja zrobilem? no wlasnie nic nie zrobilem. mam ich w du**e. narazie wzialem sobie na inten.pl jak mi sie nie spodoba to wezme dedyka w theplanet i tyle.

PHP Scripts are causing a load of almost 100 on www18. CGI has been disabled until this is resolved.

Ugotowałeś im serwer. Jak najbardziej prawidłowa reakcja dla hostingu współdzielonego.

oczywiscie ten mail byl juz po zamknieciu strony. zadnego ostrzezenia wczesniej. teraz domagam sie zwrotu kasy za hosting, bo juz tam nie wracam oraz tak dla picu dziennego dochodu jaki mam z reklam.

Kasy Ci nie zwrócą. To jest działanie na szkodę operatora, napewno mają to w TOS.

Ugotowałeś im serwer. Jak najbardziej prawidłowa reakcja dla hostingu współdzielonego.

A jaka jest definicja gotowania serwera? ;P

Serio pytam, to znaczy ja, z punktu widzenia juzera na cudzym serwie, mając chociażby kobyłę jak phpAdsNew, czego mam nie robić? Nie używać jej? :]

Jak, nie mając dostępu do szela, mogę obserwować wpływ moich aplikacji na maszynę? :] Testować je... właśnie, gdzie? :]

Szy.

konto oplacone za rok z góry

serwer od 3 dni zaczął mulić, a wcześniej wszystko było dobrze.

najpierw mieli dosa, potem coś jeszcze i potem znowu coś jeszcze.

transfer miałem w granicach 2-3gb dziennie z 5gb mozliwych.

jedyny skrypt jaki mogl obciazac serwer do phpadsnew, reszta to pchelki.

prawdopodobnie byl to phpadsnew, zobacz czy sie Tobie gdzies nie zapetla i napisz do nich to Ci odblokuja. Oni sa raczej przyjazni.

Kasy Ci nie zwrócą. To jest działanie na szkodę operatora, napewno mają to w TOS.

Tu bym polemizowal. Wiele bylo przypadkow u nich, gdzie zwracali pieniadze za niewykorzystany okres czasu.

bartek-b

Rozumiem Twoja frustracje i pewne jest to, ze trzeba u nich bardzo uwazac ze skryptami. Ja mam swoje skrypty sprawdzone i nie obciazaja zbytnio serwera nawet przy bardzo wielu odwiedzinach, ale w Twoim przypadku to tez mial bym ich w d....

A jaka jest definicja gotowania serwera? ;P

Nieścisła :D W pewnym momencie wszystko zwaaaalnia ;) Load 100 jest już poważny i wpływa na innych klientów.

Serio pytam, to znaczy ja, z punktu widzenia juzera na cudzym serwie, mając chociażby kobyłę jak phpAdsNew, czego mam nie robić? Nie używać jej? :]

W przypadku gdyby to był hosting w PL to do takiego klienta każda poważna firma by zadzwoniła i wyjaśniła sprawę.

Jeśli skrypt gotuje serwer to najprawdopodobniej jest nieprawidłowo napisany. phpAdsNew nie uznałbym za ideal ;) Przy dużym obciążeniu potrafi być niemiły.

Jak, nie mając dostępu do szela, mogę obserwować wpływ moich aplikacji na maszynę? :] Testować je... właśnie, gdzie? :]

Najlepiej zrobić sobie profiler w samych skryptach i włączać go okazjonalnie. Do zapytań SQL najlepiej zrobić sobie wrapper, wtedy na życzenie można sobie włączyć logowanie zapytań i długości ich trwania. Najważniejsze przy bazach danych - pamiętać o indeksach :roll:

bartek-b

:cry: strona jeja.pl nie wygląda dobrze ...

coś mi się wydaje, że to jest kara za to że mnie wyprzedziłeś

na Google z odśnieżaniem ...

ale Bartek, musisz szybko coś z tym zrobić - bo w Twoim

katalogu, jest kilka moich stron ... :lol:

więc powodzenia

a swoją drogą to dziwne, bo przecież w tym powweb rzekomo dają

transfer 5 GB - na dzień (???)

odśnieżanie, koszenie, usługi transportowe

igły, maszyny dziewiarskie, szwalnicze

moda damska, odzież damska

więc powodzenia

dzięki.

wczoraj do 3 razno walczyłem z problemami na inten.pl

hosting naprawdę mi się spodobał, ale oczywiście znowu dwa klopsy.

jeden to taki, że bazy przy wrzucaniu do 2mb, a ja nie mogłem ich spakować pobierając z powweba. jednak muszę tu pochwalić admina, bo mimo tego, że była 3 w nocy odpisywał na moje pytania i sam chciał wrzucić.

druga sprawa to mój dostawca netu (czytaj banda kretynów) jakimś cudem przyblokował dostęp do ip, na którym jest inten.com.pl, czyli również ftp intena. nie mogłem się zalogować, a wrzucanie plików przez proxy + cpanel to niezbyt przyjemna i szybka praca.

no nic wziąłem sobie resselera. mam nadzieje, że dziś będzie aktywny.

coś mi się wydaje, że to jest kara za to że mnie wyprzedziłeś na Google z odśnieżaniem ...

oj tam wyprzedziłeś. mogę się założyć, że jak ktoś będzie szukał tego co trzeba to kliknie w Twoją stronę. zresztą jeszcze kilka newsów i link zniknie z głównej strony,

mogę się założyć, że jak ktoś będzie szukał tego co trzeba to kliknie w Twoją stronę.

... mhhhm wiem, ale ... wyżej - bardziej mi się podoba :)

tak czy owak - powodzenia z hostingiem, bo to rzeczywiście

przykra sprawa :lol:

odśnieżanie, koszenie, usługi transportowe

igły, maszyny dziewiarskie, szwalnicze

moda damska, odzież damska

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności